Sınavlarda Başarılı Olmak İçin Her Gün Yapmanız Gerekenler

basarili olmak icin yapmaniz gerekenler
Soru Cevap

Günümüzde öğrencilerin işi artık daha zor. Sınavların zorluğu artmakla birlikte sınava giren öğrenci sayısı da artmış durumda. Sınavlarda başarılı olmak isteyen her öğrencinin belli bir programa ve düzene sahip olması gerekiyor. Bu düzen dahilinde her gün yapılacak çalışmalar yer almaktadır. İşte öğrencilerin her gün yapması gereken çalışmalar.

Sınavlarda Başarılı Olmak İçin Öğrencilerin Her Gün Yapması Gereken Çalışmalar

1) Eve gelip dinlendikten sonra, o gün hocanın anlattığı konuyu tekrar etsin ve varsa ödevini yapsın, daha sonra yarın ki dersler için hazırlık yapsın, hocanın yarın anlatacağı konulara önceden biraz göz gezdirsin.

2) Okulda derste hocanın anlattığı konuyu, hoca yazdırmasa da, mutlaka not alsın, güzel yazı ile yazsın ve eve gelince bu notları 1 kez okuyup tekrar etsin, böylece aklında kalacak.

3) Her gün veya iki günde bir , 4 tane İngilizce kelime ve Türkçe anlamını bulup, bunu İngilizce defterine yazsın ve sonra bunları ezberlesin.

4) Ders dışında evde en az 40 dakika kitap okusun, kitap okurken Türkçe sözlüğü yanında bulundurup anlamadığı kelimelere baksın. Bilgi içerikli kitaplar okuyorsa eğer mutlaka faydalı olan bilgileri, kişisel gelişim defterine not alsın. Arada bir kitap okurken sesli okusun.

5) EBA ‘ da ödevi varsa bunları yapsın, zaman zaman EBA’ da bulunan test, etkinlik, animasyon, dergi, konu özetleri, ilginç videolar, görseller ve ders videolarını incelesin.

6) Okulda anlamadığı veya kaçırdığı derslerin mutlaka konu anlatım videolarını izlesin ve ders videolarını izlerken o dersin defterine mutlaka notlar alsın. Ders videolarını ya internetten youtube den izlesin ya da hocalarından ders videolarını flaşına veya tabletine yükleyip izlesin.

7) Okulda bugün hangi dersi görmüşse, o dersle ilgili konuyu milli eğitimin verdiği ders kitabından da okusun, önemli yerlerin altını çizsin, varsa ödev, etkinlik, test, boşluk doldurma gibi kısımlarını doldursun.

8) Bu 6 dersten herhangi bir üniteyi hocası anlatıp bitirince test soruları çözsün, Bunlar : Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal bilgiler, İngilizce, Din kültürü…Konuyu tam anlamadan soru çözmesin, hocası üniteyi tam anlatıp bitirdikten sonra ve öğrenci konuyu anlamışsa, test soruları çözmelidir. Anlamadığı soru olursa bir bilene veya öğretmenine sorsun.

9) Her gün bir şeyler öğrenmeye çalışsın, Örneğin : Bankadan para çekmeyi öğrenebilir, ev eşyalarının nasıl çalıştığını öğrenebilir, basit yemekler yapmayı öğrenebilir, İnternetten video indirmeyi öğrenebilir, Kendi başına alışveriş yapmayı öğrenebilir, toprağa soğan ekmeği veya fidan dikmeyi öğrenebilir, e-posta hesabı açmayı öğrenebilir, İnternette haritada yer bulmayı
öğrenebilir, Çarşıda hastanelerin, alışveriş merkezlerinin, bankaların, valilik binasının, belediyenin, emniyet müdürlüğünün vb devlet kurumlarının yerlerini öğrenebilir vs….

Öğrencilerin Boş Zamanlarında Yapabileceği Etkinlikler

1) Hocalarının verdiği kişisel gelişim videolarını izlesin, faydalı bilgileri kişisel gelişim defterine not alsın.

2) Aklına takılan tüm soruları not alıp internette araştırmalar yapsın, interneti oyun için değil araştırma yapmak için kullansın, öğrendiği faydalı bilgileri kişisel gelişim defterine not alsın.

3) Proje, Tasarım, Deney, Basit yemek videolarını izleyebilir ve daha sonra, bunları evde malzeme varsa kendisi yapabilir ve tecrübelerini , ayrıca nasıl yaptığını kısaca kişisel gelişim defterine not alsın, böylece aklında kalacak.

4) Kırtasiyeden, internet üzerinden veya kütüphaneden, farklı kitaplar araştırıp, ödünç alıp veya satın alıp okuyabilir. Sadece Hikaye ve Roman okumasın, aynı zaman da ilgi çekici, faydalı kitaplar da okusun. Örn: Genel kültür kitapları, Kişisel gelişim kitapları, Bilim çocuk dergileri, meslek tanıtım kitapları, Şiir, Bilimsel kitaplar… vb

5) Matematik en önemli derstir, matematiğini çok iyi geliştirirse ilerde çok rahat eder ve tüm sınavlarda başarılı olur , ayrıca ilerde iyi bir meslek sahibi olur, Bunun için: Özel ders alabilir, daha fazla soru çözebilir, çözümlü soru bankaları alabilir, videolar izleyebilir, matematik kursuna gidebilir vs.

6) Günümüzde İngilizceyi bilmek de çok önemlidir, İngilizcesini mutlaka geliştirmelidir, Bunun için İngilizce hocasından tavsiye ve doküman alabilir, İngilizcesini geliştirmek için İngilizce-Türkçe çizgi film izleyebilir, kırtasiyeden İngilizce kelime kartları alıp kelime ezberleyebilir, İngilizce- Türkçe hikayeler alıp okuyabilir, İngilizce kursuna gidebilir…vs

7) Günümüzde artık birçok şey bilgisayar ve internet üzerinden yapılıyor, bilgisayarı ve interneti çok iyi kullanmayı öğrenmelidir. Bunun için: Bilgisayar kursuna gidebilir , Bilişim hocasından veya bilen birilerinden tavsiye ve doküman alarak kendini geliştirebilir, gerekli programları kullanmasını öğrenebilir, bilgisayardan slayt yapabilir, farklı şekillerde yazılar oluşturabilir, resimlerden videolar yapabilir, insanların en çok kullandığı internet siteleri inceleyip kullanmasını öğrenebilir..vs

8) Van devlet kütüphanesine üye olsun, boş zamanlarında oraya gidip kitapları incelesin, ödünç kitap alsın.

9) Hafta sonları veya yaz tatilinde okul dışında bir kursa gidebilir. Örneğin: Bilgisayar Kursu, İngilizce Kursu, Yüzme Kursu, Gitar, Keman, Bağlama, Piyano vb müzik aletleri Kursu, Resim, Müzik Kursu, Robotik Kodlama Kursu…..vb

10) Dershanelerin, Kolejlerin yaptığı sınavlara girip şansını denesin, kazanırsa ücretsiz kayıt yapabilir. Ayrıca İl geneli veya Türkiye geneli yarışmalara da katılıp şansını denesin.

Bu notları pdf formatında indirmek için tıklayın. (342 KB)

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
En Yeniler
En Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör