Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 78062
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 261.649
Yüzdelik Dilim 55.41
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 261.649.
Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Meslek Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 261.6490
2023 258.4983 55.41
2023 275.6456 55.41
2022 264.5694 52.2
2019 - 54.55
2018 - -
2017 368.6164 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02122421300
FAX: 02122423883
Web Sitesi: http://vehbikocvakfimtal.meb.k12.tr
Adres: Meser Burnu Caddesi No45 Sarıyer İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Sarıyer
Ek Bilgiler:
Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesi Sarıyer'de Meserburnu Mevkii Meserburnu Caddesi No:43 adresinde bulunmaktadır. Cadde üzerindeki binası 1880 yıllarında inşa edilmiş ve yalı görünümlüdür.

Şu an okulumuz yeni binasında eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Okulumuzda 1988 - 1989 Öğretim Yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise açılmıştır. Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bölümü 2007 - 2008 Öğretim Yılında son mezunlarını vererek kapanmıştır.

Okulumuz 2012 - 2013 Eğitim ve Öğretim Yılında Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne dönüştürülmüştür.

Okulumuz 2014 - 2015 Öğretim Yılında 14 derslik, 1 Konferans Salonu ve diğer birimleri ile tekli eğitime geçerek, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmetine devam etmektedir.

Vizyon 21. Yüzyılda, Otelcilik ve Turizm alanında gelişmelerin önünde lider ve model bir kurum olmaktır.

Misyon Bütün öğrencilerimizi; ülkeler arası turizm ve otelcilik sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterlilikte, milli ve manevi değerleriyle barışık, farklı kültürlere saygılı, gelişime açık, dinamik, yaşam boyu öğrenmeyi amaçlayan, istihdamı yüksek bireyler haline getirirken, uluslararası kalıcı işbirlikleri oluşturup turizm ve otelcilik eğitimi ile ilgili teknik, uygulama, bilgi, deneyim ve yenilikleri kurum ortamına katmak, öğrencilerimizin yabancı ülkelerde eğitim faaliyetlerine katılabilmelerini sağlayacak alt yapı oluşturmak, istihdamı kolaylaştırıcı faaliyetlerle ülkemiz işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamaktır.

ALANLARIMIZ
  • Yiyecek ve içecek hizmetleri Alanı
  • Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı
  • Başarılar 11 Şubat 2016 - İstanbul 14. Uluslararası Gastronomi Yarışması´nda Erkekler - BRONZ Madalya Kızlar - MERİT Ödülü Bireysel - MERİT Ödülü kazanmışlardır.
    • Öğretmen :36
    • Rehber Öğretmen :2
    • Öğrenci :472
    • Derslik :12
    • Kütüphane :1
    • Konferans Salonu :1
    • Atölye-İşlik :1
    • Öğretim Şekli :Normal
    • Kantin :1
    • Bahçe :1
    • Saatler 08:30 - 16:30
    • Ulaşım Sarıyer Merkez´e gelen her Otobüs ve Minibüs okulumuz önünden geçmektedir.
    • Servis Bilgisi Yok
    • Yerleşim Yeri Okulumuz Sarıyer Merkez´de bulunmaktadır.
    • İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Sarıyer Merkez´de bulunmaktadır.
    • Okulun YGS/LYS Başarı Durumu 2012-2013 Yılı´nda 198 mezun öğrencimizin 97´si önlisans, 36´sı lisans programlarına yerleşmişlerdir. 2013-2014 Yılı´nda 176 mezun öğrencimizin 21´i önlisans, 94´ü lisans programlarına yerleşmişlerdir. 2014-2015 Yılı´nda 209 mezun öğrencimizin 18´i önlisans, 102´si lisans programlarına yerleşmişlerdir.
    • LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi 2014-2015 Yılı 57%
    • Sportif Etkinlikler Okulumuz bünyesinde futbol, kız voleybol, kız masa tenisi, erkek satranç, erkek atletizm, erkek boks ve bando takımlarımız bulunmaktadır. Bu takımlarımız her yıl il ve ilçede düzenlenen spor müsabakalarına katılmaktadır.
    • Proje Çalışmaları Okulumuzda her yıl Kasım ve Mart aylarında Biyoloji öğretmenimiz İlksen ARICAN ve öğrenciler tarafından okulu çiçeklendirme projesi yapılmaktadır. Okulumuz Tarih öğretmeni Beyhan AKSOP önderliğinde; Kızılay ile işbirliği içerisinde Kan Bağışı Projesi, Sokakta yaşayan hayvanlar için barınak projesi, Geri Dönüşüm Projesi, İzcilik Çalışmaları yapılmaktadır.
    • Yurtdışı Proje Faaliyetleri 1) T.C Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan "Farklı Kültürler Farklı Tatlar" adlı Mesleki Eğitim/ Okul Eğitimi projemiz kapsamında 10 öğrencimiz Müdür Yardımcısı Banu ERGUN ile birlikte Hollanda'ya gitmişlerdir. 2) TC Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan"Başarısız ve Risk altındaki Öğrencilerin Mesleki Eğitime Kazandırılması için Personel Eğitimi" adlı Mesleki Eğitim / Okul Personel Eğitimi projemiz kapsamında 6 öğretmenimiz Almanya Düsseldorf, 6 öğretmenimiz de Çek Cumhuriyeti Prag şehirlerine gitmişlerdir.

    Kaynak: http://vehbikocvakfimtal.meb.k12.tr

    1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
    2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
    3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
    4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
    5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
    6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

    1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
    2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
    3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

    1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
    2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

    Bu okulu değerlendir!


    Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
    Bu okul için yorum yap:
    Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
    Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
    Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
    Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

    Okul adına göre arama yapın