Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi

Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 76084
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 93.3974
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 93.3974.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 93.3974
2023 95.2959
2023 0
2022 95.7078
2021 95.2804

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 15 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!

Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi

Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi nerede? Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02322449730
FAX: 02322430133
Web Sitesi: http://vvgal.meb.k12.tr
Adres: ÇANKAYA MAH. 155 SK. NO: 27 İÇ KAPI NO: Z1 KONAK / İZMİR
Bağlı olduğu İl: İzmir
Hangi İlçesinde?: Konak
Ek Bilgiler:

Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi Hakkında

1990-1991 öğretim yılında (26 Ekim 1990) 118 öğrenci ile öğretime başlayan okulumuz ismini 1984 – 1988 yılları arısında İzmir Valisi olarak görev yapmış olan M. Vecdi GÖNÜL’den almıştır.  155 Sokak No: 27 Hatay /İZMİR adresindeki 1558 m2 arsa üzerine inşaa edilen bina 468 m2 olup, 6 kattan oluşmuştur. 5 ve 6. katları Spor salonu olarak tanzim edilen bina 1 Kütüphane, 2 Laboratuar, 1 öğretmenler odası, 14 sınıf ve idare odaları ile öğrenimini sürdürmektedir. İlk mezunlarını 1992 – 1993 öğretim yılında 106 öğrenci ile vermiştir.  1997 – 1998 öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı 1. sınıf (40 Öğrenci) ile eğitim öğretime başlamıştır.  Okul yönetiminin ve Koruma Derneğinin çabaları ile her geçen gün yeni istihdam yerleri düzenlenmeye çalışılmıştır. Koridorların sonundaki alanlar bölünerek Müdür Yardımcısı odası, Rehberlik odası vb. alanlar oluşturulmuştur.  2001 – 2002 eğitim - öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise öğrencilerinin daha verimli eğitim yapabilmeleri ve derslik ihtiyacını karşılamak için 2 sınıf ikiye bölünerek küçük gruplara uygun sınıf hazırlanmıştır.  2001-2002 eğitim öğretim yılında okul dosyaları ve kıymetli evraklar için bir arşiv yapılarak düzenli bir şekilde hizmete sunulmuştur.  Kantin; bulunduğu alandan çıkartılarak 2001-2002 ve 2002-2003 öğretim yıllarında okulumuza 150 kişilik çok amaçlı bir salon yapılmış ve hizmete sunulmuştur. Kantin okulun arka tarafında kullanılmayan alana taşınmıştır.  2001-2002 ve 2002-2003 öğretim yıllarında daha önce işlevsel olmayan okul kütüphanesi, bir kitap kampanyası düzenlenerek, etkin bir şekilde öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Okulun acil ihtiyacı olan Depo yaptırılmıştır.  2002-2003 eğitim öğretim yıllarında bir bilgi işlem odası yapılması planlanmış ve çalışmalar başlatılmıştır. Bilgi işlem odası şuanda hizmete açık durumdadır.  2002-2003 eğitim öğretim yılı sonunda kullanışsız olan okul zemini PVC ile kaplanarak hijyenik bir ortam yaratılmıştır.Bütün öğrenci sıraları tamir ettirilip, boyanmıştır.  2003-2004 öğretim yılında; öğretmenler odasında Bilgisayar alınmış ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur.  Eğitim ve öğretime başladığı yıldan itibaren öğretmenlik mesleğine gönül vermiş değerli öğretmenlerimizin gayretleriyle öğrencilerimiz bir çok alanda okulumuzu başarı ile temsil etmiş, kısa bir zamanda Türkiye Genelinde ilk yüze girerek haklı bir gurura erişmiştir. VİZYON ÇAĞDAŞ, UYGAR, ÖZGÜR BİREYLER YETİŞTİREN EĞİTİMİN IŞIĞI OLMAK... MİSYON ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA BAĞLI,KÜLTÜREL MİRASINA SAHİP ÇIKAN,YAPTIĞI HER İŞTE BİZ DİYEBİLEN,NEYİ NASIL,NİÇİN,ÖĞRENECEĞİNİ BİLEN,EĞİTİM TEKNOLOJİSİNİ KULLANAN,ÜNİVERSİTE SEÇİMİNİ DOĞRU YAPMIŞ,BİLİM GENÇLİĞİ YETİŞTİREN VE DAİMA DEĞİŞİME AÇIK OLAN HİÇ SÖNMEYECEK MEŞALEYİZ BAŞARILAR


Kaynak: http://vvgal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 15 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın