Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi

Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi

Tercih Kodu 83650
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 409.4898
Yüzdelik Dilim 11.04
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 409.4898.
Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Sosyal Bilimler Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 409.4898
2023 424.2738 11.04
2022 396.9415 10.47
2021 369.3499 10.45
2020 390.53 9.63
2019 419.7988 9.06
2018 346.6745 9.58
2017 460.0270 13.04

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 20 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!

Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi

Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi taban puanı kaç? Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi nerede? Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 212 872 44 84
FAX: 212 872 60 20
Web Sitesi: http://vmgsbl.meb.k12.tr
Adres: Büyükşehir Mah. 19 Mayıs Caddesi No16 Beylikdüzü / İstanbul
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Beylikdüzü
Ek Bilgiler:
Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi Hakkında

2006 - 2007 Eğitim-Öğretim yılında eğitimine başlayan Vali Muammer Güler Anadolu Öğretmen Lisesi, Bakanlık Makamının 4 Ağustos 2006 tarihli olurlarıyla açılmıştır. İstanbul ili Beylikdüzü ilçesi Büyükşehir Mahallesi 19 Mayıs Caddesi NO: 16 da bulunan okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 3 Müdür Yardımcısı, 36 öğretmeni ve 3 destek personeli ile eğitim öğretim hizmeti vermektedir. İstanbul'dan ve çevre illerden merkezi sınavla okulumuzu kazanan 513 öğrencimiz vardır.

Okul binamız, yaklaşık 1300 m² kapalı alan üzerine betonarme dört kat şeklindedir. Okul bahçemiz içinde 530 m² kapalı alan üzerine 4 katlı öğrenci pansiyonu ve 976 m2 kapalı alan üzerine tek katlı spor salonu vardır. Okul bahçemiz 8920 m² olup okulumuzun toplam alanı 11.726 m² dir.

2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrenci pansiyonu hizmete giren okulumuzda yatılı ve gündüzlü karma eğitime devam edilmektedir. Pansiyonumuzun kapasitesi 74 kız ve 62 Erkek olmak üzere toplam:136 kişidir. Okulumuz Anadolu Öğretmen Liselerinin ortak amaçlarını ve eğitim-öğretim ilkelerini benimser.
  • Öğretmen :40
  • Öğrenci :409
  • Saatler: 08:45 - 16:00
  • Isınma: Doğalgaz
  • Bağlantı: ADSL (8 Mbit)
  • Derslik :24
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Laboratuvarı :2
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Yemekhane :1
  • Yerleşim Yeri - Büyükşehir Mahallesi 19 Mayıs Caddesi
  • Adres - Büyükşehir Mah. 19 Mayıs Caddesi No16 Beylikdüzü / İstanbul
  • Ulaşım Metrobüsle Beylikdüzü-Belediye Durağında inilince yürüme 15 dk mesafedeyiz. 76 Beylikdüzü-Bakırköy İETT otobüsleri ile C Kısmı Durağında inilince hemen karşıdayız. A200 No´lu Dolmuşlarla Avcılar yönünden gelinip okulum yakınında Kültür Merkezi´nde inilebilir.
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezinde

Kaynak: http://vmgsbl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 20 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 2 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Lgs

Merhaba tercihlerim arasında bu okulda var,arkadaş ortamı ve öğretmenleri nasıl?Sınıflar kaç kişilik?Servisi var mı?Cevaplayan olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

03 Temmuz 2021 14:07:45
glıglı

ben bu liseye giricem.

08 Ocak 2021 16:40:05

Okul adına göre arama yapın