Vahit Tuna Anadolu Lisesi

Vahit Tuna Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 37892
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 70.7840
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Vahit Tuna Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Vahit Tuna Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 70.7840.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Vahit Tuna Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 70.7840
2023 78.2248
2023 0
2022 81.7646
2021 85.9529

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Vahit Tuna Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 8 adet oydan ortalama 3.9 oy aldı!

Vahit Tuna Anadolu Lisesi

Vahit Tuna Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Vahit Tuna Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Vahit Tuna Anadolu Lisesi nerede? Vahit Tuna Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Vahit Tuna Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Vahit Tuna Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02862100081
FAX: 02862100082
Web Sitesi: http://vtal.meb.k12.tr
Adres: ESENLER MAH. SADİ FENERCİGİL CAD. NO: 1 MERKEZ / ÇANAKKALE
Bağlı olduğu İl: Çanakkale
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:

Vahit Tuna Anadolu Lisesi Hakkında

23 Ekim 2011 Van depreminin ardından; Milli Piyango adını taşıyan okullara depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin adlarının verilmesine ilişkin Maliye Bakanlığı, Milli Piyango İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 14.12.2011 tarihinde protokol düzenlenmiştir.

Yapılan protokol dahilinde hayatını kaybeden öğretmenlerin nüfusa kayıtlı oldukları illerde Milli Piyango adını taşıyan okul var ise bu okullara adlarının verilmesi; yoksa hizmet süresi fazla olan öğretmenden başlanarak ad verilmesi; hizmet süresinin eşit olması halinde ise yaşça büyük olan öğretmenin adının verilmesi uygun görülmüştür. Bu kapsamda 27.12.2011 tarih ve 10127 sayılı Bakanlık Oluru ile okulumuza, Vanda öğretmenlik görevini yürütürken depremde hayatını kaybeden ve aynı zamanda eski mezunlarımızdan olan Vahit TUNA nın anısına Vahit Tuna Anadolu Lisesi adı verilmiştir. Okulumuz, şehrimizin kenar denilebilecek bir alanındadır. Bu durum sessizlik, öğrencilerin dikkatini dağıtan mekânların yokluğu gibi avantajlar sunarken, ulaşım zorluğu gibi bazı dezavantajları da beraberinde getirmektedir. Vahit Tuna Anadolu Lisesi çevresinde farklı statüde 3 tane ortaöğretim kurumu bulunmaktadır. Bu kurumların yapılarından kaynaklanan öğrenci profilleri öğrencilerimizin amaçlarına yürümelerinde bazen olumsuz etki oluşturmaktadır. Okul çevresinde gecekondulaşma yoktur. Okulun sosyo-ekonomik profili orta grupta sayılabilir. Veli profilimiz memur, işçi, serbest meslek sahibi gibi heterojen bir yapıya sahiptir. Öğrencilerin giyim ve kırtasiye gibi bir sorunları yoktur. Velilerin okula olan ilgileri yeterli seviyededir denilebilir. Okulumuzda ders etkinliklerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de yoğun olarak yer verilmektedir. Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerin öğrencinin okul yaşantısına olumlu katkısı olmaktadır. Okulumuzda satranç, müzik, sportif ve kültürel etkinliklerimiz olanca hızıyla devam etmektedir.

VİZYON : "Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir."

MİSYON : "Öğrencilerimizin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını çevresi ile olumlu iletişim kuracak davranış kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak."

BAŞARILAR :


Kaynak: http://vtal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Vahit Tuna Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 8 adet oydan ortalama 3.9 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
nice babadp

niceeeeeeee

31 Mayıs 2023 15:18:16

Okul adına göre arama yapın