Tevfik İleri Anadolu Lisesi

Tevfik İleri Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 37831
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 91.2930
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Tevfik İleri Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Tevfik İleri Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 91.2930.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Tevfik İleri Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 91.2930
2023 93.8057
2023 0
2022 92.5005
2021 92.7948

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Tevfik İleri Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 20 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!

Tevfik İleri Anadolu Lisesi

Tevfik İleri Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Tevfik İleri Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Tevfik İleri Anadolu Lisesi nerede? Tevfik İleri Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Tevfik İleri Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Tevfik İleri Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 04642147789
FAX: 04642147779
Web Sitesi: http://rtial.meb.k12.tr
Adres: GÜLBAHAR MAH. 2 NOLU KARTAL SOKAK NO:3 PK:53100 MERKEZ/RİZE
Bağlı olduğu İl: Rize
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:

Tevfik İleri Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerin Anadolu Liselerine dönüştürülmesi sonucunda 2005- 2006 öğretim yılında geçici bina olarak Rize Fener Lisesi bünyesinde açılmıştır. 2005- 2006 öğretim yılında Çay Anadolu Lisesi ismiyle açılan okulumuz, 04.01.2007 tarihinden itibaren Vakıflar Bankası T.A.O. tarafından Gülbahar Mahallesi' nde yaptırılan yeni binasında eğitim-öğretime başlamış, okulun adı 2006- 2007 öğretim yılı 2. döneminden itibaren Tevfik İleri Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Rize'nin sakin ve seçkin bir mahallesinde, sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan nispeten yüksek bir çevrede, yöresel mimari estetikle inşa edilmiş modern bir binada faaliyet gösteren okulumuz ilk açıldığı günden beri yükselen grafiğiyle göz doldurmaktadır. Okulumuz merkezi sınavla öğrenci aldığından her yıl yükselen taban puanımız bu durumun açık ve somut bir göstergesi sayılmalıdır. Okulumuz sahip olduğu fiziki ve teknolojik imkanlar, güçlü kadro yapısı ve bulunduğu çevre özellikleriyle 2005 yılından beri Rize'nin parlayan yıldızı olmaya devam etmektedir.

VİZYON Okulumuzu ilimizde ve bölgemizde Anadolu Liseleri arasında bir tercih sebebi, her yıl artan kalitede öğrenci alan bir cazibe merkezi ve mensubu olmaktan gurur duyulan güçlü bir marka ve saygın bir eğitim kurumu yapmaktır.

MİSYON Tüm öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetleri ölçüsünde hayata ve yüksek öğretime en iyi şekilde hazırlamaktır.

BAŞARILAR -2006-2007 Öğretim Yılında "Beyaz Bayrak" almaya hak kazandık.-2010-2011 Öğretim yılında Satranç il turnuvasında okulumuz öğrencisi Berk Kemal GÜNER İL BİRİNCİSİ oldu. -2010-2011 Öğretim yılında Satranç il turnuvasında okulumuz öğrencisi Berk Kemal GÜNER İL BİRİNCİSİ oldu. -2011- 2012 Öğretim yılında Rize'de yapılan Satranç Turnuvasında okulumuz öğrencisi Burak Uzun İL BİRİNCİSİ oldu. 2011-2012 Öğretim yılında Fun and Maths, Let's Sing E-Twinning Hmyn ve Regional Traditional Folk Songs adlı E-Twinning projelerimiz "Avrupa Kalite Belgesi" almaya hak kazandı. 2012-2013 Öğretim yılında "Öğretmen" konulu kompozisyon yarışmasında okulumuz öğrencisi Nida SAK İL BİRİNCİSİ oldu. 2012-2013 Öğretim yılında Basketbol il turnuvasında kız basketbol takımımız İL BİRİNCİSİ oldu.

  • Öğretmen Sayısı : 44
  • Öğrenci Sayısı : 572
  • Öğretim Şekli : Gündüzlü-Tekli
  • Ders Başlama ve Bitiş Saati : 11 ve 12.Sınıflar:08:30-15:00 9 ve 10.Sınıflar:08:30-15:50
  • Derslik Sayısı : 24
  • Fen Laboratuarı Sayısı : 2
  • BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
  • Konferans Salonu : 1
  • Spor Salonu : 1
  • Kütüphane : 1

Rize Tevfik İleri Anadolu Lisesi bugün 22 şubede 572 öğrenci, 3 yönetici, 41 öğretmen, 1 görevlendirme memur ve 6 yardımcı hizmetler personeli ile eğitim-öğretimi sürdürmektedir.

1)Binanın Özellikleri Binamız betonarme olarak inşa edilmiş olmasına rağmen dış cephesinde yöresel mimari estetiği yansıtan ahşap ve taş işleme kullanılmıştır. Binamız 1800 metrekare bir alanda zemin kat üzerine 3 (üç) katlıdır. Doğalgaz kombi sistemiyle ısıtılmakta olup elektrik ile aydınlatılmaktadır.

2)Derslikler Okulumuzda şu anda 24 ( yirmidört) adet derslik mevcuttur. Dersliklerimizin Zemin Kat orta bölümde bulunanlar diğer dersliklerimize oranla daha küçüktür. Fatih Projesi kapsamında dersliklerimizin tümüne, Labaratuar ve öğretmenler odası dahil toplam 28 etkileşimli tahta kurulumu yapılmıştır.

3) Kütüphane Durumu Okulumuzda 2244 adet kayıtlı kitaba sahip bir kütüphanemiz bulunmakta olup ihtiyacı karşılamaktadır. Kütüphanemizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim için tavsiye edilen 100 Temel Eser mevcuttur. Öğrencilerimizin kütüphanemize ilgisi oldukça yüksek olup; kitap ve kütüphane işleri Kütüphanecilik Kulübümüz tarafından yürütülmektedir. Her yıl yeni çıkan kitaplar kütüphanemize kazandırılmaya çalışılmaktadır.

4) Laboratuar ve BT Sınıfı Durumu Okulumuzda şu anda 2 ( iki ) adet laboratuarımız, 1(bir) adet de BT sınıfımız mevcuttur. Laboratuarlarımızın tamamına Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta kurulumu yapılmıştır.

5)Depo ve Arşiv Durumu Okulumuzda bir (1) adet arşiv odası, 1 (bir) adet depo mevcuttur.

6)Spor Salonu Durumu Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarında basketbol, voleybol ve masa tenisi oynayabilecekleri, ayrıca olumsuz hava koşullarında Beden Eğitimi derslerini yapmak için bağımsız bir spor salonumuz mevcuttur.

7)İdare Odaları Okulumuzda bir müdür odası, iki müdür yardımcısı odası, memur odası ve iki öğretmenler odası bulunmaktadır. İdari odalarımızın tamamında kesintisiz internet bağlantılı bilgisayarlar ve başta lazer yazıcılar olmak üzere çevre birimleri mevcut olup donatım yönünden standartlara uygun seviyededir.

8)Rehberlik Servisi Okulumuzda öğrenci ve velilere rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin verildiği 2 (iki) adet Rehberlik Servisi mevcuttur.

9)Diğer Sosyal Faaliyetler İçin Ayrılmış Olan Yerler Okulumuzda bir adet çok amaçlı salonumuz mevcut olmakla birlikte konferans, seminer, toplantı, tiyatro, yarışma vb. sosyal-kültürel faaliyetleri gerçekleştirmeye uygun donanıma (sahne, koltuk,ses sistemi) sahip hale getirilmiştir.

10)Bahçenin Alanı Okulumuz 3600 metrekarelik bir bahçeyi kullanmaktadır. Bahçemizin dış ihata duvarı bulunduğu ve arka bahçe kapısı otomatik raylı sisteme sahip olduğundan kontrol ve güvenliği sağlamaktadır. Bahçe giriş kapısında nöbetçi kulübesi ya da özel güvenlik görevlisi bulunmamaktadır. Okulun bahçesinde yeşil alan için ayrılan kısımda çimlendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.

11) Teknolojik Alt Yapı: Okulumuzda 1 adet BT sınıfı mevcuttur. Tüm idari birimlerde ve öğretmenler odası, kütüphane, rehberlik servisi gibi bölümlerde bilgisayar, yazıcı ve internet erişimi bulunmaktadır. Okulumuzda 3 adet çok fonksiyonlu fotokopi makinesi, 1 dökuman kamera ve baskı makinemiz bulunmaktadır. Okulumuzun içinde ve dışında kablosuz ses yayın sistemi bulunmaktadır.

2016 Üniversite Yerleştirme Sonuçlarına göre: 80 Öğrencimiz yerleşti. 1 Tıp, 5 Hukuk, 29 Mühendislik, 11 öğretmenlik olmak üzere farklı alanlarda üniversiteleri kazanma başarısı gösterdiler 2015 Yılı Mezunlarımızdan Üniversiteye yerleşen öğrencilerimize üstün başarılar temenni ederken, yerleşemeyen veya tercihte bulunmayan öğrencilerimizin gelecek yıl arzuladıkları bölümlere yerleşmelerini temenni ederiz. 21 Mühendislik fakültesi, 8 Hukuk, 7 Öğretmenlik, 1 Mimarlık başta olmak üzere 87 öğrencimiz fakültelere yerleşti.Tercih etmeyen pek çok öğrenciye rağmen okul yerleşme başarısı %65,4 olarak gerçekleşti.


Kaynak: http://rtial.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Tevfik İleri Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 20 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın