Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi

Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 79095
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 89.0238
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
5 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 89.0238.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 89.0238
2023 83.9883
2023 0
2022 83.6359
2021 94.472

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 25 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!

Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi

Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi nerede? Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0232 487 14 95
FAX: 0232 452 72 52
Web Sitesi: http://izmirsal.meb.k12.tr
Adres: İNKILAP MAH. 545 SK. NO: 54B BUCA / İZMİR
Bağlı olduğu İl: İzmir
Hangi İlçesinde?: Buca
Ek Bilgiler:

Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Hakkında

Şirinyer’de bir orta okulun gereğini duyan semt ileri gelenleri önce 8400 m2’lik alanı satın alarak, iki derslikli bir bina yaptırırlar. Okul, semtin adını alır ve Şirinyer Ortaokulu adıyla 22.09.1962’de 33 öğrenci 4 kadrolu öğretmen ve 1 memurla öğretime açılır.  Okul yaptırma derneği, çalışmalarını sürdürerek ek bir bina daha yaptırır. Böylelikle derslik sayısı 6’ya çıkarılır. Derneğin bu yoğun çabalarını M.E.B, 1962 yılında ana binayı yaptırmaya başlayarak destekler. Bu arada ağaçlandırma çalışmaları başlar (1963). Ana bina ise 1965 yılında 14 derslikle öğretime açılır. Aynı yıl ortaokul, ilk mezunlarını verir. 01.10.1973 tarihinde okul, ŞİRİNYER LİSESİ adını alarak orta öğrenim ikinci kademesinde öğretime açılır. Semtin büyümesi ile öğrenci sayısında da artma olur. Bu durum yeni bir ek binayı gerektirir. Yapılan çalışmalar sonucu bir laboratuar, bir işlik, bir yabancı dil odası ve üç derslik    1974-1975 öğretim yılında okul bünyesine katılır. Yine aynı yıl, okul alanı istimlak yoluyla 11.200 m2’ye çıkarılır. Şirinyer Lisesi 1975-1976 öğretim yılında ilk mezunlarını verir. Ancak 16.12.1977 İzmir için olduğu gibi bizler için de oldukça üzücü bir tarihtir. Bu tarihteki deprem okulda %25 oranında hasar meydana getirir. Öğretim 02.01.1978 tarihine kadar kesintiye uğrar. 02.01.1978 tarihinde öğrenciler, dört ayrı ilkokulda öğrenimlerini sürdürürler. Onarımın tamamlanmasıyla, 1978-1979 öğrenim yılının 2’ci yarısında öğretim yeniden başlar. 1992-1993 öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Bölümü açılmıştır. 1993-1994 öğretim yılı sonunda ortaokul bölümü son mezunlarını vermiş ve okulumuz tamamen liseye dönüşmüş,  Bakanlık Makamının 22/03/2011 tarih ve 1985 sayılı olurlarıyla 2011-2012 Eğitim Öğretim yılından itibaren kademeli olarak Şirinyer Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmüştür. Bu eğitim yuvasının meydana getirilmesinde emeği geçen bütün kişilere ve yaşatacak olanlara şükranlarımızla.......   Vizyon: Ülkemizin her alanda dünyanın saygın bir üyesi olmasını sağlayacak teknik bilgi ve beceriye sahip, demokratik, katılımcı, eleştiren, hedefi yenilikçi ve lider olmak olan nesillerin yetiştiği, toplumun değişen beklentilerine yanıt veren eğitim kurumu olmak. Misyon: Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı toplumda görevlerinin bilincinde olan ve bunları davranış haline getiren bireyler yetiştirmek. Başarılar     


Kaynak: http://izmirsal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 25 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 5 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Kerem

Ortalama 87 ile girebilir miyim acaba?

30 Haziran 2021 19:41:17
.....

bu okulda dil bölümü varmı acaba varsa söyleyin çünkü benim okulumda galiba yok o yüzden varsa bu okula nakil aldırcam

18 Mayıs 2021 12:19:03
HangiSoru.com

Merhaba sınavsız yerleştirme ile öğrenci almaktadır. Taban puanıyla değil.

06 Mayıs 2020 02:57:56
Nyctophilia

Okulun taban puanı kaç?

05 Mayıs 2020 19:31:00
Slaktas

Ortalama kaç ile alıyorsunuz ogrenebilimiyim

02 Mart 2020 18:54:17

Okul adına göre arama yapın