Serik Anadolu Lisesi

Serik Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 374.97
Yüzdelik Dilim 14.88
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 49869
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Serik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Serik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 374.97.
Serik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Serik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2022 374.97 14.88
2021 356.6146 12.85
2020 386.26 10.5
2019 415.7060 9.78
2018 346.8121 9.55
2017 450.8149 16.27

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Serik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 10 adet oydan ortalama 4.7 oy aldı!

Serik Anadolu Lisesi

Serik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Serik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Serik Anadolu Lisesi nerede? Serik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Serik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Serik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 2427225819
FAX: 2427226734
Web Sitesi: http://serikanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: Merkez Mah. Dumlupınar Caddesi Serik ANTALYA
Bağlı olduğu İl: Antalya
Hangi İlçesinde?: Serik
Ek Bilgiler:
Serik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Serik Anadolu Lisesi Hakkında

1998 yılının eylül ayından itibaren Merkez Mahallesi Serik Devlet hastanesi yanındaki kendi binasına taşınmıştır. Halen eğitim öğretim faaliyetleri aynı binada sürdürülmektedir. Okulumuza tahsis edilmiş arsa 13.090 metrekare olup bunun 5000 metre karesi duvarla çevrilidir. Okul binası ise 500 metrekare olarak inşa edilmiştir.

Okul binamızda kaloriferli ısıtma sistemi mevcut olup, 23 derslik yanı sıra Öğrencilerimizin teorik derslerinin yanında uygulamalı dersleri için kullanılan fizik-kimya, biyoloji, laboratuarları ayrıca müzik, coğrafya ve bilgisayar uygulama sınıfları da bulunmaktadır. Coğrafya sınıfı yeterli haritası ve dersleri etkileşimli bir şekilde işlemek maksadıyla yansıtım (projeksiyon) cihazına da sahiptir. Okul bünyesinde bulunan kütüphanede 2292 adet kitap bulunmakta ve öğrenciler istedikleri zaman bu kitaplardan yararlanabilmektedirler.

Öğrencilerimiz, okul bahçesinde bulunan tam donanımlı ve denetimli kantinden her türlü gıda ihtiyaçlarını giderebildikleri gibi, basketbol- voleybol-futbol sahalarında da sportif etkinliklerini sürdürebilmektedirler. Üzerinde çalışmakta olduğumuz yeni projelerimizden birisi de sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği 100 kişilik bir konferans salonu projesidir. Yeterli kaynak temininden sonra faaliyete geçecek konferans salonumuzda yansıtım (projeksiyon) cihazı ve ses sistemi ile her türlü sunum için kullanmak mümkün olacaktır.

Okulumuzda 2006-2007 öğretim yılı itibariyle 551 öğrenci öğrenimine devam etmekte olup 9. sınıftan sonra 10. ve 11. sınıflarda fen bilimleri, sosyal bilimler, Türkçe-matematik ve yabancı dil alanlarında öğrencileri üniversiteye hazırlayıcı eğitim verilmektedir. Müdür, müdür başyardımcısı ve bir müdür yardımcısı olmak üzere 3 idari kadro ile eğitim kadromuzda toplam 33 öğretmenle eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir. Ve ayrıca yardımcı personel olarak bir memur ve bir hizmetli görev yapmaktadır.

Vizyon ÇAĞDAŞ, AKADEMİK BAŞARIYA ODAKLANMIŞ, GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNDEN YARARLANABİLEN, ARAŞTIRAN, SORGULAYAN, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI BİR GENÇLİK YETİŞTİRMEK

Misyon Bizler, Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, vatanını ve milletini seven; sorun çözme, iletişim kurma, işbirliği içinde çalışma, bilgi teknolojilerini kullanma becerilerine sahip, bireysel ve toplumsal sorumluluk taşıyan, üreten ve paylaşan bireyler yetiştirmek için varız.

2016 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sonuçlarına göre okulumuzdan bu yıl mezun olan 135 öğrenciden öğrenci 110'u lisans düzeyinde bir yükseköğretim programına kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Okul %81,5 yerleştirme oranı ile Türkiye ve Antalya oranının üzerine çıkmıştır. Okul birincisi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt yaptırmaya hak kazandı.

2016 yerleştirme sonuçlarına göre
  • Tıp Fakültesi 1 öğrenci
  • Hukuk 7 Öğrenci
  • Elektronik-Makine- İnşaat ve Bilgisayar Mühendislikleri 21 öğrenci
  • Öğretmenlik 28 öğrenci
  • Sağlık Bilimleri 12
  • Kamu Yönetimi 4
  • Uluslararası İlişkiler 2
  • Diğer 36 öğrenci ise işletme, iktisat ve fen fakültelerine gitmeye hak kazanmışlardır.

2015 yerleştirme sonuçlarına göre: LYS'giren öğrencilerimizden 84´ü bir yükseköğretim programına yerleştirilmiştir.

Bu öğrencilerimizden 1 tanesi Tıp Fakültesine, 1 tanesi Eczacılık Fakültesine, 5 tanesi Hukuk Fakültelerine, 15 tanesi Mühendislik Fakültelerine, 17 tanesi Eğitim Fakültelerine, 17 Tanesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine (İşletme, iktisat, kamu yönetimi) ve 27 öğrencimizde diğer fakültelerin lisans programlarına yerleştirilmiştir. Okulumuzun 2015 ÖSYM yerleştirme başarısı %78´dir. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

2014 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sonuçlarına göre okulumuzdan bu yıl mezun olan 95 öğrencinin tamamı LYS sınavlarında lisans düzeyinde bir yükseköğretim programına yerleşebilecek puan almayı başarmışlardı.

Bu öğrencilerden tercih yapan 75 tanesi bir yükseköğretim programına kayıt yaptırmaya hak kazandı. 2013 yılında % 71 olan yerleştirme başarısı bu yıl (2014) daha da artarak %79 seviyesine ulaştı.
  • Tıp Fakültesi 1
  • Hukuk Fakülteleri 4
  • Mühendislik Fakülteleri 8
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 6
  • Eğitim Fakülteleri 14
  • Belenme ve Diyetetik 1
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri 21
  • Fen-Edebiyat Fakülteleri 6
  • Sosyal Hizmetler Bölümü 3
  • Sağlık Bilimleri Fakülteleri 12

Kaynak: http://serikanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Serik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 10 adet oydan ortalama 4.7 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 2 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
İsacy

Hadi inşallah bekleriz

17 Haziran 2021 10:57:32
9/c

bu okula geliyorum seneye kazanıp

26 Kasım 2020 17:36:49

Okul adına göre arama yapın