Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 37840
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 77.5703
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 77.5703.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 77.5703
2023 77.8910
2023 0
2022 76.8750
2021 79.7061

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 13 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02122429432
FAX: 02122426452
Web Sitesi: http://huseyinkalkavanasml.meb.k12.tr
Adres: SARIYER MERKEZ MAH. ŞEHİT MİTHAT YILMAZ CAD. NO: 87 SARIYER / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Sarıyer
Ek Bilgiler:

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

VİZYON Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alan genel amaçlar ve temel ilkeler ile sağlık eğitiminin özel amaçlarını özümseyip sorumluluğunun farkında, Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ödün vermeden, hayatı korumak ve sağlığı yüceltmek için her türlü çabayı gösteren ve sağlığı tehdit edebilecek her türlü girişimden sakınan, hemşirelik alanında uluslararası nitelikte donanımlı sağlık personeli yetiştirmek ve yükseköğretime öğrenci hazırlamak , sağlık alanında öncü bir lise olmayı hedeflemektedir.

MİSYON Bilim ve teknoloji ışığında, meslekî alanda en son bilgilerle donatılmış ,hümanist,sorumluluklarının bilincinde ,yüksek mesleki becerileri ile herhangi bir ırk, inanç ,siyasal veya sosyal bir ayırım gözetmeyen ,hastalarına sağlığı yüceltmek amacıyla bakan, bütün değer ve inançlara saygı duyan, diğer sağlık çalışanları ile işbirliği içerisinde çalışacak olan hemşirelik mesleğinin bütünlüğünü korumak amacıyla çaba sarf eden bireyler yetiştirmektir

  • Öğretmen Sayısı : 34
  • Rehber Öğretmen Sayısı :
  • Öğrenci Sayısı : 525
  • Öğretim Şekli : Tam gün
  • Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-16:25
  • Derslik Sayısı : 19
  • Atölye-İşlik Sayısı : 2
  • Fen Laboratuarı Sayısı : 1

Sarıyer Lisesi 1994 yılının eylül ayında 1993-1994 öğretim yılında Sarıyer merkezinde eski Pertevniyal İlkokulu binasında hizmete başlamıştır. 1996 yılında okul binası İlköğretim Genel Müdürlüğünden, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. Sarıyer Lisesi binası 17 Ağustos 1999 depreminde orta derecede hasar görmüş, teknik elemanlar ve üniversite uzmanlarının görüşü ile binanın hizmet vermesi sakıncalı bulunmuştur. Daha sonra Yaşar Dedeman Lisesinde eğitim ve öğretime ikili sistemde devam edilmiştir. Hayırsever Hüseyin Kalkavan tarafından okulumuz yeniden inşaa edilmiştir. 2001-2002 eğitim ve öğretim yılında yeni binasında öğretime başlamış ve aynı yıl Sarıyer Lisesi olan adı Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2001-2002 öğretim yılında genel lisenin yanında iki şube olarak yabancı dil ağırlıklı (YDA) lise olarak da eğitim öğretime başlamıştır. YDA ağırlıklı lise 2007-2008 öğretim yılı sonunda son mezunlarını verecektir.

Okulumuzda gündüz öğretimi yapılmaktadır. Okulumuzda Fen Bilimleri, Türkçe-Matematik,Sosyal Bilimler alanları mevcuttur.

2005-2006 öğretim yılında mezun olan öğrencilerimizden 14 öğrencimiz 4 yılla fakülteler, 7 öğrencimiz iki yıllık fakültelere, 23 öğrencimiz ise açık öğretim fakültelerine yerleşmiştir.

2006-2007 öğretim yılında mezun olan öğrencilerimizden 21 öğrencimiz 4 yıllık fakülte, 8 öğrencimiz iki yıllık fakültelere 14 öğrencimiz ise açık öğretim fakültelerine yerleşmiştir.

2007-2008 öğretim yılında YDA lisesinden mezun olan öğrencilerimizden 21 i lisans,2 öğrencimiz iki yıllık fakültelere, 2 öğrencimiz ise açık öğretim fakültelerine yerleşmiştir.

2008-2009 öğretim yılında ise genel liseden mezun olan öğrencilerimizden 32 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere, 10 öğrencimiz 2 yıllık fakültelere, 16 öğrencimiz ise açık öğretim fakültelerine yerleşmiştir.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında ise genel liseden mezun olan öğrencilerimizden 31 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere,12 öğrencimiz 2 yıllık yüksek okullara, 14 öğrencimiz ise açık öğretim fakültelerine yerleşmiştir.

Okulumuzun amacı, öğrencilere ortak genel kültür kazandırmak ve öğrencilerin ilgi,istek ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve yüksek öğretime hazırlanmalarını sağlamaktır.

Okulumuza öğrenci kayıtları Orta öğretim yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre yapılır.Kayıt kabul komisyonunun belirlediği bölgelere göre ikamet edilen bölgeler esas kabul edilmek üzere e-kayıt yöntemiyle yapılır.

Okulumuza yapılan öğrenci kayıtlarında diploma,tasdikname veya denklik belgesinin aslı istenir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilere mezun oldukları tarihten itibaren 20 gün içinde diploma düzenlenir.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı

  • Rotaryan Kulübü´nün düzenlediği Tiyatro Yarışmasında İstanbul İkinciliği.
  • Rotaryan Kulübü´nün düzenlediği Tiyatro Yarışmasında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü.
  • Rotaryan Kulübü´nün düzenlediği Tiyatro Yarışmasında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı

  • Liseler arası şiir okuma yarışması ilçe ikinciliği.
  • İlçe kitap okuma yarışmasında ilk ona girerek il yarışmasına katılım hakkı.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı

  • Mehmet Akif'i Anlamak Konulu Kompozisyon Yarışmasında İl Birinciliği
  • Cumhuriyet Konulu Şiir Yarışmasında İlçe İkinciliği
  • Liseler Arası Münazara Yarışmasında İlçe İkinciliği

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı

  • Liseler Arası Münazara Yarışması İlçe Üçüncülüğü
  • PAGEV'in Düzenlediği Gençlik Münazara Yarışmasında 11 D sınıfından Oğuz UZ Avrupa 'da yapılacak Olan Yarışmaya Katılmaya Hak Kazanmıştır.
  • Mehmet Akif ERSOY Konulu Bilgi Yarışmasında İlçe Üçüncülüğü

2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı

  • ''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' Yarışmasında Birincilik
  • Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması Bireysel Olarak Üçüncülük
  • ''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' Yarışmasında Üçüncülük

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı

  • Liseler Arası Münazara Yarışmaları İlçe İkinciliği
  • Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması İlçe Üçüncülüğü

2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı

  • Liseler Arası Münazara Yarışmaları İlçe Üçüncülüğü

2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı

  • Liseler Arası Münazara Yarışmaları İlçe Birinciliği

Kaynak: http://huseyinkalkavanasml.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 13 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın