Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi

Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 76100
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 94.7179
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 94.7179.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 94.7179
2023 96.0163
2023 0
2022 95.6436
2021 94.8005

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 16 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!

Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi

Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi nerede? Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 2223222003
FAX: 2223222004
Web Sitesi: http://epdooal.meb.k12.tr
Adres: KUMLUBEL MAH. TOPLUM SOKAK NO:34 PK:26220 TEPEBAŞI/ESKİŞEHİR
Bağlı olduğu İl: Eskişehir
Hangi İlçesinde?: Tepebaşı
Ek Bilgiler:

Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuzun Kumlubel Mahallesi Sarısu mevkiinde 198 pafta 2160 adı ve 77 parsel noda kayıtlı 8265 m2 genişliğindeki arazisi Hacı Murat tarafından hazineye bağışlanmıştır. Bu arazi üzerine okul binası devletimiz tarafından 1970-1972 yılları arasında yapılmış olup, 27.09.1972 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır. Adını bulunduğu (Bahçelievler Lisesi) Bahçelievler Mahallesinden almıştır.

Okulumuzun kurucu Müdürü Muammer SALT olup 10 öğretmen ve 200 öğrenci ile eğitim ve öğretime açılmıştır. İlk mezunlarını 1974-1975 öğretim yılında vermiştir. Okulumuz araç-gereç yönünden zengin bir yapıya sahiptir. Fen derslerinde öğrencilerimizin görerek ve deneyerek öğrenmelerini sağlayan fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları ile birlikte bilgisayar laboratuvarlarımız mevcuttur.

ÖSS'deki başarı oranımız genel olarak iyi seviyede olup, mezunlarımız her yıl %40-50 nispetinde başarılı olmakta ve bir yüksek öğrenim programına girmektedir. Okulumuz bugüne kadar 32 dönem mezun vermiş olup, 7000 civarında öğrencimiz mezun olmuştur. Mezunlarımız genellikle doktor, mühendis, öğretmen, hâkim, kaymakam olarak devletimize hizmet etmekteler. Mezunlarımız okulumuzu ara sıra ziyaret etmekte olup, bizleri manen onurlandırmaktadırlar.

Öğrencilerimiz okulumuzun kurulduğu ve eğitim öğretime açıldığı yıldan itibaren, okulumuzu sosyal, sportif ve kültürel alanlarda en iyi bir şekilde temsil ederek ismini Türkiye ve Dünyada duyurmuştur. 1978 yılında voleybol kız takımımız liseler Türkiye 1.'si olup, Avrupa 1.'liğine gittiği Belçika'da Avrupa 5.si olmuşlardır. 1982 yılında halk oyunları ekibinin Milliyet Gazetesinin tertiplemiş olduğu Folklor Yarışmasında Türkiye 1.si olmuş ve Fransa'nın Dijon kentinde yapılan yarışmalarda Dünya 1.si olarak ülkemize altın madalya kazandırmıştır. Bununla birlikte masa tenisi, satranç, atletizm dallarında üstün başarılarımız vardır. ayrıca 1990 yılında TÜBİTAK'ın düzenlediği kompozisyon yarışmasında okulumuz Türkiye 1.liği elde etmiştir. İl çapında ve Türkiye bölge yarışmalarında sportif ve kültürel alanlarda pek çok derecelerimizle beraber 2004-2005-2006 yıllarında folklor ekibimiz geleneksel ve sahneleme dallarında İl ve bölge 1.cilikleri elde etmiş olup, 2006 yılında geleneksel dalda yarışan Eskişehir kız ekibimiz Türkiye finalinde yarışma başarısı göstermiştir.

Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetleri artarak sürecektir. Okulumuzun 1972'den 1993 yılına kadar Bahçelievler Lisesi olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüş olup, 1993 yılında bakanlığımızın emirleri ile Eski Milli Eğitim Bakanlarımızdan hocaların hocası Prof. Dr. Orhan Oğuz Beyefendi'nin adı verilmiştir. Bu tarihten önce de sonra da sayın hocamızın adına yakışır faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız devam etmiştir ve edecektir.2002 yılında okulumuza kapalı spor salonu bakanlığımız tarafından yaptırılmış olup, öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.1994 yılında Y.D.A lise bölümü açılmıştır.

2005 yılında bakanlığımız tarafından bu program kaldırılınca Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülmüş olup, 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren OKS sonucuna göre öğrenci alımına geçilmiş 6 şube 180 öğrenci ile beraber eski öğrencilerimizin mevcudu 655 olup tam gün öğretim yapılmaktadır. 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren tekli öğretime geçilmiştir. Halen 45 öğretmen, 2 müdür yardımcısı, 2 memur, 1 yardımcı hizmetler sınıfında personelle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

  • Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : YGS BAŞARISI:%100
  • LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2015 İÇİN :%65

VİZYON Özünü bilen, kendisiyle barışık, kendine ve çevresine olumlu, yapıcı ve yaratıcı yaklaşabilen; Bilimsel ve eleştirel tavır alabilen ve bu tavrı uygun bir şekilde sergileyebilen, Ahlak ve sanatın yüksek değerlerini içten duyan, evrensel insani değerleri özümsemiş, özgür, hoşgörülü ve özverili, sorumluluk bilincine ve iradesine sahip sağduyulu kararlar alabilen aydın, katılımcı üretken bireyler yetiştirebilme amacına ulaşmaktır.

MİSYON Öğrencilerimizin kendilerini ve sahip oldukları özgün, yapıcı ve yaratıcı güçleri tanımalarını sağlamak; bu özelliklerini geliştiren, sorumlu, özgür, üretken, katılımcı ve mutlu birer birey olmaları için tüm olanakları kullanmaktır.

  • Öğretmen Sayısı : 47
  • Rehber Öğretmen Sayısı : 2
  • Öğrenci Sayısı : 508
  • Öğretim Şekli : TEKLİ ÖĞRETİM
  • Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30 BAŞLAMA 12:30-13:15 ÖĞLE ARASI 15:35 ÇIKIŞ
  • Derslik Sayısı : 21
  • Fen Laboratuarı Sayısı : 2
  • Resim Sınıfı Sayısı : 1
  • Müzik Sınıfı Sayısı : 1

Kaynak: http://epdooal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 16 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın