Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi

Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tercih Kodu 85826
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 342.0679
Yüzdelik Dilim 20.21
Kontenjan Türü Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili Arapça
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 342.0679.
Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 342.0679
2023 374.6892 20.21
2022 340.7873 22.89
2021 309.8697 24.11
2020 352.8033 18.82
2019 393.1625 14.36
2018 279.0647 27.66

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!

Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi

Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0338 228 00 01
FAX: 0338 228 00 01
Web Sitesi: http://omerdinceraihl.meb.k12.tr/
Adres: Üniversite Mh. 2088.Sk. No3 Merkez / KARAMAN
Bağlı olduğu İl: Karaman
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:
Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

Prof.Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Mevlana´nın deyişi ve yunusun diline sahip, kendi değerlerimizle birlikte evrensel değerleri özümsemiş, sorun yerine çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan, bilimsel ve teknolojik imkanlarla donanmış, aklı hür, vicdani hür kişiler yetiştirmek için, Milli Eğitim Bakanlığımızın 18.06.2014 tarih ve 2498423 sayılı makam onayı doğrultusunda hazırlık sınıfından itibaren Arapça ve İngilizce yabancı dil eğitimi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecektir.

Yaklaşık 30 bin metre kare alan üzerine kurulmuş olan okulumuz Prof.Dr.Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi; MEB'in 18/06/2014 tarih ve 70160723/2498423 sayılı oluru ile dil ağırlıklı fen ve sosyal bilimler alanı uygulayan proje okulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. 09/02/2015 tarihinde şu an ki binasına taşınmıştır. Okulumuz şu an 218 öğrencisi, 3 anadili Arapça olan Arapça öğretmeni ile dil eğitimi ve bakanlık tarafından belirlenen diğer branş öğretmenleri ile akademik eğitim vermektedir. Derslik sisteminde öğretim görülen okulda özellikle dil eğitimi konusunda farklı illerden okullarla yürütülen değişim programlarının yanı sıra yurt dışında dil eğitimi konusunda da projeler yürütülmektedir.

2016 Yılında Dil Eğitimi Kapsamında Yapılan Çalışmalar:

-

  • 16 öğrenci iki öğretmene iki aylık Sudan (Hartum'da) arapça dil eğitimi.
  • - 45 öğrenci iki öğretmen ile 4 günlük Hatay mülteci kamp ve mülteci okullarında dil pratik uygulaması ve sosyal eğitim.
  • - Yarıyıl tatilinde 16 öğrenci ve bir öğretmen ile Isparta Işıkkent Proje İmam Hatip Lisesi ile 8 günlük öğrenci değişim programı.
  • - 40 Öğrenci ve iki öğretmen ile bir günlük 2016EXPO ANTALYA 'da ki arapça konuşan ülkelerin stantlarını ziyaret.
  • - 90 öğrenci arapça konuşan15 mülteci aile ile birlikte bir günlük piknik organizasyonu
  • - Hazırlık sınıfı öğrencilerine kendi derslerinin yanında yabancı hocaların eşliğinde hafta da 10 saat arapça dersi destekleme kursları açılmıştır.

Eğitim binamız zemin + 3 katlıdır. Kurumumuzda 24 derslik, 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 memur odası, 1 rehberlik servisi odası, 1 öğretmenler odası, Mescit, 3 yabancı dil dersliği ve 3 FKB laboratuvarları, Uluslar arası standartlara sahip 1 spor salonu,1 açık tenis kortu, 1 açık basketbol ve voleybol sahası,1 açık mini futbol sahası, 1 konferans salonu 1 kütüphane, 1 arşiv odası, kantin, revir, erkek-bayan öğretmen WC'leri ve Kız-Erkek Öğrenci WC'leri ve sığınak bulunmaktadır. 24 derslik ve 3 laboratuvarlarımızda etkileşimli tahta mevcut olup diğer fiber altyapısı tamamlanmamıştır.

Pansiyon binamız, 300 kişilik kontenjanla açılmış olup halen 110 öğrenci barınmaktadır. Üçer kişilik odalarda kalan öğrencilerimize rahat ve huzurlu bir ortam oluşturulmuştur.

DİĞER ÇALIŞMALAR Edebiyatın, sadece edebiyat tarihinden ibaret olmadığını anlatmaya yönelik olarak düzenlenen köşede öğrenciler her şeyden önce düzenli olarak edebiyat dergileriyle tanışma fırsatı yakalıyor. Ayrıca günlük gazete okuma imkânına da sahipler. Mektup, ninni, karagöz gibi farklı edebiyat türleriyle ilgili biblolarla süslenen köşe görselliğin yanında eğitici bir amaç da taşıyor. Yerel kelimeler sözlüğüne kendi yörelerine ait kelimeleri yazabilen öğrenciler aynı zamanda başka yörelere ait yöresel kelimeleri de tanıyabiliyor. Köşenin en çok rağbet gören alanlarından birisi de "Benim için..." köşesi... Benim için köşesinde öğrenciler her hafta bir kavram üzerine bir cümle de olsa yorum getiriyor. Birbirinden farklı bu yorumların yer aldığı köşe hem okuma, hem yazma hem de düşünme imkânı sunuyor öğrencilere. Köşenin bir diğer etkinliği de "âl götür sepeti..." Öğrenciler sepete kitap ya da başka hediyeler koyabildiği gibi, konan kitapları ve hediyeleri de alıp götürebiliyor. Zaman zaman farklı hediyelerin de konduğu sepetin amacı paylaşma duygusunu geliştirmek. Edebiyat köşesinin en nostaljik çalışmalarından biri de "Dert küpü" Sadece edebiyat dersi ile ilgili değil, okul ile ilgili dertlerinde paylaşılabildiği dert küpü adını eski bir deyimden alıyor. Öğrenciler "Özgünlük" adını taşıyan günlüğe ise duygu ve düşüncelerini yazabiliyor. Daktilo, okuma gözlükleri, hokkalarla, kamış kalemlerle, kitre bebeklerle ve birbirinden estetik eşyalarla süslenen köşede "Kırklar Düşünce ve Sanat Topluluğu" ile "Okuntu Kitap Kulübünün" faaliyetlerini içeren tablolar yer alıyor. İki haftada bir kitap okuyan, iki haftada bir film izleyen kulüp öğrencileri kitap ve film üzerine değerlendirme toplantısında bir araya gelerek, bir sonraki kitabı ve filmi tespit ediyorlar. Çeşitli konularda kısa çekimler yapan, filmler hazırlayan kulüp öğrencileri her hafta da bir hadisin Arapça ve Türkçe metnini ezberleyerek, bunu çevresindekilerle paylaşıyor ve hadisin içeriğine yönelik adımlar atmaya gayret ediyor.

Matematik köşesi matematik ve geometri araçlarıyla tasarlanmış. Diğer köşelerde olduğu gibi matematik köşesinde de bir matematik kitaplığı yer alıyor. Haftanın problemi köşesinde ise öğrenciler problemi çözerek çözüm sandığına atıyor, her hafta farklı hediyeler kazanma şansına sahip olan öğrenciler, bu köşede matematik çalışma imkânına da sahipler.

 

Okulun bodrum katında 42 çerçevenin yer aldığı Galeri Dinçer'de her hafta farklı bir konuda sergi açılıyor. Öğrencilerin edebiyattan kimyaya, matematikten fotoğrafa birbirinden farklı alanlarla oluşturdukları sergiler öğrencinin hem sanatsal yönünü geliştiriyor hem de görev alma bilincini pekiştiriyor. Bunun yanında Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri her hafta Cuma günleri 40ikindi sohbetlerinde farklı alanlardan isimlerle bir araya geliyor. 40 dakika süren etkinlikte sadece dinî ilimlerle ilgili değil, akademi ve sanat camiasından isimler de misafir ediliyor. Bu kapsamda okulumuzda kendi alanında uzman 24 kişi misafir edilmiş öğrencilerin istifadesine sunulmuştur.

Nûn Hat Kulübü'nde hat dersi alan öğrenciler aynı zamanda Türkiye'nin en büyüğü olan 20 kişilik erbani topluluğu oluşturmuş ve Yûnus Emre ilahileri üzerinde çalışmalar gerçekleştirmektedirler.

Mai-Tai, tekvando gibi savunma sporlarının yanında okçuluk, atıcılık bilek, güreşi gibi ata sporlarının da uzman kişiler tarafından haftalık eğitimleri yapılmaktadır

  • Öğretmen :7
  • Öğrenci :160
  • Derslik :24
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :1
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tam gün
  • Yemekhane :1
  • Saatler 08:00-12:00 13:10-15:30

Kaynak: http://omerdinceraihl.meb.k12.tr/

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın