Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 79336
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 294.2145
Yüzdelik Dilim 41.52
OBP Puanı 63.4835
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 294.2145.
Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Teknik Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 63.4835
2023 71.0892
2023 0
2022 66.2744
2021 56.9165
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 294.2145
2023 294.3408 41.52
2023 285.8280 41.52
2022 284.7201 42.53
2021 243.0893 54.27
2020 299.32 37.46
2020 307.66 34.06
2019 320.6694 36.67
2018 252.7891 38.04
2017 283.8329 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 3.1 oy aldı!

Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 2163071912
FAX: 2163074036
Web Sitesi: https://pendikmtal.meb.k12.tr/
Adres: GÜLLÜ BAĞLAR MAH. TAŞ OCAĞI SOKAK NO:7 PK:34906 PENDİK/İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Pendik
Ek Bilgiler:
Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

2005 yılında açılan Anadolu Teknik Lisesinin bünyesinde Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü mevcuttur . Çağın ihtiyaç duyduğu meslek adamlarını yetiştirecek olan bu bölümümüz ; Hükümetimiz ile Japon Hükümeti arasındaki teknik işbirliği anlaşmasına dayalı olarak Japon Uluslararası İşbirliği Teşkilatının desteği ile okulumuzda açılmış olan proje bölümüdür .

2006 - 2007 yılında Anadolu Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü eğitim ve öğretime açılmıştır. 2010 - 2011 yılında Makine Teknolojileri, Elektrik - Elektronik Teknolojileri, Kimya Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanlarına Anadolu Teknik Lisesi olarak birer sınıf açılmıştır.

VİZYON : Pendik Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi personeli olarak; Okulumuzda, öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edilmesini, sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli iş gücünün oluşturulması için, uluslararası kalite standartlarında en ileri eğitim ve öğretim yöntemlerinin uygulanmasını, öğrencilere, öğrenme için her türlü fırsatın verilmesini, onlara mesleki ve teknik alanda gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılmasını, öğrencilerin kişilik ve karakter gelişimlerini sağlamak ve olayların nedenlerini ayırabilecek kapasitede becerilerle donanmış kendine güvenen bireyler olarak yetişmeleri için sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesini, öğrenci merkezli eğitim ve öğretim doğrultusunda okul sanayi ve veli işbirliğinin en verimli şekilde yapılmasını, okulumuzun, çağdaş ve nitelikli bireyler yetiştirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan, dünya standartlarını yakalamış önde gelen bir eğitim kurumu olmasını vizyonumuz olarak görüyoruz.

MİSYON : Pendik Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi personeli olarak; Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlayan, onların mesleki ve teknik alanda 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap veren gerekli bilgi ve beceriye sahip, günümüz modern toplumunun ihtiyaçları doğrultusunda teknolojik gelişmeleri takip eden, bireysel gelişimini toplumsal faydalarla uzlaştırmış, değişime açık, kendine güvenen, sosyal, kültürel ve ahlaki değerlerimize saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlayan, bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı, eğitim ve öğretim alanında ulusal ve küresel ihtiyaçları dengeli bir şekilde karşılamaya çalışan, köklü ve kaliteli bir eğitim kurumu olmayı misyonumuz olarak görüyoruz.

  • Öğretmen : 140
  • Öğrenci : 1970
  • Derslik : 29
  • BT Sınıfı : 6
  • Kütüphane : 1
  • Konferans Salonu : 1
  • Atölye-İşlik : 28
  • Spor Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : SABAHÇI - ÖĞLECİ - TAM ZAMANLI
  • Kantin: 1
  • Bahçe : 1
  • Saatler : 07:30-21:40
  • Bağlantı : ADSL (4 Mbit)
  • Yabancı Dil : İNGİLİZCE
  • Isınma : DOĞALGAZ
  • Pansiyon : PANSİYON YOKTUR
  • Ulaşım : OKULUMUZA YAKIN "MESLEK LİSESİ" DURAĞINDAN GEÇEN OTOBUSLER: E-5 KADIKÖY YÖNÜNDEN E-10, 16K VE 16KH GEÇMEKTEDİR. PENDİK MERKEZ´DEN 133K, KARTAL METRO VE CEVİZLİ PERONLARDAN KM-23 VE KM-24 *Pendik Merkez Minibüs duraklarından Harmandere Minibüsleri ile (15dk) "MESLEK LİSESİ" durağında inerek, *Uydukent ,Kurtköy ve Viaport´dan Uydukent-Pendik Minibüsleri ile, ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://pendikmtal.meb.k12.tr/

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 3.1 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın