Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tercih Kodu 85811
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 418.3659
Yüzdelik Dilim 9.45
Kontenjan Türü Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 418.3659.
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 418.3659
2023 413.8284 9.45
2023 433.5126 9.45
2022 401.6738 9.64
2021 360.5782 12.08
2019 395.7325 13.78
2018 308.9168 18.29
2017 458.5764 13.56

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0216 494 40 54
FAX: 0216 392 70 95
Web Sitesi: http://omercamaihl.meb.k12.tr
Adres: Yenişehir Mah. Cumhuriyet Bulvarı Gökay Sokak No13 Pendik İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Pendik
Ek Bilgiler:
Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 23.03.2012 tarihinde açıldı. Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesinin Esenyalı Mahallesindeki ek binasında hizmete başlayan okulumuz bir proje okulu olarak planlandı. Anadolu Lisesi puanıyla kayıt yaptırılabilen okulumuz sadece erkek öğrenci kabul etmektedir.

D - 100 karayolunun hemen üstünde, tren yoluna çok yakın ulaşım sorunu olmayan ve geniş güzel bir bahçe içerisinde bulunan okulda yatılı okumak isteyen öğrencilerimiz için 140 yatak kapasiteli parasız yatılı devlet yurdu hizmet vermektedir.

Okul içinde yemekhane, zengin bir kütüphane, geniş konferans salonu, fizik kimya laboratuvarları ile bölgemizde tercih edilen bir okul olma hedefindedir. Ayrıca okul öğrencilerinin kullanımına tahsis edilen ve içinde modern spor aletlerinin bulunduğu, sıcak su imkânının olduğu bir spor salonu da bulunmaktadır. Gelenekten ilhamla geleceğe hazırlıyoruz.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerine nitelikli eğitim imkânı sunabilmek, onları hayata ve geleceğe hazırlayabilmek, ülkemizin yetişmiş insan ihtiyacına cevap verebilmek için, okul yönetimimiz ve eğitim kadromuz ile her gün bir adım daha ileriye gidebilmek için çalışıyoruz. Okulumuzda yaptığımız akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif vb. çalışma ve etkinliklerle, öğrencilerimize nitelikli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Öğrencilerimizin medeniyetimizin temel değerleri ile donanmış; İmam Hatip öğretisini benimsemiş, kimlikli, kişilikli, karakterli bireyler, öncü nesiller olarak yetişmelerine imkân hazırlıyoruz. Ülkesinin ve gönül coğrafyasının sorunlarına duyarsız kalamayan, gönül coğrafyamızdaki acıları yüreğinde hisseden gençler olabilmeleri için uğraş veriyoruz. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinden sonra Türkiye'nin belli başlı üniversitelerine yerleşmelerini temel misyonlarımızdan birisi olarak kabul ediyoruz.

Okulumuz Arapça Hazırlıklı Proje Okuludur.

Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle, bizim için ayrı bir değere sahip olan Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gitgide arttırmaktadır. Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen gelişmeler, Arapça bilmenin gerekliliğini açıkça ortaya koymuştur. Diğer yandan bugün Arapça bilenler için; tercüme sektörü, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve bankalardaki mevcut pozisyonlar, önemli kuruluşlardaki iş imkânları, bürokrasideki ihtiyaç da göz önüne alındığında, bu dili bilmenin sağlayacağı kariyer ve fırsatların oldukça fazla olduğu görülecektir.

Bu nedenle, günümüzde; Arapçayı pratik ve akademik anlamada iyi derecede öğrenen bireyler: İş hayatlarında, akademik kariyerlerinde ve modern dünya ile iletişimlerinde bir adım önde olacaklardır. Küresel ölçekteki bu imkânlardan yararlanmak isteyen okulumuz, 2014-2015 öğretim yılından itibaren proje okul kapsamına alınmış, bünyesine "Arapça Hazırlık Sınıfı''nı eklemiştir. Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin eğitim süresi hazırlık + 4 yıldır. Hazırlık sınıfında birinci yabancı dil Arapça, ikinci yabancı dil olarak da İngilizce yoğun olarak okutulmaktadır.

Arapça dersleri anadili Arapça olan hocalar eşliğinde %100 aracı dilsiz eğitim şeklinde verilmektedir. Bununla beraber "dil yerinde öğrenilir" prensibi gereğince Arapçada belli bir seviyeyi yakalamış, sene içerisinde dil eğitiminde başarılı olmuş öğrencilere o dilin konuşulduğu ülkelerde dil eğitimi imkânı sunuyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin hem yabancı dil pratiğini daha yoğun yapıyor, hem de bulundukları ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar.

Çok Özel İmkânlar Öğrencilerin Hizmetinde.

Okulumuzda öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak birçok imkân bulunmakta; okul pansiyonumuz, isteyen öğrencilerimize hizmet vermektedir. Fitness, güreş salonlarımızda; futbol ve basketbol saha lisanslı hocalar eşliğinde 9 farklı branşta spor etkinliklerinin yapıldığı kapalı spor salonumuzla, bahçemizde bulunan açık spor sahamızla öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Okulumuzun yakınında bulunan spor tesisleri ile yaptığımız anlaşma kapsamında isteyen öğrencilerimizi havuza götürüyoruz.

Bilimsel, kültürel ve sosyal projeler ile öğrencilerimizin akademik sosyal başarılarına katkı sunuyoruz. Öğrencilerimize kitap okumayı sevdiren, medeniyetimizi tanıtan, toplum karşısında söz söyleyebilme ve sunum yapabilme becerileri kazandıran projeler yürütüyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz bilgi, kültür ve mesleki alan yarışmaları neticesinde, dereceye giren öğrencilere Umre ödülü başta olmak üzere çeşitli ödüller veriyoruz. Yaptığımız bilinç seminerleri, adab-ı muaşeret dersleri, hadis sohbetleri vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin ruhi bakımdan gelişmelerine imkân hazırlıyoruz.

Ülkemizin önemli yazar ve akademisyenleri ile buluşmalar düzenliyor, okulumuzda tertip ettiğimiz programların yanında, çevremizde düzenlenen tiyatro, konser vb. etkinliklere katılıyoruz.

Payitaht gezileri, yedi bölge Anadolu gezileri, ecdadın izinde Balkan gezileri ve yurt dışı gezileri ile tarihi, milli ve manevi mirasımızı gençlerimize tanıtıyoruz. Öğrencilerimize şehir dışında akademik, kültürel, sportif ve mesleki amaçlı çeşitli kamplar düzenliyoruz.

Bütün öğrencimize, uzman hocalardan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, gönüllü öğrencilere de Hafızlık eğitimi veriyoruz. Hıfzını okulumuzda tamamlayan öğrencilerimize sonraki eğitim hayatları boyunca çeşitli imkânlar sunuyoruz. Bünyemizde bulunan mehter takımı, ilahi korosu, hat kursu, tezhip kursu vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin sanat becerilerini geliştiriyoruz.

Öğrencilerimizin okuma-yazma becerilerini geliştirmek için yazı atölyeleri düzenliyoruz. Çıkarmış olduğumuz edebiyat dergisi, tarih dergisi, Arapça dergi, dini dergi, coğrafya gazetesi, okul bülteni vb. yayın çalışmaları ile öğrencilerimizi yazmaya ve okumaya teşvik ediyoruz. Dergi köşemize koyduğumuz çeşitli dergileri, güncel olarak öğrencilerimizin takip edebilmelerini sağlıyoruz.

Öğrencilerimizin kaliteli bir üniversiteye yerleşebilmesi için destekleme kursları düzenliyoruz. Organize ettiğimiz kariyer günlerinde çeşitli üniversiteleri okulumuza davet ediyor, hem kendi öğrencilerimizin, hem çevre okullardaki lise öğrencilerinin daha iyi bir meslek seçmelerine rehberlik yapıyoruz. Geniş bahçemiz, zengin kütüphanemiz, Arapça dinleme salonumuz, konferans salonumuz, mescidimiz, laboratuvarlarımız ve daha birçok imkânımız ile yeni öğrencilerimizi bekliyoruz.

Öğrencilerimizle beraber geleceği inşa ediyoruz.

Önde ve öncü gençlik için her gün daha ileriye... Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 2012 - 2013 yılında eğitime başlamıştır.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 31.12.2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Nabi AVCInın imzası ile proje okullar kapsamına alınmıştır. Proje kapsamında okulumuzda Arapça hazırlık sınıfı vardır. Eğitim-Öğretim süresi Hazırlık+4 yıl, toplamda 5 yıldır.

Vizyon Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen,problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmek.

Misyon Öğrencilerimizin zihninde,insana, düşünceye, özgürlüğe,ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.

  • Öğretmen :27
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :371
  • Derslik :17
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :3
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :TAM GÜN-TAM YIL
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatler BAŞLAMA:08:40 BİTİŞ:15:50
  • Isınma DOGAL GAZ
  • Bağlantı ADSL (8 Mbit)
  • Pansiyon Bilgileri 130 Kişi kapasiteli pansiyon
  • Ulaşım Pendik İlçe Merkezine : 8 km. İstanbul İl Merkezine : 24 km. Sabiha Gökçen havalimanına 4 kilometredir. Pendik Kurtköy Bölgesi Yenişehir Mahallesinde bulunan okulumuza 122H 132K 132P 133Ü 16KH 16S KM14 KM15 KM25 KM27 KM28 KM29 otobüsleri ile HAKİŞ Sİtesi durağında inilerek ulaşılabilir.
  • Yerleşim Yeri Esenyalı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Funda Sokak No:4 Pendik / İstanbul
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İL MERKEZİNE UZAKLIK E-5 ´DEN 35 KM- İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK 5KM

ÖMER ÇAM AİHL´Yİ NEDEN TERCİH ETMELİYİM?

Akademik, dil, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda kendinizi yetiştirebileceğiniz bir okul.

Gelenekten ilhamla geleceğe hazırlıyoruz.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerine nitelikli eğitim imkânı sunabilmek, onları hayata ve geleceğe hazırlayabilmek, ülkemizin yetişmiş insan ihtiyacına cevap verebilmek için, okul yönetimimiz ve eğitim kadromuz ile her gün bir adım daha ileriye gidebilmek için çalışıyoruz.

Okulumuzda yaptığımız akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif vb. çalışma ve etkinliklerle, öğrencilerimize nitelikli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Öğrencilerimizin medeniyetimizin temel değerleri ile donanmış; İmam Hatip öğretisini benimsemiş, kimlikli, kişilikli, karakterli bireyler, öncü nesiller olarak yetişmelerine imkân hazırlıyoruz. Ülkesinin ve gönül coğrafyasının sorunlarına duyarsız kalamayan, gönül coğrafyamızdaki acıları yüreğinde hisseden gençler olabilmeleri için uğraş veriyoruz. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinden sonra Türkiye'nin belli başlı üniversitelerine yerleşmelerini temel misyonlarımızdan birisi olarak kabul ediyoruz.

Okulumuz Arapça Hazırlıklı Proje Okuludur. Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle, bizim için ayrı bir değere sahip olan Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gitgide arttırmaktadır. Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen gelişmeler, Arapça bilmenin gerekliliğini açıkça ortaya koymuştur. Diğer yandan bugün Arapça bilenler için; tercüme sektörü, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve bankalardaki mevcut pozisyonlar, önemli kuruluşlardaki iş imkânları, bürokrasideki ihtiyaç da göz önüne alındığında, bu dili bilmenin sağlayacağı kariyer ve fırsatların oldukça fazla olduğu görülecektir.

Bu nedenle, günümüzde; Arapçayı pratik ve akademik anlamada iyi derecede öğrenen bireyler: İş hayatlarında, akademik kariyerlerinde ve modern dünya ile iletişimlerinde bir adım önde olacaklardır.

Küresel ölçekteki bu imkânlardan yararlanmak isteyen okulumuz, 2014-2015 öğretim yılından itibaren proje okul kapsamına alınmış, bünyesine "Arapça Hazırlık Sınıfı''nı eklemiştir. Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin eğitim süresi hazırlık + 4 yıldır. Hazırlık sınıfında birinci yabancı dil Arapça, ikinci yabancı dil olarak da İngilizce yoğun olarak okutulmaktadır.

Arapça dersleri anadili Arapça olan hocalar eşliğinde %100 aracı dilsiz eğitim şeklinde verilmektedir. Bununla beraber "dil yerinde öğrenilir" prensibi gereğince Arapçada belli bir seviyeyi yakalamış, sene içerisinde dil eğitiminde başarılı olmuş öğrencilere o dilin konuşulduğu ülkelerde dil eğitimi imkânı sunuyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin hem yabancı dil pratiğini daha yoğun yapıyor, hem de bulundukları ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar.

Çok Özel İmkânlar Öğrencilerin Hizmetinde. Okulumuzda öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak birçok imkân bulunmakta; okul pansiyonumuz, isteyen öğrencilerimize hizmet vermektedir. 9 farklı branşta spor etkinliklerinin yapıldığı kapalı spor salonumuzla, bahçemizde bulunan açık spor sahamızla öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Okulumuzun yakınında bulunan spor tesisleri ile yaptığımız anlaşma kapsamında isteyen öğrencilerimizi havuza götürüyoruz.

Bilimsel, kültürel ve sosyal projeler ile öğrencilerimizin akademik sosyal başarılarına katkı sunuyoruz. Öğrencilerimize kitap okumayı sevdiren, medeniyetimizi tanıtan, toplum karşısında söz söyleyebilme ve sunum yapabilme becerileri kazandıran projeler yürütüyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz bilgi, kültür ve mesleki alan yarışmaları neticesinde, dereceye giren öğrencilere Umre ödülü başta olmak üzere çeşitli ödüller veriyoruz. Yaptığımız bilinç seminerleri, adab-ı muaşeret dersleri, hadis sohbetleri vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin ruhi bakımdan gelişmelerine imkân hazırlıyoruz.

Ülkemizin önemli yazar ve akademisyenleri ile buluşmalar düzenliyor, okulumuzda tertip ettiğimiz programların yanında, çevremizde düzenlenen tiyatro, konser vb. etkinliklere katılıyoruz.

Payitaht gezileri, yedi bölge Anadolu gezileri, ecdadın izinde Balkan gezileri ve yurt dışı gezileri ile tarihi, milli ve manevi mirasımızı gençlerimize tanıtıyoruz. Öğrencilerimize şehir dışında akademik, kültürel, sportif ve mesleki amaçlı çeşitli kamplar düzenliyoruz.

Bütün öğrencimize, uzman hocalardan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, gönüllü öğrencilere de Hafızlık eğitimi veriyoruz. Hıfzını okulumuzda tamamlayan öğrencilerimize sonraki eğitim hayatları boyunca çeşitli imkânlar sunuyoruz. Bünyemizde bulunan mehter takımı, ilahi korosu, hat kursu, tezhip kursu vb. etkinlikler ile öğrencilerimizin sanat becerilerini geliştiriyoruz.

Öğrencilerimizin okuma-yazma becerilerini geliştirmek için yazı atölyeleri düzenliyoruz. Çıkarmış olduğumuz edebiyat dergisi, edebiyat gazetesi, tarih dergisi, Arapça dergi, İHL dergisi, değerler eğitimi dergisi, coğrafya gazetesi, tarih gazetesi, bilim dergisi, okul bülteni vb. yayın çalışmaları ile öğrencilerimizi yazmaya ve okumaya teşvik ediyoruz. Dergi köşemize koyduğumuz çeşitli dergileri, güncel olarak öğrencilerimizin takip edebilmelerini sağlıyoruz.

Öğrenilerimizin kaliteli bir üniversiteye yerleşebilmesi için destekleme kursları düzenliyoruz. Organize ettiğimiz kariyer günlerinde çeşitli üniversiteleri okulumuza davet ediyor, hem kendi öğrencilerimizin, hem çevre okullardaki lise öğrencilerinin daha iyi bir meslek seçmelerine rehberlik yapıyoruz.

Geniş bahçemiz, zengin kütüphanemiz, Arapça dinleme salonumuz, konferans salonumuz, mescidimiz, laboratuvarlarımız ve daha birçok imkânımız ile yeni öğrencilerimizi bekliyoruz.

Öğrencilerimizle beraber geleceği inşa ediyoruz.

Önde ve öncü gençlik için her gün daha ileriye...

OKULUMUZ ARAPÇA HAZIRLIKLI PROJE OKULUDUR.

Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen politik ve ekonomik gelişmeler, Arapça dilini bilmenin ne kadar önemli olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ayrıca kutsal kitabımız Kur?ân-ı Kerim?in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir.

Yedinci yüzyıldan başlayarak İslamiyet?in hızlı bir yayılış göstermesiyle Arap yarımadasında kullanılan bir dil olan Arapça, dünyanın dört bir yanına yayılarak dünya üzerinde en çok konuşulan diller arasına girmiştir. Ayrıca dünyadaki milyarlarca Müslüman?ın kutsal dinlerinin ve okudukları duaların dili de Arapçadır. Bu yönüyle Arapça bir kat daha önemli bir dil haline gelmektedir. Zira günümüzde Arapça dünya üzerinde 25 Arap ülkesinde, yaklaşık 425 milyona yakın bir nüfus tarafından konuşulmaktadır. Bu denli yaygın olmasının yanı sıra Arapça, birçok Avrupa dilini de etkilemiştir. Bu dilin dünyadaki önemi ve rolünün büyüklüğü sebebiyle, Birleşmiş Milletler 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçayı altıncı resmi dil olarak kabul etmiştir.

Bununla birlikte Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dildir. Bugün Arapça bilenler için; tercüme sektörü, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve bankalardaki mevcut pozisyonlar ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlarda var olan iş imkânları göz önüne alındığında Arapça dilini bilmenin sağlamış olduğu kariyer ve eğitim fırsatlarının oldukça fazla olduğu görülecektir.

Bu nedenle, günümüzde; Arapçayı, -entellektüel bir Arap?la diyalog kurabilecek düzeyde- konuşabilen, Hiçbir sözlük ve ansiklopediye başvurmadan, her türlü Arapça yayını okuyup anlayabilen, Her istediğini yazılı ve sözlü olarak -akıcı şekilde ve edebî bir düzeyde- ifade edebilen kitlelerin yetiştirilmesine büyük oranda ihtiyaç vardır

Ülkemizin hızla gelişmekte olan bir ekonomiye sahip olması ve çok geniş bir yelpazeyle dünyaya açılması sebebiyle bir bireyin yurtdışında okuma, kariyer yapma ve çalışma şansı bulması, ana dilinden başka ikinci hatta üçüncü bir dili iyi bir şekilde yazma ve konuşma kabiliyetine sahip olmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu nedenle okulumuz, 2014-2015 öğretim yılından itibaren proje okul kapsamına alınarak ?Arapça Hazırlık Sınıfı? açılmıştır.

Niçin Hazırlık Sınıfı?

Yukarıda belirtilen ülkemiz ve dünya gerçeklerine ek olarak;
  • İş hayatlarında öğrencilerimizin mesleklerini irca ederken yabancı dile hâkim, yabancı dili ana dilleri kadar rahat konuşmalarının avantajlarını sağlamak,
  • Öğrencilerimizin yabancı dili hem günlük hayattaki yapısı ile öğrenmelerini; hem de akademik ve bilimsel araştırmalarda en aktif düzeyde kullanmalarını sağlamak.
  • Lisansüstü eğitimedevam etmek isteyenler için yabancı dil bilgisinin etki ve öneminden dolayı öğrencilerimize bu konuda avantaj sağlamak,
  • Öğrencilerimizin yurt dışı temaslarında kendilerini ifade edip muhatapları ile rahat iletişim kurmalarını sağlamak,
  • Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş başvurularında CV?lerinde yer alacak iyi düzeyde dil biliyor olmalarıyla tercih önceliği sağlamak,
  • Ayrıca hazırlık okuyanlar kamuda göreve başladıklarında bir yıl çalışmış gibi bir kademe almaktadır.
Eğitim Süresi Ne Kadar? Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesinin Eğitim Süresi Hazırlık+4 yıl´dır.

Hazırlık Sınıfı?nın Kapsamı Nedir? Okulumuzda Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında birinci yabancı dil haftada 20 saat Arapça, ikinci yabancı dil haftada 7 saat İngilizce´dir. Arapça derslerimiz anadili Arapça olan hocalar tarafından verilmektedir. Hazırlıkta ayrıca 4 saat Kur?an-ı Kerim, 3 saat Matematik, 3 saat Türkçe, 2 saat Beden Eğitimi ve 1 saat de Rehberlik dersi verilmektedir.

Proje Okul Nedir, Öğretmen Kadrosu Nasıl Olacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014-2015 öğretim yılında Türkiye genelinde alt yapısı hazır olan bazı okullar proje okul kapsamına alındı. Proje okularına, yöneticiler Bakanlık tarafından seçilmekte, yine öğretmenler de Bakanlık tarafından il ve ülke genelinde alanında uzman ve mesleğinde başarılı olanlar arasından görevlendirilebilmektedir.

Yurt Dışında Eğitim İmkanı ?Dil Yerinde Öğrenilir? prensibi gereğince Arapçada belli bir seviyeyi yakalamış öğrencilerimizin Yabancı Dil pratiğini daha yoğun yapmalarını sağlamak için yurt dışı dil programları ve projelerine katılma imkanları sunulmaktadır.

Pansiyon ve Yurt İmkanı Var mıdır? Okulumuzda pansiyon bulunmaktadır.

ÖMER ÇAM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ UYGULAMA PROGRAMI HAZIRLIK SINIFLARI

4- ÇALIŞMA KÂĞITLARI: Ders kitaplarının haricinde işlenilen konularla ilgili ?Çalışma kâğıtları? sürekli öğrencilere sunulmaktadır. Ayrıca verilecek ödevlerle pekiştirme sağlanmaktadır.

4- TUTORİAL SİSTEMİ: Her öğrenci belirlenen plan çerçevesinde sorumlu eğitimcisi ile haftalık 20 dakika baş başa eğitim yapmakta ve birebir İngilizce konuşmalar yapmaktalar. Okuma ,yazma, konuşma merkezli birebir eğitim uygulanmakta ve böylece öğrencinin gelişimi daha yakından takip edilebilmektedir. Öğrenci ödevlendirmeleri çeşitli sosyal medya programları üzerinden oluşturulan öğrenci gruplarıyla farklı şekillerde(kısa video hazırlama, röportaj, ses kaydı, sesli metin okuma gibi) yapılmaktadır

5- SINAV PROGRAMI: Haftalık ya da 10 günde bir yapılması planlanan sınavlar ?Ara sınav?; aylık ?Ana Sınav? olarak yapılmaktadır. Haftalık sınavların ortalaması performans notu, ana sınavların ortalaması ise birinci yazılı notu olarak sisteme girilmektedir. Dönem sonu yapılacak test sorusu, klasik soru, kompozisyon yazma ve sözlü olarak genel sınav yapılmaktadır. Ayrıca her dönem için dönem içerisinde 1 tane uygulama sınavı yapılmaktadır. Uygulama sınavına danışmanlık hizmeti alınan üniversitelerden akademisyenler komisyon başkanı olarak katılacak ve öğrenci gelişimleri hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar.

6- CUMARTESİ DERSLERİ: Hafta içi derslerin devamı şeklinde Cumartesi günleri 4 saat etüt programı konu tekrarları farklı örnek ve çalışma kağıtları ile uygulanmaktadır.

7- DİL LABORATUVARI: Hafta da 2 ders saati ?Dil Laboratuvarında? olmak üzere toplamda 3 ders saati ?Dinleme-İzleme? dersi olarak işlenecektir. İzlenilen videolar ile ilgili kelimelerin ve soru-cevapların bulunduğu çalışma kâğıtları öğrencilere dağıtılmaktadır.

8- DERS PLANLAMASI (haftalık 24 saat)
  • -Anlama-Konuşma:8 ders saati
  • -Yazı-Telaffuz: 4 ders saati
  • -Okuma: 4 ders saati
  • -İzleme-Dinleme: 3 ders saati
  • -Etkinlik-Dil Oyunları:1 ders saati
  • -Cumartesi Etüt Programı: 4 ders saati şeklinde planlanmıştır.
9- İNGİLİZCE YAZIYORUM: Öğrencilerden ilk üç ayın sonunda her hafta belirlenen konularda kompozisyon yazmaları istenmektedir.

10- AKŞAM ETÜDLERİ: Hafta içi 5 akşam 3 er ders saati olarak planlanan etütler yine %100 İngilizce olarak belletmenler tarafından yapılmaktadır.

11- İNGİLİZCE KORİDORU: Öğrencilerimiz dil öğretmenlerimiz ile ders dışı vakitlerde de farklı konseptleri içerisinde barındıran kısımda birlikte sürekli iletişim imkânı bulmaktadır.

12- KİTAP OKUMA PROGRAMI: Öğretmenlerimizin belirlediği öğrencilerimizin seviyelerine uygun hikâye kitaplarını öğrencilerimiz akşam ev ya da yurtta etüt programında okumakta ve haftalık ?Tutorial Programında? öğretmeni ile birlikte hikâyenin tahlilini yapmaktadır.

13- SEMİNER PROGRAMLARI: Alanında uzman kişilerce her ay ?İngilizce Dil Eğitiminin Önemi? üzerinde çeşitli konferanslar, seminerler, stand-up gösteriler ve gezi programları öğrencilerimize sunulmaktadır.

14- SİNEMA GÜNLERİ: Öğrencilerimizin her hafta belirlenen 1 günde ders dışı zamanlarda %100 İngilizce film izlemeleri sağlanmakta bu şekilde öğrenilen dili yaşamın parçası haline getirmesi hedeflenmektedir

15- YURTDIŞINDAN OKULLARLA İLETİŞİM VE PAYLAŞIM : Okulumuza ziyarete gelen yabancı öğrenciler ile öğrencilerimizin hem dil hem de sosyal- kültürel anlamda paylaşımlarda bulunup , pratik yapma imkanı sunulmaktadır.

16- OMER CHAM TALKS PROGRAMLARI : Her ay öğrencilerimize diledikleri bir konuda arkadaşlarına İngilizce sunumlar yapma imkanı verilmektedir.

17- YAZ KAMPI : Her yaz hazırlık sınıfı öğrencilerimize 5 haftalık süreç boyunca hem dil eğitimi imkanı hem de sosyal kültürel etkinliklerin yapıldığı yaz kampları yapılmaktadır.
Kaynak: http://omercamaihl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın