Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 76855
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 97.5664
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 1
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 97.5664.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 97.5664
2023 98.4546
2023 0
2022 97.4951
2021 97.5032

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 58 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi nerede? Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02244529980
FAX: 02244529981
Web Sitesi: http://barisanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: BARIŞ MAH. GÜMÜŞDERE(140) SK. BARIŞ ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 1 İÇ KAPI NO: 1 NİLÜFER / BURSA
Bağlı olduğu İl: Bursa
Hangi İlçesinde?: Nilüfer
Ek Bilgiler:

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortaokul olarak açılmış, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında anadolu lisesine dönüştürülerek 16 Eylül 2013 tarihinde Barış Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Bodrum, zemin ve iki kat olmak üzere, toplam dört kat olarak inşa edilen okulumuzda yirmi derslik, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, özgün bir kütüphane, spor dersliği, müzik odası, resim atölyesi, sunum odası, 220 kişilik konferans salonu, öğrenci giyinme odaları, rehberlik odası, idari odalar, öğretmenler odası, kalorifer dairesi, yemekhane, kantin, sığınak mevcuttur. Asma Katta 400 m2 alanda açık sergi salonu, öğrenci etkinlik alanları mevcuttur.

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesinde gündüzlü, karma ve tam gün eğitim- öğretim yapılmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 36 öğretmen, 1 memur, 1 güvenlik görevlisi, 3 hizmetli olmak üzere toplam 44 kişi görev yapmaktadır. 20 derslikten oluşan okulumuzun öğrenci kapasitesi 680dir Okulumuzun merkezi konumda bulunması, yeni açılmış olmasına rağmen Bursada en çok tercih edilen okullar arasında yer almasını sağlamıştır. Barış Anadolu Lisesi olarak temel felsefimiz akademik başarının yanında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı değerlerimize bağlı, bilinçli, eleştirebilen, sorgulayabilen, sorumluluk sahibi bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Bizlere emanet edilen çocuklarımıza, tüm bilgi ve birikimlerini aktaran, onları seven ve koruyan, işinde tecrübeli, alanında uzman kadromuzla; okula gelmekten değil, gelmemekten korkan, güler yüzlü, donanımlı, dürüst, barış ve dostluğun değerini bilen çocuklara sahip okulumuzun iç huzurunun devamlılığını sağlayarak güler yüzlü, disiplinli, ilkeli eğitim ve öğretim en büyük projemizdir.

VİZYON Geleceğimizi tüm paydaşlarla birlikte şekillendireceğiz. Yönetişim anlayışıyla ve katılımcı mantıkla planlı çalışmalar yapıp "Nereye gideceğiz? Nasıl bir Barış Anadolu Lisesi?" sorularına cevap arayacağız.

MİSYON Barış Anadolu Lisesinin var oluş nedeni nedir? Paydaşlarla birlikte 2015-2019 Stratejik Planımızı oluştururken misyonumuzu da belirleyeceğiz.


Kaynak: http://barisanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 58 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın