Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 82796
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 82.2062
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 82.2062.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 82.2062
2023 81.9786
2023 0
2022 85.8413
2021 79.3979

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03123112712
FAX: 0312 309 39 39
Web Sitesi: http://necatibeyasml.meb.k12.trc
Adres: KALE MAH. KARAKUŞ SK. NO: 8 ALTINDAĞ / ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Altındağ
Ek Bilgiler:

Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

2013-2014 Eğitim - Öğretim yılından itibaren Necatibey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne dönüştürülmüştür. 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılından itibaren Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi Olarak faaliyetine devam etmektedir.

Okulumuz 11 dersliklidir. Okulumuzda 1 Bilgisayar Eğitimi Sınıfı, 1 Teknik oda, 1 Spor Odasıolmasına karşı Çok Amaçlı Salonumuz, Spor Salonumuz, yeterince büyük kütüphanemiz ve Fen laboratuarımız bulunmamaktadır. Okulumuzun kuruluş konumu bahçe içindedir.

Okulumuz, Ulus Semtinde, Ankara Kalesi içinde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi yakınında ve iş merkezlerinin hemen yanı başındadır. Ulus semti Anakara'nın da merkezi sayıldığından Okulumuza ulaşım sorunu yoktur. Okulumuzda 321 öğrenci, 23 kadrolu öğretmen, 1 görevli memur, 3 hizmetli personel bulunmaktadır. Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır. Sınıflarımızın mevcudu 20 ile 34 arasındadır. Okulumuzun öğrenci sayısı ve öğretmen sayısı her ne kadar az gibi görünse de sosyal faaliyetlere katılma çabası içindedirler. Belirli gün ve haftalarda öğrenciler aktif olarak görev yapmak istemektedirler.

Okul rehberlik servisi faal olarak görevini yapmaktadır. Az sayıdaki öğrenciye daha iyi hizmet vermek ve ailelerin okula adanmışlığını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığı bilinmektedir. OGYE çalışmalarında da etkin rol oynayan rehberlik servisi öğretmen dayanışmasında da çalışmalar yapmaktadır.

Okul rehberlik servisinin ve idaresinin yoğun çalışmasına rağmen velilerin okula gelmesi ve öğrencileriyle yeterince ilgilendikleri söylenemez. Hatta veli toplantılarında veli katılım oranı % 40 civarındadır. Veli profilimiz memur, işçi ve serbest meslek sahiplerinden oluşmaktadır. Velilerin her ne kadar ekonomik gücü çok iyi değilse de kırtasiye malzemelerini ve giyim kuşam malzemelerini temin edebilmektedirler. Velilerin asgari geçim sıkıntısı içinde olması onların ekonomik olarak okula katkı sağlamalarını da engellemektedir. Bundan dolayı Okul - Aile birliğine büyük iş düşmektedir. Çevrenin okula sahip çıkması gerekir ki okul da çevreyi değiştirsin ve geliştirsin.

Okulumuzun çevresi gecekondulardan oluşmaktadır. Ailelerin gelir düzeyinin asgari seviyede olması, öğrenci velilerinin öğrenim seviyelerinin düşüklüğünün de etkisiyle ilköğretimden yeterince donanımlı gelmeyen öğrencilerden lisede de istenilen bir başarı görülememektedir. Ders başarıları istenilen düzeyde olmasa da öğrencilerimizin devamsızlık oranı diğer okullara göre çok düşüktür. Bütün bu politik, ekonomik, sosyal ve teknolojik sıkıntılara rağmen öğrencilerimizin başarıları için, öğretmenlerimiz ellerinden gelen gayreti göstermektedirler.

Öğretmenlerimiz derslerini ve mesleğini seven heyecanlı kişilerden oluşmaktadır. Yaş ortalamasının da genç olması bunu etkilemiş olabilir. Son zamanlarda öğretmenlerimizin, gerek uzun süreli yabancı dil kursuna gerekse diğer Hizmetiçi Eğitim faaliyetlerine katılımda isteklilik artmaktadır.

  • Alanlarımız: Hemşirelik Alanı

Okul yönetiminin gerek velilerle gerekse çevredeki esnafla kurmuş olduğu güzel diyalog okulumuzun iyi şekilde tanınmasına yol açmaktadır. Yönetimimiz gerek yerel belediye gerekse Büyükşehir Belediyesiyle sürekli irtibat halindedir. Okulumuzun donanımının geliştirilmesi amacıyla belediyeler ve il-ilçe Milli eğitim Müdürlükleriyle gerekli iletişimin sürekliliğini sağlamaktadır.

Vizyon İnsanlığa hizmet etmeye adanmış, kendini ve insanlığı seven nesiller yetiştirmektir.

Misyon İnsani ve toplumsal değerleri özümsemiş,öz güven ve sorumluluk sahibi, sosyal ve kültürel etkinliklere katılan,bir üst öğretime donanımlı şekilde yerleştirilmeye hazır öğrenciler yetiştirmektir.

  • Öğretmen :30
  • Öğrenci :342
  • Derslik :11
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Öğretim Şekli :TAM GÜN
  • Saatler 8.00-17.00

Kaynak: http://necatibeyasml.meb.k12.trc

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Syrn.çrm

Okula başvuru yaptım hep 2.sıraya düşüyorum lütfen 2 kişi birden alın okula gelmeyi ve sağlıkçı olmayı istiyorummm...

09 Kasım 2021 23:18:16

Okul adına göre arama yapın