Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 80321
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 276.2828
Yüzdelik Dilim 42.78
OBP Puanı 43.4660
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 131
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 276.2828.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Meslek Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 43.4660
2023 54.0621
2023 0
2021 43.7576
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 276.2828
2023 290.5236 42.78
2022 295.02 38
2021 266.3927 40.48
2020 303.39 35.76
2019 321.3452 36.41
2018 - -
2017 275.2268 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03882332554
FAX: 03882332556
Web Sitesi: http://nigdetml.meb.k12.tr
Adres: İLHANLI MAH. AMAS BUL. TİCARET MESLEK LİSESİ BLOK NO: 57 İÇ KAPI NO: 1 MERKEZ / NİĞDE
Bağlı olduğu İl: Niğde
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz bugünkü NİĞDE Türk Telekom Baş Müdürlüğünün bulunduğu yerdeki eski bir binada 30/09/1963 tarihinde orta kısımda bir, lise kısmında üç sınıf olmak üzere eğitim ve öğretime başlamıştır. Ticaret ve Turizm alanında ara eleman ihtiyacı arttıkça öğrenci sayısı da buna bağlı olarak artış gösterdi . Bu nedenle bina yetersiz hale geldi. Şu an Öğretmen Evi olarak kullanılan binanın Öğretmen Okulunun kendi binasına taşınmasıyla Ticaret Lisesi bu binaya taşındı. Öğrenci sayısındaki meydana gelen artış bu binanın da yetersiz hale gelmesine ve yeni bina yapılması ihtiyacı doğurmuştur. Yeni ek bina, şu anki öğretmen evinin yanına yapılmıştır.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi Öğretmen Evlerinin 1981 yılında kurulmasıyla ana bina olarak kullanılan Ticaret Lisesi Binası Öğretmen Evi olarak tahsis edilince ek binada eğitim ve öğretime devam etmek zorunluluğu doğmuştur.

Zaman içerisinde öğrenci mevcudundaki artış nedeniyle Ziraat Bankası arkadsındaki binamızda yeterli gelmemeye başlamış ve nihayetinde 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Ata Sanayi içerisinde, Ditaş Fabrikası karşısında yapılan yeni binamıza taşınmış bulunmaktayız.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesinde, Muhasebe ve Finansman, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Bilişim Teknolojileri, Pazarlama ve Perakende ve Adalet Alanlarında eğitim verilmektedir.

Vizyon Nitelik ve nicelik bakımından verimliliği yakalamış mükemmellik modelini benimsemiş bir yönetim anlayışı ile çağın önünde yer alan güçlü ve lider bir kurum olmak.

Misyon Milli Eğitim Kanunundaki amaçlara uygun olarak,mesleki eğitim-öğretim hizmetini talep eden bütün bireyler için ihtiyaç duydukları şekilde ve eğitim hizmetlerinde etkilenen herkesin,mutluluklarını sağlayarak nitelikli bir eğitim-öğretim hizmetini sunmak,araştıran,geliştiren yeniliğe açık sosyal değerlerine sahip;farklı değerlere karşı ön yargısız yaklaşan ,yetenek,ilgi ve kişiliklerine uygun eğitim almış meslek etiğine sahip başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.

Başarılar 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı

  • Hentbol kızlarda il birinciliği
  • Güreş il birinciliği
  • Futsal il ikinciliği
  • Halk oyunları il birinciliği
  • Tekvando bireyselde 3 il birinciliği
  • Atletizm il birinciliği
  • Atletizm Kütahya grup birinciliği
  • Atletizm Denizlide Türkiye şampiyonasında Türkiye ikinciliği
  • Boks ferdi Türkiye üçüncülüğü
  • Halk oyunları kulüpler arası il birinciliği
  • Halk oyunları kulüpler bölge birinciliği

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı

  • Halk Oyunları ekibimiz, Ankarada düzenlenen Halk Oyunları yarışmasında üçüncü oldu.
  • Hentbol Takımımız Samsunda düzenlenen Gençler Hentbol müsabakalarında üçüncü oldular.
  • Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında okulumuz projesi kendi kategorisinde ikinci oldu.
  • Halk Oyunları Yarışmasında okulumuz halk oyunları ekibi İl birincisi oldular.
  • Hentbol Erkek takımımız Osmaniyede düzenlenen Bölge elemelerinde Bölge İkincisi oldular.
  • Hentbol Erkek ve Kız takımlarımız il birincisi oldular.
  • Okullar arası atletizm kros müsabakalarında Genç Erkeklerde takım halinde birinci olduk.
  • Cumhuriyet Koşusunda ilk üç dereceyi atletlerimiz aldı.

2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı

  • Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında İkinci Olduk.
  • Güreş Müsabakalarında Takım Halinde Şampiyon Olduk.
  • Halk Oyunları Yarışmasında Ekibimiz İl Birincisi Oldu.
  • Proje Tabanlı Beceri Yarışması İl Elemelerinde 4 Birincilik, 2 İkincilik, 2 de Mansiyon Aldık.
  • Satranç Turnuvasında İl Birinciliği ve İkinciliğini Kazandık.
  • Hentbol Kız ve Erkek Takımlarımız Bölge Üçüncüsü Oldular.
  • Hentbol Kız ve Erkek Takımlarımız İl Birincisi Oldular.

from


Kaynak: http://nigdetml.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın