Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 80481
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 199.2414
Yüzdelik Dilim 60.54
OBP Puanı 34.3604
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 5
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 199.2414.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Teknik Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 34.3604
2023 55.4180
2023 0
2022 54.0254
2021 45.0271
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 199.2414
2023 279.4603 60.54
2023 247.7763 60.54
2022 281.0098 44.19
2021 229.2206 65
2020 325.34 27.48
2020 268.22 52.51
2019 295.7915 46.92
2018 233.7143 46.96
2017 308.6844 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 8 adet oydan ortalama 2.8 oy aldı!

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0312-212 67 90
FAX: 0312-212 98 13
Web Sitesi: http://mimarsinanmtal.meb.k12.tr
Adres: EMNİYET MAH. MİLAS SK. NO: 82 YENİMAHALLE / ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Yenimahalle
Ek Bilgiler:
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Cumhuriyet hükümeti, uzun yıllardan beri yapı ve imar bakımından ihmal edilmiş olan güzel yurdumuzun, vatan evlatları; eliyle yeniden modern tekniğe uygun olarak imarını düşünmüş ve bu alanda da kaliteli eleman yetiştirme ihtiyacı hissetmiştir. İlk atılım Aydın ve Ankara da Erkek Sanat Okulları bünyesinde İnşaat bölümü olarak yapıldı. Okulumuz, 1931-1932 öğretim yılında ulu önder Atatürk'ün emri ile çiftlik arazisi üzerinde " Yapı Usta Okulu '' olarak kuruldu.

2004-2005 Öğretim yılında okulumuzun adı ANKARA YAPI MESLEK, İNŞAAT TEKNİK VE İNŞAAT ANADOLU TEKNİK LİSESİ olarak değişmiştir ve İnşaat Anadolu Teknik Lisesi kısmında Bilgisayar (Donanım) ve İnşaat Teknolojisi bölümleri açılmıştır.

2006-2007 öğretim yılında okulumuzun adı ANKARA MİMAR SİNAN İNŞAAT MESLEK, İNŞAAT TEKNİK, İNŞAAT ANADOLU TEKNİK LİSESİ olarak değiştirilmiştir.

2008-2009 Öğretim yılında okulumuzun adı ANKARA MİMAR SİNAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ olarak değiştirilmiştir ve İnşaat Anadolu Teknik Lisesinde Tesisat Teknolojisi alanı açılmıştır.

Okulumuz bünyesinde; 4 yıl Eğitim ve Öğretim veren Yapı Meslek Lisesi, bu okulumuzun 1. sınıfında başarılı olan öğrencilerimiz 3 yıl daha öğrenim gördükleri Teknik Liseye devam edebilmektedir. 4 yıl süreli İnşaat Anadolu Teknik Lisesi olmak üzere 3 ayrı okul bulunmaktadır. ALANLARIMIZ

  • Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Bilgisayar Teknik Servisi Dalı
  • Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Web Programcılığı Dalı
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dalı
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Endüstriyel Bakım Onarım Dalı
  • Harita-Tapu-Kadastro Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Haritacılık Dalı
  • Harita-Tapu-Kadastro Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Kadastroculuk Dalı
  • Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / İş Makineleri Dalı
  • Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Soğutma Sistemleri Dalı
  • Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Yapı Tesisat Sistemleri Dalı
  • Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı (Y.Dil:İngilizce) / İklimlendirme Sistemleri Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Ahşap Yapı Sistemleri Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Beton-Çimento ve Zemin Teknolojisi Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Betonarme Yapı Sistemleri Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Cephe Sistemleri ve PVC Doğrama Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Mimari Yapı Teknik Ressamlığı Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Restorasyon Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Statik Yapı Teknik Ressamlığı Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Yapı Yalıtımı Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Yapı Yüzey Kaplama Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Yapı İç Mekân Dekorasyonu Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Çatı Sistemleri Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Çelik Yapı Teknik Ressamlığı Dalı
  • İnşaat Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / İç Mekân Teknik Ressamlığı Dalı

Vizyon Türkiye'nin inşasında öncü ve örnek okul.

Misyon Biz Ankara Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak; Türkiye'mizin imarı için 1931' den bu güne bilimsel, çağdaş eğitimde insanların ve toplumların değer yargılarına saygı duyan, demokrasi bilinci oluşmuş, görgü kurallarını mesleklerinde uygulayan, ülke kalkınması için bilgi toplumuna ulaşmayı hedefleyen bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak için varız

  • Öğretmen :149
  • Öğrenci :1748
  • Derslik :33
  • Kütüphane :1
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tan gün tam yıl
  • Yemekhane :1
  • Saatler 08:30-17:30
  • Ulaşım Okulumuza Ankaray ,belediye otobüsleri,özel halk otobüsleri ve dolmuş ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.
  • Yerleşim Yeri Okulumuz Gazi üniversite kampüsünün arka tarafında Sabancı kız yurdu yakınlarında Teknik okullar mevkiinde bulunmaktadır.

Kaynak: http://mimarsinanmtal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 8 adet oydan ortalama 2.8 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın