Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 79334
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 263.6019
Yüzdelik Dilim 57.34
OBP Puanı 56.1281
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 103
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 263.6019.
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Teknik Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 56.1281
2023 50.8939
2023 0
2022 58.0257
2021 61.328
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 263.6019
2023 254.3532 57.34
2022 245.7901 62.8
2021 228.1868 65.87
2020 288.1 42.44
2019 310.2174 40.83
2018 - -
2017 247.0583 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 312 213 16 67
FAX: 0 312 222 55 46
Web Sitesi: http://ankaramruzel.meb.k12.tr
Adres: EMNİYET MAH. ABANT 2 CADDE NO:13 PK:06560 YENİMAHALLE/ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Yenimahalle
Ek Bilgiler:
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz, Yenimahalle ilçesine bağlı Abant Caddesi üzerinde yaklaşık 18.000 m2arazi üzerinde kurulmuş birbirine içten bağlanan üç bloktan oluşmaktadır. İdari bina, bodrum hariç tek katlı; derslik binaları, bodrum hariç üç katlıdır. Okul bahçesi ihata duvarı ile çevrilidir. Güney cephesi okula ait müdür ve müdür başyardımcısı lojmanı, Kuzey cephesi GATEM ve Mimar Sinan Yapı Meslek ve İnşaat Teknik Lisesine sınır, Batı cephesi Ankaragücü ve Gençler Birliği Spor Kulübü tesislerine sınır olup Güney cephesinde Başkent Öğretmenevi ve Atatürk Anadolu Lisesi yer almaktadır.

Bahçesi oldukça geniş ve ağaçlandırılmış olup futbol, voleybol ve basketbol oynamaya müsaittir. Ayrıca öğrenciler için gezinti alanları mevcuttur.

Okulumuz kimya dalında Türkiye'nin tek müstakil meslek lisesi olup 1946 yılında kurulmuştur. Okulumuzda kimya dalı dışında 1998-1999 eğitim öğretim yılı itibariyle gıda dalında da eğitim verilmeye başlanmıştır. Meslek lisesi bünyesinde kimya teknik lisesi ve Anadolu kimya teknik lisesi de mevcuttur. Teknik liseye öğrenci seçimi Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği esaslar doğrultusunda yapılmakta, Anadolu kimya meslek lisesine öğrenci seçimi SBS ile yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz günlük beslenme ihtiyaçlarını okul aile birliği tarafından işletilmekte olan ve günlük sıcak yemek çıkartılan okul yemekhanesi ve okulumuzun bodrum katında yer alan okul kantininden karşılamaktadırlar. Okul çevresinde market vs. gibi alışveriş yapılabilecek bir merkez bulunmamaktadır. Okul yemekhanesinin kuru gıda ve bakliyat giderleri merkezi bütçe ödenekleri ile karşılanmakta olup diğer giderleri okul aile birliği hesabından ve yemek ücretlerinden karşılanmaktadır.

Okulumuzun kendi içerisinde döner sermayeye bağlı bir üretim atölyesi bulunmaktadır.

Okulun su ve elektrik gereksinimi şehir şebekesinden sağlanmaktadır. Okulun ısıtılması doğal gazlı kalorifer sistemi ile yapılmaktadır.

Okulda idari kısmın dışında, on tane kimya, bir tane gıda, bir tane fizik ,bir tane bilgisayar laboratuvarı ve on dokuz tane derslik bulunmaktadır. Bu dersliklerden üç tanesi okul bodrum katında bulunmaktadır. Bodrum katında bir adet tiyatro ve bir adet toplantı salonu da yer almaktadır. Dersliklerin ve laboratuvarların tavan yüksekliği yaklaşık dört m civarındadır. Bu şekilde laboratuvarların havadar olması sağlanmıştır.

Şu an okulumuzda bir müdür, bir müdür başyardımcısı, altı tane müdür yardımcısı, iki tane bölüm şefi, dokuz tane laboratuvar şefi ve yetmiş bir tane öğretmen bulunmaktadır. Okulumuzda toplam 417 erkek 649 kız toplam 1066 öğrenci ders görmektedir.

Okulda bir tane teknisyen ve bir tane kadrolu hizmetli bulunmaktadır. Hizmetli kadrosundaki personelimiz okulun yazışma ve muhasebe işlerini yürütmektedir. Ayrıca sigorta primleri ve ücretleri okul aile birliği tarafından karşılanan dört personel çalıştırılmaktadır. (Çalıştırılan dört personelden üçü okulun temizliği, gece nöbeti, bahçe bakımı vs. işleri yürütmektedir. Diğer personel ise aşçı olarak çalıştırılmaktadır.)

Kimya Anadolu Teknik Lisesi ve Kimya Teknik Lisesi öğrencileri hariç Kimya Meslek Lisesi öğrencilerimiz son sınıfta üç gün işletmeye gönderilerek iş deneyimi kazandırılmaktadır. Bu öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda eğitimlerine devam etmektedir. Mezun öğrencilerimiz kimya ve gıda ile ilgili her türlü alanda çalışabilecek yeterliliğe sahiptir. Mezun öğrencilerimizden yılda ortalama 40-50 tanesi okulun yönlendirmesi ile işe yerleştirilebilmektedir.

1997 tarihinde yaygın eğitime destek vermek amacıyla okulumuz bünyesinde açık lise açılmıştır. Açık lisenin kimya ve gıda bölümünden diploma almak isteyen öğrenciler meslek derslerini okulumuzdan almaktadır. Dersler mesai saatleri dışında ve yüz yüze yapılmaktadır. Açık lise derslerinin mesai saatleri dışında olması nedeniyle okulumuz tam gün tam yıl eğitim veren okul niteliği kazanmıştır.

Okulumuza ulaşım; Ankara metrosu, otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçları ile yapılmaktadır. Okulumuzun metroya olan uzaklığı 1000 m civarındadır. Okulumuzun öğrenci servisi yoktur.

ALANLARIMIZ:

  • Gıda Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Gıda Kalite Kontrol Dalı
  • Kimya Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Kimya Laboratuvarı Dalı
  • VİZYON : Okulumuz Kimya Teknolojisi alanında; tam donanımlı,ileriye dönük kariyer hedefleri olan,akademik başarıyı hedefleyen bireyler yetiştirmektedir. Vizyonumuz; Ülke kalkınmasının mesleki ve teknik eğitimle gerçekleşeceğine inanarak öğrencilerimizin hayata ve üst öğrenime hazırlanmalarında ilgi yetenek ve mensup oldukları toplumu mutlu kılacak bir meslek edinme; ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmada sorumluluk alabilme; birlik ve bütünlük içerisinde mensup olduğu Türk Milletinin çağdaş, uygar, yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir millet olmasını sağlamaktır.

    MİSYON : Misyonumuz; Bütün öğrencilerimize orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür yanında insan gücünü, emeğini, moralini ve yeteneğini geliştirerek, benzerleri içerisinde en iyi şekilde yetişmelerini ve toplum içinde faydalı, aranır olmalarını sağlamaktır.

    • Öğretmen : 93
    • Öğrenci : 1042
    • Derslik : 21
    • BT Sınıfı : 1
    • Kütüphane : 1
    • Konferans Salonu : 1
    • Atölye-İşlik : 12
    • Öğretim Şekli : Tamgün
    • Yemekhane : 1
    • Saatler : Ders Başlama Saati : 08:15 Ders Bitiş Saati : 17:00

Kaynak: http://ankaramruzel.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
utku

çok güzel bir okul

19 Ekim 2020 12:42:46

Okul adına göre arama yapın