Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi

Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 84572
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 91.2304
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 91.2304.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 91.2304
2023 94.3495
2023 0
2022 93.9423
2021 95.2455

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!

Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi

Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi nerede? Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02125108010
FAX: 02126647670
Web Sitesi: http://kiroal.meb.k12.tr
Adres: MERKEZEFENDİ MAH. SABRİ OBENİK SK. NO: 3 İÇ KAPI NO: B1 ZEYTİNBURNU / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Zeytinburnu
Ek Bilgiler:

Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi Hakkında

Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi  Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesinde bulunan Çiftlik İlkokulu bünyesinde 15.08.1984 tarihinde Ortaokul olarak kurucu Müdür Atanur ESEN yönetiminde eğitim ve öğretime başlamıştır.

Okul için bağımsız bir bina yapılması amacıyla arsa tahsisi amaçlı çalışmalar sonucunda bir kısmı Türkiye Kömür İşletmelerinden bir kısmı da Belediyeye ait yolun iptal edilmesiyle bugünkü okulun kurulu olduğu arsa temin edilmiştir.

1987 yılında 10 derslikli olarak inşaatına başlanmıştır. ?Kendi okulunu kendin yaptır? kampanyası çerçevesinde hibeci arayışına girişilmiş, Üsküdar?da ikamet eden Fazilet OLCAY Hanımefendi ile tanışılmıştır. Görüşmeler sonucunda Fazilet OLCAY kardeşi İsmail Rüştü OLCAY adının okula verilmesi şartıyla bir miktar nakit parayı Milli Eğitime Müdürlüğüne bağışlamıştır. Bu bağış sonrasında 10 olarak başlanan derslik sayısı19?a çıkartılmıştır.        

Proje gerçekleştirme aşamasında bodrum kat katılarak derslik sayısı 23 olarak tespit edilmiştir. İnşaatın tamamlanması ile 24 Mayıs 1989 günü İsmail Rüştü Olcay Ortaokulu olarak bugünkü binasında eğitim ve öğretime törenle başlamıştır.           1992-1993 eğitim-öğretim yılında Liseye dönüştürülen okulumuzda 1995-1996 eğitim-öğretim yılında ?Yabancı Dil Ağırlıklı? Lise bölümü de açılmıştır. Bu bölüm son mezunlarını 2008 yılında veriştir. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ise Genel Lise olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

2003 yılında Fazilet OLCAY Hanımefendi okula gelir kazandırmak amacıyla bir Halı Saha yaptırmıştır. 1999 yılında meydana gelen depremden sonra okul inşaatının güçlendirilmesi amacıyla çeşitli girişimlerde bulunulmuş, 2006 yılında güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

Okulumuz 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi adını almıştır.

Okulumuz 23 Derslik, 1 Fen Laboratuarı, 1 BT Sınıfı, 1Konferans Salonu gibi bölümleri ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuz Genel Lise bölümü öğrencilerinin Üniversiteye yerleşme oranı giderek artmış ve 2011 sınavlarında bu oran %50 yi geçmiştir, Yine 2011 sınavında LYS-5 Yabancı Dil Alanında İstanbul?daki tüm Genel Liseler arasında İstanbul ikincisi olmayı başarmıştır. 21 Ocak 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapılan ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Dinçer?in katıldığı törende YÖNVER ikincilik ödülünü almıştır. 

VİZYON Ülkemizin eğitim alanında gelişen teknolojiyi takip ederek, öğrencilerini çağın ihtiyaçlarına uygun olarak kendilerine ve insan haklarına saygılı, özgüvenli, yaratıcı bireyler olacak şekilde eğitim veren etkili olan kurumları arasında yer almak vizyonumuzdur.

MİSYON Öğrencilerimizin bireysel özellik ve yeteneklerini dikkate alarak, etkin eğitim ve öğretim yöntemlerini teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik ve demokrat toplum düzenini benimseyen, etik değerlere sahip, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak; insan haklarına saygılı, özgüven sahibi, sorgulayıcı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek görevimizdir.

BAŞARI DURUMU: 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE YÖNVER PROJESİ KAPSAMINDA DİL ALANINDA İSTANBULDAKİ DÜZ LİSELER ARASINDA 2. LİK ELDE EDİLMİŞTİR. 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ZEYTİNBURNU BAŞARI VE CENTİLMENLİK ÖDÜLLERİNDE OKULUMUZ 1. OLMUŞTUR.

  • Öğretmen :45
  • Öğrenci :697
  • Derslik :24
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :1
  • Konferans Salonu :1
  • Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
  • Kantin :1
  • Bahçe :1
  • Saatler 8,45-15,50
  • Isınma DOĞAL GAZ
  • Bağlantı ADSL (1 Mbit)
  • Yabancı Dil İNGİLİZCE
  • Ulaşım METROBÜS VE TRANVAY
  • Servis Bilgisi OKULUMUZDAKİ ÖĞRENCİLER ÖZEL TAŞIMACILIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANABİLMEKTEDİR.
  • Yerleşim Yeri SABRİ OBENİK SOK. NO:3 MERKEZEFENDİ- ZEYTİNBURNU
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık ilçe merkezine 5 dakika il merkezine 5 dakika uzaklıkta bulunmaktayız
  • Okulun YGS/LYS Başarı Durumu 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN HERHANGİ BİR ÜNİVERSİTEYE YERLEŞİM ORANI %85 OLMUŞTUR.
  • LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN HERHANGİ BİR ÜNİVERSİTEYE YERLEŞİM ORANI %85 OLMUŞTUR.

Kaynak: http://kiroal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın