Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tercih Kodu 85738
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 480.5643
Yüzdelik Dilim 0.53
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 1
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
4 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 480.5643.
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 480.5643
2023 488.4034 0.53
2022 475.4135 0.68
2021 460.7873 0.67
2020 466.91 0.74
2019 478.7574 1.17
2018 419.4606 1.24
2017 492.3170 1.31

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 67 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0216 387 15 44
FAX: 0216 387 13 10
Web Sitesi: http://kartalaihl.meb.k12.tr
Adres: Esentepe Mah. Pamuk Sk. No 3 34870 Kartal İstanbul Türkiye
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Kartal
Ek Bilgiler:
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

1992 ve 1995 yıllarında inşa edilen 2 ek bina ile Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tam donanımlı bir eğitim kompleksine kavuştu.

Sahip olunan olanaklar ve sunulan eğitimin kalitesi 90 lı yıllarda KAİHL yi bir çok alanda ön plana çıkardı. 1992 yılında ilk kız öğrencilerini alan okulumuz bir sene sonra ise ilk mezunlarını verdi. İki öğrencinin ÖYS sınavında ilk yüze girmesi, bundan sonraki yıllarda gelecek başarıların habercisi gibiydi. Bir sene sonra, 1994 ÖYS de öğrencilerden Mustafa Önder Kıyıklık Fen-Matematik alanında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu ve böylelikle Kartal ülkenin gündemine oturdu. Bir imam hatip lisesi nasıl olur da Fen alanında Türkiye birincisi çıkarırdı? Kimilerine göre bu imkansızdı ve ancak tesadüf olabilirdi. Ertesi yıl 1995 ÖYS de bu kez Selçuk Şimşek Sosyal Bilimler Türkiye birincisi ve Türkçe-Sosyal alanında da Türkiye ikincisi oldu. Aynı yıl mezunlardan Murat Akgüç Fen Matematik alanında Türkiye 58.si olarak başarıya ortak oldu. 1996 yılında Selim Tuzci ÖYS Türkçe Sosyal alanda birinci olurken, 1997 yılında ise Mehmet Sarımermer Türkçe-Matematik alanında Türkiye 4.sü oldu. Aynı yıl iki öğrenci de yabancı dil alanında ilk 100e girdi. Mezunların devam eden yıllarda elde ettiği dereceler, Kartalın başarısının tesadüfî olmadığını kanıtladı. İlk mezunlardan itibaren ard arda gelen bu başarılar nedeniyle, kamuoyunun gözü öncelikle Kartal a, ardından tüm imam hatip okullarına çevrilmiştir.

Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlere ilgisi de dikkat çekmektedir. Kartallıların sahip olduğu sosyal imkanlar uzun yıllar boyunca Türkiyenin en saygın üniversitelerinde bile yoktu. Bu yüzden devamlı gündeme gelmiş ve incelenmiştir. Okulumuzun en köklü yayın organı 1989 yılında yayınlanmaya başlayan Seher dergisidir. Bu güne kadar edebi, sanatsal, felsefi, dini, mizahi sayısız dergi neşredilmiştir. Kartal onlarca kulüp, atölye ve proje çalışmasını çatısı altnda bulundurmaktadır. 2007 yılında mevcut binalar büyük ölçüde yenilenerek bugünkü modern ve tam donanımlı binalarına kavuştu. Merhum Abdullah Sarımermer ve Hasan Tahsin Uğur beyefendilerin gayret ve himmetleriyle inşa edilen tatbikat camimiz 2008 yılı Ramazan ayında ibadete açıldı.

Seçkin öğretmen - öğrenci kadrosu ve yılların birikimiyle eğitim faaliyetlerine devam eden okulumuz, geleceğin erdemli neslini hazırlıyor.

Vizyon Türkiyeye öncü, dünyaya örnek. Tüm öğrencilerimizi akademik sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiyeye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.

Misyon Türk Mili Eğitiminin amaçlarını benimsemiş donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek.

Başarılar
  • Öğretmen :87
  • Rehber Öğretmen :3
  • Öğrenci :835
  • Derslik :50
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :6
  • Hazırlık Sınıfı :6
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :6
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tekli
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :2
  • Saatler 08:00-15:40
  • Isınma Doğalgaz
  • Bağlantı ADSL (16 Mbit ve üzeri)
  • Yabancı Dil İngilizce
  • Pansiyon Bilgileri Okula ait 2 adet erkek öğrenci yurdu vardır.
  • Ulaşım İstanbul İl Merkezine 32,6Km ve Kartal ilçe merkezine 1,5 km uzaklıktadır. Kartaldan 16B İETT otobüsleri ve Esenkent minibüsleri ile yaklaşık 5dk.´da ulaşılabilir
  • Servis Bilgisi7 adet servis vardır.
  • Yerleşim YeriEsentepe Mah. Pamuk Sk. No: 3 34870 Kartal İstanbul Türkiye
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İstanbul İl Merkezine 32,6Km ve Kartal ilçe merkezine 1,5 km uzaklıkta.

Kaynak: http://kartalaihl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 67 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 4 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Selamünaleyküm

Baya iyi okul

09 Nisan 2021 19:28:16
Diriliş

Çok güzel bir okul

23 Temmuz 2020 13:54:35
Salih

As sen nasılsın ?

17 Haziran 2020 22:50:36
hakan

sa nasılsınız

12 Haziran 2020 09:29:36

Okul adına göre arama yapın