Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 80480
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 240.5846
Yüzdelik Dilim 62.62
OBP Puanı 51.6798
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 240.5846.
Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Meslek Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 51.6798
2023 58.7182
2023 0
2022 59.3852
2021 57.2062
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 240.5846
2023 243.7396 62.62
2022 239.6086 66.66
2021 221.807 71.44
2020 281.78 45.45

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 6 adet oydan ortalama 2.2 oy aldı!

Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 212 535 66 56
FAX: 0 212 609 20 11
Web Sitesi: http://kardelenteml.meb.k12.tr
Adres: KAZIM KARABEKİR MAH. 822. SOKAK NO:32 PK:34250 GAZİOSMANPAŞA/İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Gaziosmanpaşa
Ek Bilgiler:
Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Okul idaresi ve öğretmenler olarak bizler, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, sorgulayan ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek üzere bu okulda görev yaptığımızın bilincindeyiz.

Görevimizi yaparken ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin fikirlerine önem veririz. Bizim için tüm öğrencilerimiz değerlidir.

Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı ve yenilikleri destekleriz. Bizim için karar alma sürecinde katılımcılık, şeffaflık ve eşitlik esastır. Biliyoruz ki; çağımız bilgiyi öğretme çağı değil, bilgiye ulaşma, araştırma yollarının öğretildiği çağdır. Bu nedenle önemli olan bütün öğrencilerin "öğrenmeyi" öğrenmelerini sağlamaktır.

Bu düşüncelerle eğitim ve öğretimi sürdürdüğümüz okulumuz, 2006 yılında geçici olarak Dede Korkut İlk Okulunun eski binasında hizmete açılmıştır. Okulumuz inşaat sebebiyle eğitim ve öğretim hizmetlerimizi yine geçici olarak Gazi Yaşargil ilköğretim okulunda sürdürmüş 2010 yılı mayıs ayı içerisinde yeni binasına taşınmıştır.

ALANLARIMIZ

  • Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Web Programcılığı Dalı
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dalı
  • Vizyon Mesleki eğitim standartlarını uluslararası düzeyde yakalamış, modern eğitim teknolojileriyle donatılmış, yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen seçkin bir okul olmak ve yabancı dil bilen, tamamı istihdam edilebilir niteliklere sahip öğrenciler yetiştirmektir.

    Misyon Türk Milli Eğitiminin Mesleki Teknik Eğitim yasa ve yönetmelikleriyle çerçevesi çizilmiş eğitim programını; kurumun imkanlarını ve çevre faktörlerini dikkate alarak uygulayabilmek ve öğrencilerimizi; bir üst kuruma, mesleğe, hayata, bireysel yetenekleri dikkate alan, Atatürk ilke ve İnkılaplarını rehber edinen, lider, özgüveni yüksek, araştırmacı, kendini gerçekleştirebilen, hoşgörülü, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen, ekip çalışmasına yatkın, üretime yönelik projeler geliştirip uygulayabilen, endüstriyel üretim ortamına kolay adapte olabilen bireyler olarak hazırlamaktır.

    • Öğretmen :46
    • Rehber Öğretmen :1
    • Öğrenci :750
    • Derslik :15
    • BT Sınıfı :3
    • Kütüphane :1
    • Fen Labaratuarı :2
    • Konferans Salonu :1
    • Atölye-İşlik :3
    • Öğretim Şekli :2´li öğretim
    • Kantin :1
    • Bahçe :1
    • Saatler Sabah Grubu: Ders Başlama Saati: 07.10 Ders Bitiş Saati : 13.55 Öğlen Grubu: Ders Başlama Saati: 12.50 Ders Bitiş Saati : 18.55 ( Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ), 18.10 ( Cuma günleri )

Kaynak: http://kardelenteml.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Kardelen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 6 adet oydan ortalama 2.2 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 2 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Melek

Bu okul kaç ortalamayla alıyo

25 Haziran 2020 18:17:43
Şevval akman

Merhaba arkadaşlar ben bu okula gitmeyi düşünüyorum bu okulun 2020 taban puanı kaç? acaba bana yardımcı olurmusunuz

08 Haziran 2020 12:46:07

Okul adına göre arama yapın