İstanbul Atatürk Fen Lisesi

İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Tercih Kodu 85283
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 490.181
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
7 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
İstanbul Atatürk Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
İstanbul Atatürk Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 490.181.
İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunan Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
İstanbul Atatürk Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 490.1810
2023 494.2019 (**)
2022 488.2011 0.15
2021 478.7778 0.19
2020 485.01 0.15
2019 493.3965 0.20
2018 451.6437 0.27
2017 496.8997 0.29

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


İstanbul Atatürk Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 27 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!

İstanbul Atatürk Fen Lisesi

İstanbul Atatürk Fen Lisesi taban puanı kaç? İstanbul Atatürk Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. İstanbul Atatürk Fen Lisesi nerede? İstanbul Atatürk Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? İstanbul Atatürk Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. İstanbul Atatürk Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 216 347 47 12
FAX: 0 216 550 02 88
Web Sitesi: http://iafl.meb.k12.tr
Adres: Eğitim Mahallesi, Sarayönü Caddesi 34722 Kadıköy / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Kadıköy
Ek Bilgiler:
İstanbul Atatürk Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Hakkında

İstanbul Atatürk Fen Lisesi (İAFL) (İstanbul Fen Lisesi Kadıköy Kampüsü olarak da kullanılır), İstanbul'un ilk, Türkiye'nin ikinci Fen Lisesi'dir. İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Kuyubaşı semtindedir.

İlk mezunlarını 1985'te veren okul her yıl Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği temel eğitimini bitiren öğrencilerin katıldığı TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) ile öğrenci almaktadır.

Eğitim İstanbul Atatürk Fen Lisesinde eğitim 30 kişilik sınıflarda karşılıklı tartışmalarla geçer. Yatılı olan öğrenciler etüt saatlerinde çalışmalarına aralıksız devam ederler. Matematik ve Geometri okul süresince en önemli ve temel dersler olarak kabul edilir. 4 sene boyunca verilen ileri düzey eğitim sayesinde öğrencilerin ilgi duydukları fen alanında kendilerini yetiştirmelerine olanak sağlar. Yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca dersleri okutulmaktadır. Okulun hedefi bilimsel düşünmeyi ilke edinmiş donanımlı gençler yetiştirerek ülkenin bilimsel gelişimine katkıda bulunmaktır. Öğrencilerinin Ulusal ve Uluslararası Proje Yarışmalarında, Uluslararası Bilim Olimpiyatları ve Tübitak Bilim Ödülleri'nde başarı oranı çok yüksektir.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi, 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye'deki ikinci fen lisesi olarak kurulmuştur. İlk mezunlarını verdiği 1985?ten bugüne mühendislikten tıbba, temel bilimlerden sosyal bilimlere Türkiye'nin yarınlarında söz sahibi olacak yetenekli, bilgili ve sosyal açıdan kendine güvenen, Atatürk ilke ve inkılaplarının takipçisi gençler yetiştiren, Türkiye'nin en gözde liselerinden biri olmuştur.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü yanında, 5.Murat'ın av korusu ( av köşkü 1960'larda yıkılmıştır) olarak bilinen tarihi bir alan içinde bulunmaktadır.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin amacı Türkiye'nin ihtiyacı olan bilim insanlarını, mühendis ve doktorlarını yetiştirmektir. Bu amaçla kuruluşundan günümüze hedeflerinden taviz vermeyerek, ilk çizgisini her zaman muhafaza eden okulumuz, Türk eğitim ve öğretim sahasındaki önderliğini sürdürmeyi başarmıştır. Elde edilen Uluslararası Matematik, Biyoloji, Bilgisayar ve Fizik Olimpiyatları madalyaları, sayısız TÜBİTAK ödülleri bunun birer göstergesidir.

Olanaklar Okulda ikişer adet fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları ve kütüphane bulunmaktadır. Öğrencilerin bir kısmı okul pansiyonunda yatılı kalmaktadır. Toplu tiyatro seyirleri, okul partileri, konserler, İstanbul dışına geziler öğrenciler tarafından organize edilmektedir. 500 kişilik tiyatro salonu gerek okulun gerekse tiyatro gruplarının kullanımına açıktır. Sportif faaliyetlerde yer almak, boş zamanlarında futbol, basketbol, tenis ya da voleybol oynamak isteyen öğrenciler kapalı spor salonunu ders saatleri dışında kullanabilirler. Ayrıca okulun açık futbol ve basketbol sahaları da vardır. Okulda satranç ve GO gibi zeka oyunları için olanaklar sağlanmakla beraber akıl oyunları yarışması da yapılmaktadır.Amatörce müzik ile ilgilenen öğrenciler okulun müzik odasından faydalanabilir. Okulun çeşitli yarışmalara katılan müzik grubu yanında müzik öğretmeni eşliğinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları kurulmuştur. BAŞARILARI

TANITIM VİDEOSU OLANAKLARI

  • Öğretmen :37
  • Öğrenci :470
  • Derslik :16
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :6
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :
  • Yemekhane :1
  • Saatler 1.Ders Başlama Saati: 08.00 7.Ders Bitiş Saati: 14.30 8.Ders Bitiş Saati: 15.20

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Üniversite Başarıları

2019 İstanbul Atatürk Fen Lisesi Üniversite Yerleşimleri İçin Tıklayın!

2018 İstanbul Atatürk Fen Lisesi Üniversite Yerleşimleri İçin Tıklayın!


Kaynak: http://iafl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


İstanbul Atatürk Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 27 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 6 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Özge Demir

Gerçekten çok güzel bir lise gitmek isteyenelere tavsiye edebilirm.

17 Ekim 2019 11:23:00
mustafa Ersizer

en güzel okul tavsiye ederım

16 Ekim 2019 09:40:38
Mehmet hasan

Çok güzel bir okul

16 Ekim 2019 09:34:55
YASİN

Site çok güzel okul güzel herkese tavsiye ederim

16 Ekim 2019 09:08:57
galatasaray

okumak istiyenlere bu okulu tercih ederim

15 Ekim 2019 13:29:18
mustafa

çok güzel bir site

15 Ekim 2019 11:53:15

Okul adına göre arama yapın