İnönü Anadolu Lisesi

İnönü Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 76500
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 87.9050
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
İnönü Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
İnönü Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 87.9050.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
İnönü Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 87.9050
2023 86.2057
2023 0
2022 86.05
2021 80.1502

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


İnönü Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

İnönü Anadolu Lisesi

İnönü Anadolu Lisesi taban puanı kaç? İnönü Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. İnönü Anadolu Lisesi nerede? İnönü Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? İnönü Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. İnönü Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03123161402
FAX: 03123183858
Web Sitesi: http://inonuanadolu.meb.k12.tr
Adres: ALTINPARK MAH. ERDA SK. NO: 14 ALTINDAĞ / ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Altındağ
Ek Bilgiler:

İnönü Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz 1971–1972 öğretim yılı başında 13 Ekim ilkokulunun bünyesinde Aydınlıkevler ortaokulu adı ile öğrenime açılmıştır.  1972–1973 öğretim yılı başında öğrenci çokluğu nedeniyle bazı sınıflar Keçiören ilçesinde Subayevlerindeki Mehmet Akif İlkokulu’na taşınmış ve öğrencilerin bir kısmı öğretime bu okulda devam etmiştir.             1973–1974 öğretim yılında orta birinci sınıflar Aydınlıkevler ilkokulunda, ikinci ve üçüncü sınıflar Mehmet Akif ilkokulunda öğretime devam etmiştir. Bu öğretim yılında okulun adı Ahiler Orta Okulu olarak değişmiştir.             1974–195 öğretim yılı başında Aydınlıkevler Ticaret Lisesi’nin ek binasına taşınılmış ve öğretime bu binada devam edilmiştir.             4 Mart 1975 tarihinde Türk-İş blokları içerisinde yapılan bu günkü binaya taşınılmış ve okulun adı da İnönü Ortaokulu olmuştur. Devlet büyüklerinden 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ’ nün soyadı okula ad olarak verilmiştir.             1975–1976 öğretim yılında Lise kısmı da öğretime açılarak İnönü Lisesi adı altında bütünleşmiştir.             1978–1979 öğretim yılında modern liseye dönüştürülmüş, 1987–1988 öğretim yılında tekrar klasik lise olmuştur. 1997–1998 öğretim yılında da Süper Lise kısmı açılmıştır. Halen genel lise olarak hizmete devam etmektedir. 2012 - 2013 Eğitim - Öğretim yılı başında Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. VİZYON Öğrencisi, öğretmeni, velileri ile mutlu, toplum ve çevresiyle bütünleşmiş bir okul olmaktır. MİSYON Öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; bilgi ve kültür donanımına sahip, araştıran, sorgulayan, öğrendiklerini davranış haline dönüştüren ve üretimiyle topluma katkı yapan insanlar olarak yetiştirmek, Çalışma ortam ve koşullarını kendisi belirleyen, tüm kararlara katılım hakkına sahip; kendi çocuğu için başka öğretmenlerden beklediklerini okulunda sergileyen öğretmenlere, Çocuğunu okulumuza kayıt ettirmek için yarışan, okulun her türlü faaliyetinde etkin rol alan, okuldan beklentilerini her zaman dile getirebilen velilere, Toplum ve çevrenin potansiyelinin farkında bir okul olarak; gerçek gücün “birlik içinde çeşitlilik, çeşitlilik içinde birlik” olduğuna inanan okuldan neler istemesi gerektiğini bilen, bunu okula ileten ve sonuçlarından mutlu olan ve fayda sağlayan bir topluma ulaşmak görevimizdir. BAŞARILAR SPROTİF FALİYETLER 2011 - 2012 ERKEKLER HENTBOL TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ - KIZLAR VOLEYBOL İLÇE BİRİNCİLİĞİ - GENÇ KIZLAR CİRİT TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ - GENÇKIZLAR GÜLLE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ - GENÇ ERKEKLER ESKRİM TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ - GENÇ ERKEKLER KİCK BOX İL BİRİNCİLİĞİ - GENÇ ERKEKLER KİCK BOX TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ - GENÇ ERKEKLER KİCK BOX AVRUPAÜÇÜNCÜLÜĞÜ


Kaynak: http://inonuanadolu.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


İnönü Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın