İbrahim Çalık Anadolu Lisesi

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 36920
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 90.7179
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon (Kız)
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 90.7179.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 90.7179
2023 91.0372
2023 0
2022 90.0123
2021 92.125

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


İbrahim Çalık Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 32 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi taban puanı kaç? İbrahim Çalık Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. İbrahim Çalık Anadolu Lisesi nerede? İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? İbrahim Çalık Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. İbrahim Çalık Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: (0344) 2150437
FAX: 0344 2152802
Web Sitesi: http://icl.meb.k12.tr
Adres: NECİP FAZIL MAH. 50019. SK. İBRAHİM ÇALIK LİSESİ SİTESİ NO: 3/1A ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ
Bağlı olduğu İl: Kahramanmaraş
Hangi İlçesinde?: Onikişubat
Ek Bilgiler:

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi Hakkında

2000-2001 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetini iki katlı, on iki derslikli olan eski binasında sürdüren okulumuz, gerek okulun bulunduğu semtin büyümesi, gerekse il genelinde artan başarısı sonucu artan öğrenci sayısına mevcut binanın cevap verememesi nedeniyle okul müdürlüğünce 1995 yılında ek bina yaptırılması isteğinde bulunulmuş ve Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görülen bu istek, 735-A tipi okul projesine uygun 16 derslikli fiziki yapılmasıyla 15 Eylül 2001 tarihinde yeni binasında eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Ancak, okulun eski binası geçici bir süreyle Hürriyet Pansiyonlu ilköğretim Okuluna tahsis edilmiştir.

Ayrıca, 1998 yılında Yabancı Dil ağırlıklı Lisenin açılış onayı gelmesine rağmen, okulumuzun fiziki yapısı yeterli olmadığından, ancak 2001-2002 öğretim yılında yeni binaya okulumuzun taşınmış olması bu yetersizliği kısmen ortadan kaldırdığından (1) sınıf açılarak eğitim öğretime başlamıştır.

2007-2008 eğitim öğretim yılında okulumuz pansiyonlu hale gelmiştir. Çoğunluğu bizim okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin sayısı 89 erkek, 46 kız öğrencidir. Okulumuzun yurdunda 2009-2010 eğitim öğretim yılında toplam 130 erkek, 125 kız öğrenci kalmıştır. Okulumuz pansiyonu 2010-2011 eğitim öğretim yılında 288 kapasiteli kız pansiyonuna dönüştürülmüştür.

Vizyon Öğrencilerimiz; kendine, çevreye ve topluma karşı duyarlı ve sorumluluklarının bilincinde, her alanda en iyiye ulaşmaya çalışan, bireyler olarak yetişsinler, Yönetici, öğretmen, personel, veli ve öğrencilerimiz mutlu, huzurlu olarak, tüm süreçlerde toplam kalite yönetim anlayışıyla hareket eden, çevrede, bölgede ve ülkede örnek olacak model bir okul toplumu oluşsun,

Misyon Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde; "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirmek, öğrencilerimize çağdaş ve demokratik bir ortamda, öncelikli olarak topluma ,kendine ailesine ,çevresine yararlı toplumumuzun maddi manevi değerlerine bağlı bireyler olarak eğitmek ve bir yüksek öğretim programına hazırlamaktır.

Başarılar sportif faaliyetlerde Türkiye Geneli Derecelerimiz vardır

  • Öğretmen :42
  • Öğrenci :712
  • Derslik :20
  • Kütüphane :1
  • Konferans Salonu :1
  • Öğretim Şekli :OKULUMUZ NORMAL EĞİTİM YAPMAKTADIR.
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatler DERS BAŞLAMA SAATİ 08:00 DERS BİTİŞ SAATİ 15:10
  • Pansiyon Bilgileri 180 KIZ ÖĞRENCİ

Kaynak: http://icl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


İbrahim Çalık Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 32 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın