Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 83888
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 489.1911
Yüzdelik Dilim 0.36
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
7 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 489.1911.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 489.1911
2023 489.0049 0.36
2023 488.7046 0.36
2022 480.9362 0.41
2021 469.1318 0.41
2020 477.5 0.35
2019 487.9667 0.46
2018 428.7379 0.84
2017 494.4456 0.75

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 9 adet oydan ortalama 4.6 oy aldı!

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi nerede? Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0216 6516581
FAX: 0216 6516585
Web Sitesi: http://hasal.meb.k12.tr
Adres: Barbaros Mah. Mütevelli Çeşme Cad. Sedef Sok. No5/2 Koşuyolu / Üsküdar / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Üsküdar
Ek Bilgiler:
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Hakkında

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, veya baş harflerinden oluşan kısaltmasıyla HASAL, 4 Haziran 1984 yılında 108 öğrenci ile eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. Türkiyede hazırlık sınıfı bulunan nadir okullardandır

 Tamamı kullanımda 22 adet derslik, bir bilgi teknolojileri sınıfı ve bir internet salonu olmak üzere iki adet bilgisayar laboratuarı, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, kütüphane, satranç odası, müzik odası ve resim atelyesinde Öğrenci Merkezli ideal eğitim koşullarında, deneyerek ve yaşayarak eğitim yapılmaktadır.

Ayrıca tarih, coğrafya, felsefe, almanca, ingilizce, matematik ve  psikolojik danışma rehberlik servis odası, iki adet öğretmenler odası ve üç adet idari oda ile TKY, MLO ve okul aile birliği odaları bulunmaktadır.

Okulumuz çağın gereği teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında sürekli bir gelişim ile kullanmaktadır. İdari amaçlı MEB ADSL internet kullanımı dışında, okulumuzun tüm bina ve eklentilerini kapsayan, öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına açık, 4 MBps hızında kablosuz internet ağı mevcuttur.  Sınıflarımızın hepsinde projeksiyon-perde donanımı mevcuttur.

 

HASAL, Fiziki altyapısı ve donanımı, yurdumuz için onur verici bir eğitim-öğretim ortamı ve alanında uzman eğitim kadrosuyla çalışmalarını sürdürmektedir

Eğitim Kadrosu Okulda bir müdür, bir müdür baş yardımcısı, üç müdür yardımcısı ve elli eğitimci görev yapmaktadır.

Eğitim Okul Hazırlık+4 sene yani toplamda 5 senedir. İlk yıl dersler İngilizce ağırlıklıdır daha sonraki senelerde normal orta öğretim müfredatına dönülmektedir. LYS'de başarı grafiği üst bölgelerdedir. Lise, tanınmış üniversitelerden olan Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent Üniversitesi,Sabancı Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ne her yıl öğrenci vermektedir. Okul anlaşmalı olduğu özel bir şirket ile her yıl isteyen öğrencileri Almanya, Hollanda, ABD, Kanada ve İngiltere'ye götürmektedir . Orada 1 ay boyunca İngilizce kurslarına tabii tutmaktadır. Okuldaki yabancı diller İngilizce ve Almanca'dır.

Fiziksel Olanaklar Tamamı kullanımda 30 adet derslik, bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, kütüphane, müzik ve resim odası bulunmaktadır. Ayrıca tarih, coğrafya, felsefe, almanca, İngilizce, matematik, okul öğrenci meclis odaları ile psikolojik danışma rehberlik servis odası, iki adet öğretmen odası ve üç adet idari oda ile okul aile birliği odaları bulunmaktadır. Aynı zamanda okulda İstanbul Anadolu Yakası'nın en büyük spor salonu (Ferit Avni Sözen Spor Kompleksi) bulunmaktadır. Yemekhanesi ve kantini ile çok amaçlı konferans salonu (Nükte Sözen Konferans Salonu) hizmet vermektedir. Bahçesi oldukça küçük olmakla beraber içerisinde birçok ağaç barındırmaktadır.Dikilen ağaçların saksılarında birçok şiir bulunmaktadır.

Sosyal Etkinlikler Okul sosyal etkinlik bakımdan zengin bir okuldur. Her sene geleneksel olarak dönemlerin kaynaşmasını sağlayan "HASAL Kış Yemeği" "HASAL Bahar Yemeği" adı altında iki kaynaşma yemeği, "HASAL Musicday" adında çeşitli okullardan müzik gruplarının katılımıyla gerçekleşen bir müzik günü ve birçok etkinliğin bulunduğu(spor-müzik-konferans) HASALFEST organizasyonu düzenlenmektedir. HASALFEST'10 organizasyonunda Yüksek Sadakat sahne almıştır. Bunların dışında 2010 yılında okulda gitar,dans,ney-klarnet,vurmalı çalgılar kursu da açılmıştır. Ekim 2010'dan itibaren haftanın çeşitli günlerinde İspanyolca, Fransızca, Japonca, Almanca gibi dünya dilleri kursları bulunmaktadır. 2009'da temelleri atılan Model Birleşmiş Milletler Kulübü "HASALMUN" çalışmalarına 2010 yılında çeşitli Model Birleşmiş Milletler konferanslarına katılarak hız vermiştir. Aynı zamanda her yıl çeşitli sponsorluklarla Kitap Okuma Yarışması ve Akıl Oyunları Yarışması düzenlenmektedir.

BAŞARILARI

2019 Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Üniversite Yerleştirme Tablosu İçin Tıklayınız.

Üniversite Başarı Sırası Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi İstanbul ili içerisinde üniversite başarısında en iyi 2. okul durumundadır

  • Öğretmen :48
  • Rehber Öğretmen :2
  • Öğrenci :726
  • Derslik :25
  • Müzik Sınıfı :1
  • Resim Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :2
  • Hazırlık Sınıfı :4
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tekli
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatler 08.00 - 15:10
  • Yabancı Dil 1. Yabancı Dil: İngilizce 2. Yabancı Dil: Almanca

2018 YKS sınavında öğrencilerimiz

  • İlk 100´de SAY,EA,SÖZ puan türlerinde Toplam 3 Derece (Türkiye 16., 18. ve 74.)
  • İlk 500´de TYT Puan türünde 4 olmak üzere SAY,EA,SÖZ,DİL puan türlerinde 20 Toplam 24 Derece
  • İlk 1000´de TYT Puan türünde 12 olmak üzere SAY,EA,SÖZ,DİL puan türlerinde 33 Toplam 45 Derece
  • İlk 5000´de TYT Puan türünde 27 olmak üzere SAY,EA,SÖZ,DİL puan türlerinde 88 Toplam 115 Derece
  • İlk 10.000´de TYT Puan türünde 45 olmak üzere SAY,EA,SÖZ,DİL puan türlerinde 133 Toplam 178 Derece elde etmişlerdir.

ULAŞIM DETAYLARI:

Kadıköy´den Ulaşım:Minibüs ile ulaşım; Polis Hastanesi-Ümraniye minibüslerine binilir. Koşuyolu Öğretmenler Hastanesinde inildikten sonra MADO Dondurmacısının bulundğu taraftan ışıklardan Mütevelli Çeşme Caddesi´nden aşağı yöne inilir. Sedef Sokaktan ilk sağa dönülür. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

Otobüs ile ulaşım; İETT 14C Kadıköy-Üsküdar Devlet Hastanesi otobüsüne binilir. İşçi Evleri durağında indikten sonra yolun karşı tarafında pazar sokağı yönüne doğru ilk soldan Sedef Sokaktan girilir. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.14C Otobüs saat ve durak bilgileri için lütfen tıklayınız...

Üsküdar´dan Ulaşım:Minibüs ile ulaşım; Acıbadem minübüslerine binilir Pazar Sokağı durağında inilir. Yolun karşısıdaki Sedef Sokağa girilir. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

Otobüs ile ulaşım; İETT 12C Üsküdar-Üsküdar Devlet Hastanesi veya 6 Üsküdar-Bulgurlu-Küçükçamlıca otobüslerine binilir. İşçi Evleri durağında indikten sonra yolun karşı tarafında pazar sokağı yönüne doğru ilk soldan Sedef Sokaktan girilir. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

İETT 11T Üsküdar-Türkiş Blokları otobüsüne binilir. Koşuyolu veya Validebağ duraklarının herhangi birinde inilir. MADO Dondurmacısının bulundğu taraftan ışıklardan Mütevelli Çeşme Caddesi´nden aşağı yöne inilir. Sedef Sokaktan ilk sağa dönülür. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

E-5 Yönünden Ulaşım: Kadıköy yönününe doğru gelirken Koşuyolu tabelasından sağa girildikten sonra ışıklardan karşıya geçilir. Medipol Hastanesi geçildikten sonra ışıklardan ilk sağa Koşuyolu Caddesi´ne dönülür. Koşuyolu Öğretmenler Hastanesi ayrımındakiışıklardan sola Mütevelli Çeşme Caddesi´nden aşağı yöne inilir Sedef Sokaktan ilk sağa dönülür. 50 metre sonra solda okul binasına ulaşabilirsiniz. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.

Nuh Kuyusu Caddesi Üzerinden Ulaşım: Kadıköy, Üsküdar, Bağlarbaşı, Çengelköy, Beykoz yönlerinden gelerek Nuh Kuyusu Caddesinden ulaşım sağlamak isteyenler Askerlik Şubesi durağında indikten sonra BP Benzinlikten Aşağı yöne doğru Mütevelli Çeşme Caddesinden 5 Dk. yürüme mesafesinden sonra Onur Sitesi ve Murat Sitesi arasından Sedef Sokağa girip 50 metre sonra okul binasına ulaşabilirler. Sokak başlarında okul yön tabelası mevcuttur.


Kaynak: http://hasal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 9 adet oydan ortalama 4.6 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 6 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Kedi

Okul çok iyi. Üniversite yerleştirmelerinde çok başarılı. Hazırlık var, ikinci yabancı dil eğitimi iyi. Spor salonu çok güzel. IB var. Tavsiye ederim

20 Ocak 2021 14:38:49
Kübra Yenigün

Eğer bu okul size çıkarsa çok şanslısınız demektir. Bu okul muhteşem tavsiye ederim ...

17 Ekim 2019 10:49:30
Ozan

Çok iyi bir okul tercih ederim

16 Ekim 2019 03:02:58
Salih avcı

Bu site çok iyi bence tasfiye ederim

15 Ekim 2019 16:06:11
Serhat

okul çok güzel tavsiye ederim arkadaşlar

15 Ekim 2019 11:13:23
Aslan KIRAL

Bu okul çok güzel tavsiye ediyorum

15 Ekim 2019 08:38:34

Okul adına göre arama yapın