Gülşen Batar Anadolu Lisesi

Gülşen Batar Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 83063
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 406.0151
Yüzdelik Dilim 11.75
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
4 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Gülşen Batar Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Gülşen Batar Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 406.0151.
Gülşen Batar Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Gülşen Batar Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 406.0151
2023 420.1720 11.75
2022 388.94 11.92
2021 364.4991 11.34
2020 377.41 12.44
2019 405.4705 11.74
2018 328.9864 13.27
2017 436.5111 21.12

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Gülşen Batar Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 14 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!

Gülşen Batar Anadolu Lisesi

Gülşen Batar Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Gülşen Batar Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Gülşen Batar Anadolu Lisesi nerede? Gülşen Batar Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Gülşen Batar Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Gülşen Batar Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03422903105
FAX: 03422903138
Web Sitesi: http://gulsenbataranadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: Karataş 1. Bölge ve 2. Bölge arası Şahintepe Mah. 133369 Nolu Cad. No.5
Bağlı olduğu İl: Gaziantep
Hangi İlçesinde?: Şahinbey
Ek Bilgiler:
Gülşen Batar Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Gülşen Batar Anadolu Lisesi Hakkında

Gülşen Batar Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında açılmış ve Milli Piyango İdaresi tarafından yaptırılmıştır.

Hükümetin almış olduğu kara gereğince tüm Türkiyede Milli Piyango ibareleri kaldırılmış ve bu okullara, Van Depreminde şehit olan öğretmenlerin isimleri verilmiştir. Bu bağlamda okulumuza da Gülşen Batar Anadolu Lisesi ismi verilmiştir.

Gülşen Batar Anadolu Lisesinde; 40 Derslik,1 Müdür Odası, 4 Müdür Yardımcısı Odası, 2 Rehberlik Odası, 1 Memur Odası, 6.300 Kitaplı Kütüphane; 1 Biyoloji, 1 Kimya, 1 Fizik, 2 Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı; 1 Müzik, 1 Resim Atölyesi; 1 Müzik Malzeme Odası, 2 Dil Laboratuvarı, 11 Çok Amaçlı Zümre Odası, 1 Satranç Odası, 1 Oyun Odası, 2 Mescit, 1 Arşiv Odası, 1 Adet 109 Kişilik Toplantı ve Konferans Salonu, 1 Adet 400 m² Tekvando Salonu, 750 Kişilik Çift Tribünlü Kapalı Spor Salonu, 1 Adet Halı Saha, 8 Adet Çok Amaçlı Depo, 2 Adet Giyinme Odası, 2 Kantin, 1 Test Odası Bulunmaktadır.

Gaziantepin Özel Okul Konseptine Sahip İlk Devlet Okulu

OKULUMUZUN ÖZELLİKLERİ
  • 1.Akıllı tahta ve ses sistemi ile donatılmış 40 derslik
  • 2.Tüm dersliklerde yeni sistem sıra ve masalar
  • 3.Son sistem öğretmen masasından kumandalı FİZİK LABORATUVARI
  • 4. Son sistem öğretmen masasından kumandalı KİMYA LABORATUVARI
  • 5. Son sistem öğretmen masasından kumandalı BİYOLOJİ LABORATUVARI
  • 6.2 adet Lingafonlu Sistem DİL LABORATUVARI
  • 7.Her öğrenci için çizim masası bulunan RESİM ATÖLYESİ
  • 8.Yalıtımı yapılmış anfi, piyano, özel müzik tahtası ve müzik aletleriyle donatılmış MÜZİK ATÖLYESİ
  • 9.Optik okuyucu, Baskı makinesi ve test dolaplarından kurulu ÖLÇME DEĞERLENDİRME ODASI
  • 10.2 adet her birinde 34 yeni nesil masaüstü bilgisayarı bulunan BİLGİSAYAR LABORATUVARI
  • 11.5.000 güncel kitabın bulunduğu Z TİPİ KÜTÜPHANE
  • 12.25 farklı zekâ oyununun bulunduğu ZEKÂ OYUNLARI ODASI
  • 13.İlkyardım aletlerinin bulunduğu REVİR
  • 14. 110 kişilik kapasiteye sahip, ses ve görüntü sistemleriyle donatılmış TOPLANTI SALONU
  • 15.1.500 kişilik kapasiteye sahip, çift tribünlü her türlü sportif aktiviteye uygun SPOR SALONU VE SPOR ALETLERİ
  • 16.Spotif ölçülere uygun HALI SAHA
  • 17.200 m2 alana sahip Tatami kaplama yapılmış TEKVANDO SALONU
  • 18. 11 LED TV. Den oluşan, okulun tamamına yayın yapabilen ORTAK YAYIN SİSTEMİ
  • 19.Kütüphanenin olduğu kat boydan boya EDEBİYAT GÖRSELLERİYLE donatılmış EDEBİYAT KORİDORU
  • 20. Kimya Biyoloji, Fizik, Dil Laboratuvarının olduğu koridorlara ilgili görseller.
  • 21. Matematik Görselleri
  • 22. 25 Masadan oluşan SATRANÇ SINIFI
  • 23. Sanatsal ve Kültürel Gösterilerin yapılacağı FUAYE ALANI
  • 24. Sosyal Etkinlik ve Toplum Hizmeti için hazırlanmış 11 ADET ÖZEL SINIF
  • 25. Kafeterya şeklinde düzenlenmiş 400 metrekare genişliğinde KANTİN
  • Öğretmen :56
  • Öğrenci :1040
  • Derslik :40
  • BT Sınıfı :2
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :3
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :2
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :TEKLİ
Vizyon Gaziantepin Eğitim Markası Olmak.

Misyon Biz; çağın gerekleri ile donanmış uygun eğitim ortamlarında, bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak, özgür düşünen, kendisi ve toplumla barışık, milli ve evrensel değerleri benimsemiş, bilgiyi üreten ve bireyleri bir üst eğitim kurumuna ve hayata hazırlamak için varız.


Kaynak: http://gulsenbataranadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Gülşen Batar Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 14 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 4 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Kaplan

Kızım bu okulda gitmek istiyor puanı 367,7 yüzdelik dilim 10/7 bu okula gidebilir mi

05 Temmuz 2021 08:31:57
Nez Çelik

Ben 350 aldım yüzdelik dilimim 14,02 bu okul bana gelirmi

03 Temmuz 2021 17:44:55
sude

ben bu okula gelmek istiyorum 340 puanla bu okula gelebilirmiyim bir de bu okul iyi bir okul mu
öğretmenleri nasıl disiplinli mi

10 Haziran 2021 13:38:48
Ibrahim

Cocugumun puani 346 bu puanla okulunuza yerlestirme imkaniniz varmi

24 Temmuz 2020 23:22:13

Okul adına göre arama yapın