Gülkent Anadolu Lisesi

Gülkent Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 84802
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 86.4146
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Gülkent Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Gülkent Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 86.4146.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Gülkent Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 86.4146
2023 92.92
2023 0
2022 93.0015
2021 90.6175

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Gülkent Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!

Gülkent Anadolu Lisesi

Gülkent Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Gülkent Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Gülkent Anadolu Lisesi nerede? Gülkent Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Gülkent Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Gülkent Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0246 218 3078
FAX: 0246 218 2197
Web Sitesi: http://gulkentanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: KARAAĞAÇ MAH. 1840 SK. MUSTAFA KAÇIKOÇ NO: 1 İÇ KAPI NO: 1 MERKEZ / ISPARTA
Bağlı olduğu İl: Isparta
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:

Okul Tanıtım Videosu

Gülkent Anadolu Lisesi Hakkında

okulumuz 2005-2006 eğitim - öğretim yılından itibaren Gülkent Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretimine başlamıştır. Kısa bir zaman sürecinde Isparta'nın gözde okullarından birisine dönüşen okulumuz, gelenekten geleceğe edindiği deneyimle eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okulumuz Isparta il merkezindedir ve kurum kodu 964208 olarak belirlenmiştir.

Okulumuzun altyapısı, öğrencilerimize en iyi öğretimi sunmak anlayışıyla kurulmuştur. Dersliklerimiz, kütüphanemiz, laboratuvarlarımız, çalışma salonlarımız, spor salonumuz, geniş bahçemiz, modern pansiyon binamız hep bu anlayışın ürünleridir.

VİZYON : Hayallerini gerçekleştirme coşkusu ve hazzını tüm öğrencilerimize yaşatmaktır.

MİSYON : Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Türk toplumunun örf ve adetlerine saygılı, özgür düşünen, sorgulayan, sosyal becerileri gelişmiş, mutlu ve lider insanlar yetiştirmektir.

  • Öğretmen : 47
  • Rehber Öğretmen : 2
  • Öğrenci : 679
  • Resim Sınıfı : 1
  • Müzik Sınıfı : 1
  • Derslik : 24
  • Kütüphane : 1
  • Fen Labaratuarı: 3
  • Konferans Salonu : 1
  • Spor Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : Normal
  • Kantin: 1
  • Bahçe : 1
  • Saatler : Dersler 08:15 itibariyle başlar ve 16:10 itibariyle biter.
  • Bağlantı : ADSL (8 Mbit)
  • Yabancı Dil : Birinci yabancı dil olarak İngilizce, ikinci yabancı dil olarak Almanca öğretimi yapılmaktadır.
  • Isınma : Okulumuz doğalgaz sistemi ile ısıtılmaktadır.
  • Pansiyon : Okulumuzun 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Pansiyon binamız şehir merkezinde olup okulumuza yürüme mesafesindedir.
  • Lojman : Okulumuzun pansiyonuna ait kullanımda bir adet lojman binası bulunmaktadır. Sayısı:1
  • Servis : Isparta´nın değişik bölgelerinden servisle okulumuza ulaşım sağlanmaktadır.
  • Ulaşım : Belediye Halk Otobüsü
  • İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezindedir.
  • Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : Okulumuzdan 2014-2015 öğretim yılında 162 öğrenci YGS/LYS sınavlarına katılmıştır. Bunlardan tercihte bulunanlardan 118´i dört yıllık fakültelere, 4´ü ise meslek yüksek okullarına yerleşmiştir.
  • LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Okulumuzun 2014-2015 öğretim yılı LYS yerleştirme yüzdesi %75 olarak gerçekleşmiştir.
  • Sportif Etkinlikler : Okulumuzun kız ve erkek futbol, voleybol, basketbol, hentbol, kros, bocce, masa tenisi, badminton, futsal takımları bulunmaktadır. Ferdi olarak yüzme, kayak, karate, tekvando branşlarında öğrencilerimiz sportif etkinliklere katılmaktadırlar.
  • Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzun TÜBİTAK 4006 programı destekli Bilim Fuarı, 2015 yılında sekizinci kez düzenlenmiştir.
  • Proje Çalışmaları : Düzenli olarak yürütülen Laf Ebesi ve FotoGülkent projelerinin yanında TÜBİTAK ve TÜBİTAK 4006 programı çerçevesinde yürütülen çok sayıda projemiz bulunmaktadır.
  • Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Tarım Bakanlığının desteği ile yürütülen ve Avrupa Birliği ülkelerinin katılımıyla düzenlenen RAİSE projesinin Türkiye ayağında, Burdur ve Antalya ile birlikte Isparta´dan okulumuz proje gerçekleştiricilerinden birisidir.

Okulumuzu kazanan her öğrenci (ailesinin gelir seviyesi o yılki limitin içinde ise) pansiyonumuzda DPY öğrencisi olarak kalma hakkı da elde eder. Ancak yerleştirmeler puan üstünlüğüne göre yapılır.

Pansiyonumuz 7 yatakhane, 5 etüt odası, valiz odası, revir, nöbetçi belletici ve belletici öğretmen odası, müdür yardımcısı odası, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, banyo, ambar ve depolardan müteşekkil olup; 1 ambar memuru, 2 aşçı ve 3 temizlik çalışanı ile hizmet vermektedir.

Öğrencilere cuma ve cumartesi akşamları hariç mecburi etüt uygulaması yapılmakta olup, etütlerde nöbetçi ve belletici öğretmenler öğrencilere refakat etmekte, öğrencilerimize derslerinde yardımcı olmaktadırlar. Son dört yıldır okul birincisi pansiyonumuz öğrencilerinden çıkmıştır. Pansiyonumuz başarılı öğrencilerinden, 2011 mezunu Yasemin Yılmaz, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştır. 2012 yılı okul birincimiz Dilek Sivri de pansiyon öğrencimizdir. Pansiyonumuzda kalan öğrencilerin 4 yıllık lisans programına yerleşme oranı %95'tir. Bu başarı, deneyimli kadromuzun üstün gayreti, pansiyonumuzun düzenli işleyişi ve öğrencilerimizin disiplinli çalışması ile elde edilmiştir.

Pansiyonumuzun şehir merkezinde ve okulumuza yürüme mesafesinde olması da öğrencilerimize zamanı verimli kullanmak bakımından büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Pansiyonumuz 2011 yılı itibariyle ciddi bir tadilattan geçirilmiştir. İlk olarak doğalgaz dönüşüm çalışmaları başlatılmış ve okullar açıldığında çalışmalar tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin ev ortamının sıcaklığına kavuşması ve daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri amacıyla öncelikle yatakhaneler ve koridorlar laminant parke kaplatılmış, üzerine de halılar serilmiştir. Öğrencilerin yatakhane katında ayakkabısız olarak dolaşmaları, istedikleri gibi yerlere oturup uzanmaları sağlanmıştır. Soyunma dolapları yenilenmiş, daha şık ve huzurlu bir hava oluşturulmuştur. Tuvaletlerde kullanılan terliklerle yatakhanede dolaşılmaması için gerekli tedbirler alınmış; tamamen bir ev temizliği oluşturulmaya çalışılmıştır. Nöbetçi ve belletici öğretmen odaları yenilenmiş, boyanmış, temizlenmiş ve öğretmenlerimizin gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri, nöbetlerini tutabilecekleri odalar haline getirilmiştir. Tüm depolar pansiyonumuzun bodrum katına indirilmiş, âtıl vaziyetteki odalara işlerlik kazandırılmıştır. Yemekhane ve bodrum kat boyanmış, gerekli yerlere kalebodur ve fayans döşetilmiştir. Temiz ve kullanışlı ortamlar oluşturulmuştur.

Pansiyonumuzda büyük etüt salonu aynı zamanda TV salonu olarak da kullanılmaktadır. Televizyonumuz, 102 ekran LCD TV olarak yenilenmiştir. Hafta sonları ve etüt aralarında nöbetçi öğretmen gözetiminde öğrencilerin sıcak sularını, çay ve kahvelerini temin etmeleri amacıyla etüt salonumuza çay seti konulmuştur. Bu eğitim öğretim yılının başından itibaren ilk kez etüt arası ikramı (çay saati ikramı) uygulaması başlatılmıştır. Etüt arasında topkek, bisküvi, puding, meyve, süt, sandviç, sigara böreği, meyve suyu gibi ikramlar görevli öğrenci tarafından dağıtılmaktadır. Böylece öğrencilerin hem dengeli ve çeşitli beslenmelerine katkıda bulunulmakta hem de gelir durumu düşük öğrencilerin mağduriyeti engellenmektedir.

Pansiyonumuzdaki bu yenilik ve iyileştirmeler eğitim kalitemizin yükseltilmesi için yapılmıştır. Gülkent ailesi olarak tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


Kaynak: http://gulkentanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Gülkent Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın