General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 36210
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 60.8928
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 240
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 60.8928.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 60.8928
2023 59.9485
2023 0
2022 71.5697
2021 72.9288

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 4.5 oy aldı!

General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0(216) 339 48 44
FAX: 0216 325 31 11
Web Sitesi: http://garemtal.meb.k12.tr
Adres: ACIBADEM MAH. ASALET SK. GENERAL ALİ RIZA ERSİN LISESİ BLOK NO: 1 KADIKÖY / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Kadıköy
Ek Bilgiler:

General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz 1983-l984 Öğretim yılında 60.Yıl Anadolu Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

Dr. İclal ERSİN Hanımefendi tarafından yaptırılan okul binamız 1988-1989 öğretim yılından itibaren yaptırılan 14 derslikli General Ali Rıza Ersin Lisesi adı altında ortaokul ve lise birlikte öğrenime devam etmiştir.

Karma olarak eğitim yapan okulumuzda 1992-1993 öğretim yılında bahçemize üç derslikli prefabrik bina ve iki katlı, altı kantin olarak kullanılmak üzere üst katında dört oda olan bir idare binası yapılmıştır ancak binanın arsası 60.Yıl Anadolu ilkokuluna ait olduğu anlaşıldığından söz konusu ilkokul yeniden yapılırken söz konusu bina yıkılmıştır.

1993-1994 öğretim yılında ortaokullarda son mezunlarını veren okulumuz 1994-1995 öğretim yılından itibaren sadece lise olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

1997-1998 öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı bölüm açılmış ve bu bölüme 80 öğrenci kaydedilmiştir.

2005-2006 öğretim yılında 4 yıllık eğitime geçilmiştir. Bu yıl Klasik liselerde son mezunlarını verecek olan okulumuz eğitim ve öğretime sosyal başarı ve fiziksel gelişimlerini tamamlamaya çalışarak alanlarında yetkin 30 öğretmen ve 5 idareci ile devam etmektedir.

Vizyon Ortak Emeklerle Bireysel Destanların Yazılacağı Bir Eğitim, Bilim ve Kültür Okulu olmak.

Misyon Demokratik, laik Cumhuriyetin temel ilkelerini benimsemiş, çağının sorunlarına duyarlı, öğrenmekten sevinç duyan, değişime ve teknolojik gelişime açık, sanata duyarlı nesiller yetiştirmek için her türlü kaynağı etkili ve verimli kullanarak paylaşımın, kendini geliştirmenin, bireysel zenginliğin dikkate alındığı, bir eğitim ortamı hazırlayarak bir üst öğrenim kurumuna öğrenci hazırlamak.

  • Öğretmen :35
  • Öğrenci :563
  • Derslik :16
  • BT Sınıfı :3
  • Öğretim Şekli :TEKLİ
  • Bahçe :1
  • Saatler 08:20 - 16:10
  • Ulaşım Okulumuza minibüsle,otobüsle ulaşım olmakla beraber, Ayrılık Çeşmesi metro durağına 2 dakika yürüme mesafesindedir.
  • ALANLARIMIZ
    • Bilişim Teknolojileri Alanı
    • Halkla İlişkiler ve Organizasyon Alanı

Kaynak: http://garemtal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 4.5 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın