Gazi Lisesi

Gazi Lisesi

Tercih Kodu 83127
Yerleşim Şekli Merkezi ve Yerel
Taban Puanı 417.0182
Yüzdelik Dilim 10.81
OBP Puanı 83.0558
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Gazi Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Merkezi ve Yerel Yerleştirme İle öğrenci alacak.
Gazi Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 417.0182 , okul başarı puanı ise 83.0558.
Gazi Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Gazi Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 417.0182
2023 425.5706 10.81
2022 390.9683 11.53

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Gazi Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 17 adet oydan ortalama 3.4 oy aldı!

Gazi Lisesi

Gazi Lisesi taban puanı kaç? Gazi Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Gazi Lisesi nerede? Gazi Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Gazi Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Gazi Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0312 3113725
FAX: 0312 3104128
Web Sitesi: http://agazi-lisesi.meb.k12.tr
Adres: HACI BAYRAM MAH. A.ADNAN SAYGUN CAD. GAZİ ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 4 ALTINDAĞ / ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Altındağ
Ek Bilgiler:
Gazi Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Gazi Lisesi Hakkında

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü açıldıktan sonra Atatürk, bir de İngilizce öğretim yapan bir lisenin açılmasını istemiştir. Bu lise için uygun bir bina olmadığından lisenin Gazi Eğitim Enstitüsü binası içinde açılmasına karar verilmiştir. Gazi Lisesi orta kısım dahil olmak üzere 1932 -1933 öğretim yılında bu binada eğitime başlamıştır. Adını bizzat Atatürk vermiştir. O devirde Ankara’da Ankara Lisesi ve yeni açılan Birinci Ortaokulu vardı. Fazla öğrenci olmadığından Gazi Lisesi çok az öğrenciyle eğitime başlamıştır. Gazi Lisesi Atatürk’ün isteği üzerine kolej olarak İngilizce öğretime başlamış, İngiltere’den öğretim görevlisi olarak iki profesör getirtilmiş. 1936 yılından 1971 yılına kadar klasik olarak öğrenim devam etmiştir. 71- 72 öğretim yılından itibaren modern matematik ve fen eğitimi uygulanmaya başlamıştır. Lise, dört yıl kadar Gazi Eğitim Enstitüsü binasında faaliyette bulunmuş, zamanla öğrenci artışı nedeniyle yeni bir lise binasının yapılmasına karar verilmiş, İtfaiye Meydanında bugünkü binanın yapılmasına başlanmış, bina 1936 yılında bitirilerek 1936-1937 öğretim yılında okul bu yeni binasında öğretime açılmıştır. Gazi Lisesi, Gençlik Parkının karşısında Hergelen Meydanının doğusunda yer alır. Lise binası mimar E. Egli’nin tasarımıdır. (Mimar hakkında detaylı bilgi için:http://www.archmuseum.org/Collection/Detail_ernst-arnold-egli_6.html ) Gazi Lisesinden mezun olan ve Gazi Lisesinde Öğretmenlik yapmış olan çok sayıda bilim, sanat, siyaset, devlet insanı bulunmaktadır. Gazi Lisesi´nde eğitim görmüş olanlar arasında Melih Cevdet Anday, Orhan Veli Kanık, Oktay Rıfat Horozcu, Oğuz Atay, Erdal İnönü, İrfan Erdoğan, Korkmaz Alemdar, İsmail Atik, Rıza Ayhan ve İsmet Özel´de bulunmaktadır; yine Gazi Lisesi´nde Öğretmenlik yapmış olan Arif Nihat Asya lisenin en tanınmış isimlerindendir.Dil uzmanı Agop Dilaçar, ressam Arif Kaptan, besteci Faik Canselen, şair Cahit Külebi de bu lisede uzun yıllar öğretmenlik yapmıştır. VİZYON Köklü tarihinden güç alarak yenilikçi ve marka bir eğitim kurumu olmak. MİSYON Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, çağdaş, demokratik, düşünen ve üreten, öğrenmeyi öğrenmiş başarılı bireyler inkılaplarını. BAŞARILAR Altındağ Gazi Anadolu lisesi tarihine yakışacak başarılarına her geçen yıl yenilerini eklemektedir.İlçemizde yapılan her türlü etkinliklerde adını duyurmaktadır.Ayrıca üniversiteye yerleştirdiği öğrenci sayısıda yüksek düzeydedir.Fen, TM,Sosyal bilgiler dallarında öğrencilerimiz her yıl başarılarını istikrarlı bir şekilde artırmaktadırlar.


Kaynak: http://agazi-lisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Gazi Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 17 adet oydan ortalama 3.4 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın