Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 77581
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 233.3721
Yüzdelik Dilim 76.72
OBP Puanı 62.5359
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 233.3721.
Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Meslek Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 62.5359
2023 66.5106
2023 0
2022 70.7777
2021 68.9095
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 233.3721
2023 219.9901 76.72
2022 233.3315 70.78
2021 215.3808 77.1
2020 271.58 50.7
2019 262.1825 62.20
2018 - -
2017 271.0293 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!

Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02122443388
FAX: 02122511168
Web Sitesi: http://galatamtal.meb.k12.tr
Adres: EVLİYA ÇELEBİ MAH. KUYTU SK. GALATA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 3 İÇ KAPI NO: 1 BEYOĞLU / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Beyoğlu
Ek Bilgiler:
Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

1967-1968 öğretim yılında terzilik tekamül enstitüsü olarak inşa edilmiş olup 5 mart 1975 tarihinde akşam ve endüstri pratik sanat okulu olarak öğrenime başlamış 1976-1977 öğretim yılında kadırga endüstri meslek lisesi öğrencilerine eğitim ve öğretim yapılmış 7 kasım 1977 tarihinde beyoğlu endüstri meslek lisesi açılmıştır.

okulumuz beyoğlu endüstri meslek lisesi milli eğitim bakanlığı erkek teknik öğretim genel müdürlüğünün 24 ekim 1977 tarih ve yat.büt. 420/29606 sayılı mucip eki ile 1977-1978 öğretim yılında makina ressamlığı bölümü ile öğretime açılmıştır.1977 yılından itibaren istanbul akşam sanat okulu müdürlüğü ile beraber aynı müdürlük altında yönetmelikte iken bakanlık makamının 01.07.1983 sayılı onayı ile beyoğlu endüstri meslek lisesi istanbul akşam sanat okulu aynı müdürlükler haline getirilmiş ve aynı onayıyla da okulumuza elektrik bölümü açılmıştır.

ALANLARIMIZ:

  • Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Veri Tabanı Programcılığı Dalı
  • Bilişim Teknolojileri Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Web Programcılığı Dalı
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dalı
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi Dalı
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Endüstriyel Bakım Onarım Dalı
  • Makine Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Dalı
  • Vizyon Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Olarak; Mesleki eğitim standartlarını uluslararası düzeyde yakalamış ve modern eğitim teknolojileriyle donatılmış bir okul olmak, En az bir yabancı dil konuşabilen ve tamamı istihdam edilebilir niteliklere sahip öğrenciler yetiştirmek, Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak, İlçemizde ve ilimizde her alanda en başarılı, ülkenin geleceğine yön veren öğrenciler yetiştiren, özenilen, beğenilen ve takdir edilen bir okul olmak vizyonumuzdur

    Misyon Türk Milli Eğitimi ve Mesleki Teknik Eğitim yasa ve yönetmelikleriyle çerçevesi çizilmiş eğitim programını; endüstri kuruluşlarının ihtiyaçlarını, kurumun imkânlarını ve çevre faktörlerini dikkate alarak uygulayabilen bir kurum olmayı, Öğrencilerini, kişisel yeteneklerini geliştirmiş, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilen, bilgili, becerili, özgüven sahibi, ülkesinin ve dünyanın sorunlarının farkında, düşünen, çözüm üreten, Kültürel değerlerimizi benimsemiş iyi ahlaklı ve disiplinli birer vatandaş olarak yetiştirmeyi, Ekip çalışmasına yatkın, üretime yönelik projeler geliştirip uygulayabilen, endüstriyel üretim ortamına kolay adapte olabilen ve liderlik vasıfları gelişmiş mezunlar vermeyi varlığının sebebi sayar.

    • Öğretmen :42
    • Rehber Öğretmen :2
    • Öğrenci :679
    • Derslik :11
    • Atölye-İşlik :11
    • Öğretim Şekli :İKİL EĞİTİM

Kaynak: http://galatamtal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın