Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi

Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tercih Kodu 37575
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 80.7346
Kontenjan Türü Erkek
Boş Kontenjan 138
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 80.7346.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 80.7346
2023 0
2022 82.4508

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!

Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi

Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 212 520 70 62
FAX: 212 522 68 66
Web Sitesi: http://cibaliaihl.meb.k12.tr
Adres: MOLLA HÜSREV MAH. MEHMETHAN SK. CIBALI LİSESİ BLOK NO: 3-7 İÇ KAPI NO: 1 FATİH / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Fatih
Ek Bilgiler:

Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

Okulumuz, 2012-2013 eğitim öğretim yılında İmam Hatip okulu statüsüne alınarak Cibali Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2016-2017 öğretim yılında 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde darbeciler tarafından şehit edilen Prof. Dr. İlhan VARANK´ın adı verilmiştir. Okul eğitim - öğretim faaliyetlerine Cibali Şehit İlhan Varank Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak devam etmektedir..

Vizyon Türk milletinin ,ahlaki ,insani,manevi ve kültürel değerlerini benimseyen,koruyan ve geliştiren;sağlıklı bir din anlayışının insanlık için gerekli olduğuna inanan ,inancını aklı ile bütünleştiren, topluma karşı sorumluluklarının farkında olan ;beden,zihin,ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip,yapıcı,yaratıcı ve uzlaştırıcı bireyler yetiştirmektir.

Misyon Türk Milli Eğitim Sistemi içinde ,hem mesleğe hem de Yüksek Öğrenim Kurumlarına hazırlayıcı programlar uygulayan;dinin ,birleştirici,huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü önemseyen ;insana,düşünceye,özgürlüğe,bilime,ahlaka ve kültürel mirasa,saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına çalışmak.

  • Öğretim Şekli: Erkek
  • Pansiyon: Yok
  • Proje Okulu: Hayır
  • Açılış Tarihi: 2013-2014
  • Öğrenci Sayısı: 388
  • Servis İmkanı: Fatih ağırlıklı, GOP,Eyüp
  • Derslik Sayısı: 20
  • Dil Laboratuvarı: Yok
  • Kütüphane: Var
  • Uygulama Camii: Yok
  • Yemekhane: Yok
  • Spor Salonu: Yok
  • Bina Yapım Yılı: 1970
  • Bina Sayısı: 1
  • Bina Bahçe m2: 2000
  • Konferans Salonu: Yok
  • Fen Laboratuvarı: Yok

Projelerimiz

  • Her Sınıfın Bir Yetimi Var Projesi Kapsamında Okulumuzun Senegal´den Yetim Kardeşi Oldu İHH ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesine öğrencilerimizın duyarlılıkla sahip çıkan okulumuzun artık Afrika´dan SENEGAL´den Yetim Kardeşi var.Tüm öğretmen ve öğrencilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.
  • ´BERCESTE´ Kitap Kulübü Projesi Projenin amacı; okulumuzda okumanın, edebiyatın, sanatın merkezde yer aldığı bir kültürel atmosfer oluşturmak. Okumaya, araştırmaya, edebiyata ilgili öğrencilerimizi kitaplarla ve yazarlarla buluşturarak desteklemek.
  • Geç Değil Projesi Projenin Amacı: Öncelikli olarak gençlere yönelik bu çalışma; bağımlılık süreci ve sonuçlarını, projede aktif yer alınarak öğrenilmesini ve bu konuda toplumsal bir sorumluluk almayı sağlama amacıyla gerçekleştirilen bir koruyucu sağlık hizmetidir.
  • Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin ÇOGEP Projesi Çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesini, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenlik hizmetlerine dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçlayan Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP), 2012 yılında uygulamaya konulmuştur. Bizlerde bu proje kapsamında polislerimizde birlikte 9.sınıf öğrencilerimizi 10 Mart 2015 tarihinde Forum Akvaryum gezisine götürdük. Tarih Öğretmenimiz Huzdat ATAY´ın sorumluluğunda ve Emniyet yetkilileri ile işbirliği içeriisinde geziye katılan öğrencilerimiz geziden memnuniyet ifadeleriyle döndüler.
  • "MEDENİYET, İSTANBUL ve ŞEHİR BİLİNCİ" Projesi Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile ÖNDER Derneği´nin Türkiye genelinde okuyan İmam Hatip öğrencilerine ve üniversite öğrencilerine, kentleşme ve şehir bilinci oluşmasını sağlamak için ortaklaşa düzenlediği "Şehir Dersleri" projesine okulumuz öğrencileri de gruplar halinde başvurdular.
  • Kur´ân-Hafızlık Projesi, Karikatür ve Boks Projesi Okulumuzda haftanın beş günü sabah 07:00-08:30 arası Hafız öğrencilerimiz için proje çalışmalarımız ve Hafızlık yapmak isteyen öğrencilerimiz için Kur´an derslerimiz devam etmektedir. Öğrencilerimize ve onları Kuran ve Hafızlık ruhuyla eğiten kıymetli hocalarımıza ve Okul Aile Birliğimize teşekkürü bir borç biliriz.
  • Kariyer Planlama Projesi "Üniversite Tanıtım" Gezilerimiz Okulumuz 12. Sınıf öğrencileriyle 23 Aralık 2015 tarihinde Fatih Üniversitesini yakından tanımak ve tanıtmak için Rehberlik servisimizin koordinatörlüğünde ve T.Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Abdulkadir ÖNKOL ve Tarih öğretmenimiz Elçin DURSUN sorumluluğunda Mesleki Rehberlik Gezisi gerçekleştirdik.
  • "EDEBİYAT MEVSİMİ´ stanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi´nce düzenlenen Edebiyat Mevsimi etkinliklerinin bu yılki teması "Hür Tefekkürün Kalesi: "Dergiler". 24 Ekim´de sona erecek etkinliklerde Necip Fazıl´ın Büyük Doğu, Sezai Karakoç´un Diriliş, Nurettin Topçu´nun Hareket, Nuri Pakdil´in Edebiyat, Cahit Zarifoğlu´nun Mavera dergisi konuşulacak.

2014 - 2015 Yılı YGS - LYS İstatistikleri

  • YGS'ye Giren Öğrenci Sayısı: 180
  • YGS'de 140 - 180 Puan Alan Öğrenci Sayısı: 38
  • YGS'de 180 Puan Üzeri Öğrenci Sayısı: 136
  • LYS'de 180 Puan Üzeri Öğrenci Sayısı: 115
  • Sınavla Lisansa Yerleşen: 39
  • Sınavla Önlisansa Yerleşen: 37
  • Sınavla Açık Öğretime Yerleşen: 5

Kaynak: http://cibaliaihl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın