Ceyhan Anadolu Lisesi

Ceyhan Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 83704
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 359.1181
Yüzdelik Dilim 30.41
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Ceyhan Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Ceyhan Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 359.1181.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Ceyhan Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 359.1181
2023 30.41
2021 318.961 21.55

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Ceyhan Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 13 adet oydan ortalama 2.6 oy aldı!

Ceyhan Anadolu Lisesi

Ceyhan Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Ceyhan Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Ceyhan Anadolu Lisesi nerede? Ceyhan Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Ceyhan Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Ceyhan Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03226134916
FAX: 03226136731
Web Sitesi: http://ceyhananadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: Burhaniye Mahallesi. İstasyon Caddesi. 161 Numara. Merkez, Ceyhan, Adana
Bağlı olduğu İl: Adana
Hangi İlçesinde?: Ceyhan
Ek Bilgiler:
Ceyhan Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Ceyhan Anadolu Lisesi Hakkında

Ceyhan Lisesi, 214 öğrenciye ortaokul öğrenimi vermek üzere 1940 - 1941 eğitim-öğretim yılında bu günkü arazisi üzerine Cumhuriyet İlkokulu ismi ile kurulur. Cumhuriyet Okulunun bu günkü arazisine taşınmasından sonra okul Ceyhan Ortaokulu olarak hizmet eder. 20.03.1945 tarihindeki Ceyhan depreminde mevcut binanın yıkılması üzerine bu günkü ana binanın temeli 29.10.1947 tarihinde atılır ve 1948 yılında bina tamamlanarak eğitim-öğretime başlanır. 1960 yılına kadar Ceyhanın dışında lise öğrenimini sürdüren öğrenciler, 1961-1962 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitimlerini bu günkü binada Ceyhan Anadolu Lisesinde sürdürmeye başlarlar.

  • Öğretmen :42
  • Öğrenci :1050
  • Derslik :31
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :1
  • Öğretim Şekli :Normal
  • Saatler 08.00 - 11.40 12.20 - 15.40
  • Ulaşım İlçemiz şehirlerarası ulaşım ağının üzerinde bulunmaktadır ve ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. İlçemize karayolu, trenyolu ya da havayolu ile ulaşılabilmektedir.
  • Yerleşim Yeri İlçemizin 130.000 nüfüsu vardır. Çeşitli sosyal imkanlara sahiptir. İlçemiz, ilimiz Adanaya 45 km uzaklıktadır ve sabah 5den akşam 21e kadar yarım saate bir karşılıklı araç seferleri bulunmaktadır. Ayrıca Osmaniye ili 40 km mesafededir ve saat başı karşılıklı olarak araç hareket etmektedir.

Vizyon 1.Yapılan bütün çalışmalarda eğitim teknolojisinin olanaklarından yararlanmak. 2. Bireysel yetenekleri ön plana almak ve her bireyin çalışmasını topluma mal etmek, 3. Öğretim süreçlerini olabildiğince bireyselleştirebilmek, ezberci eğitimden kaçmak, öğrenci merkezli eğitimi ön planda tutmak, lider davranışları geliştirmek, 4. Diğer okullara örnek olan ve liderlik yapan bir okul olmak.

Misyon Öğrencilerimizin tamamını, ilgi ve yeteneklerine uygun bir yüksek öğretime yönlendirmek, buna uygun üretici davranışla geliştirmek, yeteneklerinin bilincinde olan kendisi ve çevresi ile barışık, uyumlu bireyler olarak yetiştirmek. Avrupa Topluluğu ile bütünleşme sürecinde olan ülkemizde Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, demokratik, laik, sosyal katılımcı, düşünen, soran ve sorgulayan işbirliğine dayalı küreselleşen dünya ile uyumlu bireyler yetiştirmek. Öğretim süreçlerinde teknolojik yapının bütün olanaklarını kullanarak 21.yüzyıla uygun, teknolojiyi hayatın her aşamasında kullanabilen yeterlilikte bireyler yetiştirmek.

Başarılar 1940 yılında kurulmuş köklü bir eğitim yuvasıdır. Eğitsel açıdan çok üst düzey bireyler yetiştirmiş olması ile gurur duymaktadır. Sportif başarıları ise özenilerek bakılacak orandadır.


Kaynak: http://ceyhananadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Ceyhan Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 13 adet oydan ortalama 2.6 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın