Çamlıca Kız Lisesi

Çamlıca Kız Lisesi

Tercih Kodu 83637
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 404.3751
Yüzdelik Dilim 12.7
Kontenjan Türü Kız
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Çamlıca Kız Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Çamlıca Kız Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 404.3751.
Çamlıca Kız Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Çamlıca Kız Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 404.3751
2023 414.7202 12.70
2022 393.2465 11.13
2021 372.5144 9.88
2020 393.08 9.13
2019 417.9107 9.39
2018 336.1653 11.68
2017 438.9417 20.31

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Çamlıca Kız Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!

Çamlıca Kız Lisesi

Çamlıca Kız Lisesi taban puanı kaç? Çamlıca Kız Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Çamlıca Kız Lisesi nerede? Çamlıca Kız Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Çamlıca Kız Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Çamlıca Kız Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 2163390942
FAX: 2163265651
Web Sitesi: http://camlicakal.meb.k12.tr
Adres: Acıbadem Cad. No131 Üsküdar/İstanbul
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Üsküdar
Ek Bilgiler:
Çamlıca Kız Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Çamlıca Kız Lisesi Hakkında

Çamlıca Kız Anadolu Lisesi`nin ilk binası Küçük Çamlıca da dört katlı ahşap bir binadır.

Çamlıca Kız Lisesi 1939`da yeniden açılmıştır. Okul, 2008 yılında Çamlıca Kız Anadolu Lisesi`ne dönüştürülmüştür.

BAŞARILAR 2011/2012 öğretim yılında mezun olan 110 öğrenciden 93´ü çeşitli üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşmiştir. Düz liseler arasında 2010/2011 öğretim yılında mezun olan öğrencilerimiz, üniversiteye yerleşme oranında İstanbul´da il ikincisi olmuştur.

2014-2015 Eğitim öğretim yılı Eğitimde İyi Örnekler Projemiz 1500 proje içinden ilk 33 e girerek sergilenmeye değer bulundu. Sportif faaliyetlerde İlçe ve İl birinciliklerimiz bulunmaktadır. 2014-2015 Eğitim öğretim yılı ÖSYS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşme oranı % 88´dir. 2011/2012 öğretim yılında mezun olan 110 öğrenciden 93´ü çeşitli üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşmiştir. Düz liseler arasında 2010/2011 öğretim yılında mezun olan öğrencilerimiz, üniversiteye yerleşme oranında İstanbul´da il ikincisi olmuştur.

Okul Pansiyonumuz:

Oda Sayısı Ve Kapasitesi: Yurt binamız 96 öğrenci kapasitelidir. 24 odası bulunmaktadır. Odalar 4 kişi kapasitelidir.

Odaların Donanım Özellikleri: Dört kişilik odalarımızda 4 adet ranza, 4 adet kilitli çelik dolap bulunmaktadır. Odalarımızda zemin seramik döşelidir.

Etüt Odaları 4 adet etüt odası mevcuttur. Etüt odalarında kilitli dolap ve masalar bulunmaktadır.

Dinlenme Odası Pansiyon binasının en üst katında tüm öğrencilerin rahatça kullanabileceği bir dinlenme odası mevcut olup iki adet TV bulunmaktadır.

Yemekhane Yemekhanemiz 100 kişi kapasitelidir. Yemeklerimiz günlük olarak tabldottaki listeye göre yapılır. Yemekhanemizde 1 aşçı, 2 yardımcı personelimiz çalışmaktadır. Yemekler, yardımcı personelimiz tarafından tabaklarda servis edilmektedir. Yemek listemiz mevsime göre düzenlenmektedir,

7 gün yatılılar:7 gün kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği verilir. 5 günlük yatılılar: Pazar akşam yemeği ile başlayarak Cuma öğle yemeği dâhil olmak üzere bütün yemekler verilir. Okul çıkışından akşam 20:00? a kadar dershaneye devam eden öğrenciler için yemekhane açık tutulur.

Banyo ve Tuvaletler Birinci katta 10 lavabo ve 10 tuvalet, ikinci katta 10 lavabo ve 15 tuvalet olmak üzere 20 lavabo ve 25 tuvalet bulunmaktadır. 8 adet banyo öğrenci kullanımı için, 1adet banyo belletmenlerin kullanımı içindir. Banyolar yatakhane katlarında bulunmaktadır. Sağlık nedeni ile kullanılmak üzere üçüncü katta beş adet tuvalet bulunmaktadır.

Çamaşırhane ve Ütü Odası Bodrum katta ev tipi 2 çamaşır makinesinin olduğu çamaşırhane bulunmaktadır. Öğrencilerin haftalık çamaşırlarını yıkayabilecekleri ev tipi iki çamaşır makinesinin bulunduğu çamaşırhanemiz yer almaktadır. Öğrenciler çamaşırlarını kendileri belirlenen çizelgedeki sıraya göre yıkamaktadır. Katlarda bulunan çamaşır kurutmalıklarında kurutmak için çamaşırlarını asmaktadır. Katlarda ara koridorlarda ev tipi iki ütü, yatakhanelerin bulunduğu ikinci ve üçüncü katlarda birer adet ütü ve ütü masası bulunmaktadır.

Revir Revirimizde 3 yatak bulunmaktadır.

Okul Bahçesinin Kullanımı Okulumuz yatılı öğrencileri serbest saatlerde (Hafta içi 15:00?17:00 ve Hafta sonu 09:00?18:00 saatleri arasında) okul bahçesinde vakit geçirebilir.

Konferans Salonunun Kullanımı Öğrencilerimiz Hafta içi ders saatlerinden sonra ve hafta sonları konferans salonunu belletmen öğretmen veya Pansiyon Müdür Yardımcısının eşliğinde toplantıları, gösterileri, film günleri vb. etkinlikleri için kullanabilirler.

Okul Sonrası Kütüphane Kullanımı Yatılı öğrencilerimiz Pansiyon Müdür Yardımcısı veya nöbetçi belletmen öğretmenin izni ile hafta içi ve hafta sonu 18:00' a kadar okul kütüphanesinden yararlanabilirler. Kütüphanede öğrencilerimiz sessizce çalışmaya özen gösterir.

Okul Sonrası Spor Olanakları Yatılı öğrencilerimiz okul bahçesindeki basketbol ve voleybol sahalarını ve pingpong masalarını hafta içi ders saatlerinden sonra ve hafta sonu 17:00' a kadar kullanabilirler.

Kantin Kantin öğrencilere sabah ve öğleden sonra ara öğünler sunmanın yanı sıra öğle yemeklerine çeşit katmaktadır. Öğrenciler tükettikleri yiyecek ve içecekler için fiyat listesindeki bedelleri öderler. Kantin, hafta içi saat 17:00 ?a kadar açık olacaktır

Etüd Etüt saatleri, öğrencilerin ödevlerini yapmak, projelerini tamamlamak, öğrendiklerini tekrar etmek ve derslere, sınavlara çalışmak için kullanacakları çalışma saatleridir. Etütlere katılım zorunlu olup saatlere özen göstermek gerektir. Etüt kurallarına uyulmaması halinde MEB Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.

Etüd Saatleri Hafta içi Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe günleri ve Hafta sonu Pazar günü 19:00?21:00 arası zorunlu etüt yapılır. 21:00?23:00 saatleri arasında 12. Sınıf öğrencileri ve sınav dönemlerinde diğer öğrenciler de önceden pansiyon müdür yardımcısından ve/veya nöbetçi belletmen öğretmeninden izin alarak etüt yapabilirler.

OKULDAN ÇIKIŞ 7 gün yatılı öğrencilerimiz haftanın 7 günü okulda kalırlar. 5 gün yatılı öğrenciler pazar günü öğleden sonra okula gelir ve cuma günleri derslerden sonra okuldan ayrılırlar.

  • Öğretmen :51
  • Rehber Öğretmen :2
  • Öğrenci :750
  • Derslik :22
  • Müzik Sınıfı :1
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :2
  • Konferans Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tekli
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Bahçe :1
  • Saatler 08:00-15:05
  • Isınma Doğalgaz-Kalorifer
  • Bağlantı Diğer
  • Yabancı Dil İngilizce, Fransızca (İkinci Yabancı Dil)
  • Pansiyon Bilgileri Pansiyon Mevcuttur. Okula yerleşmeye hak kazanan öğrencilerden belirtilen zaman diliminde başvuruda bulunan öğrenciler arasından mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılan elemede hak kazanan öğrenciler kalabilmektedir.
  • Lojman2 - 76 metre kare kapalı alan. Görev tahsisli lojmanlardır.
  • Ulaşım Okulumuz Acıbadem Caddesi üzerinde yer almaktadır. İETT otobüsleri ve Üsküdar ve Kadıköy yönünde minibüs seferleri okulumuz yakınından geçmektedir. Otobüs seferleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için İETT sayfasını kontrol etmeniz önerilmektedir.
  • Servis Bilgisi Okulumuzda servis taşımacılığı mevcuttur.
  • Yerleşim Yeri Acıbadem Mh. Acıbadem Cad. No:131 Üsküdar/İstanbul
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık 17 km. - 5 km.
  • Okulun YGS/LYS Başarı Durumu ÖSYS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşme oranı % 88´dir.
  • Sportif Etkinlikler Voleybol, Futbol, Futsal, Basketbol, Masa Tenisi,Yakan Top, Oryantring ve Dart Takımları mevcuttur. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Yakan top, Basketbol ve Voleybol Üsküdar Birinciliği, Dart İstanbul birinciliği dereceleri kazanılmıştır. Okçuluk ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
  • Proje Çalışmaları YÜRÜTÜLEN PROJELER: E-twinning projeleri Hareketli Yaşama Destek Projesi, Sağlık Okuryazarlığı Projesi, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi, Misafirim Öğretmenim Projesi, Eğitimde Öncü ve Örnek Şahsiyetler Projesi
  • Diğer Hususlar Okulumuz bahçe alanı 30.000 m2´dir.

Kaynak: http://camlicakal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Çamlıca Kız Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın