Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi

Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi

Tercih Kodu 83526
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 368.8055
Yüzdelik Dilim 19.44
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
3 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 368.8055.
Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunmayan Sosyal Bilimler Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 368.8055
2023 378.5325 19.44
2022 362.85 17.36
2021 347.4805 14.74
2020 370.71 14.06
2019 389.9037 15.09
2018 316.0698 16.40
2017 421.6205 26.06

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 26 adet oydan ortalama 1.8 oy aldı!

Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi

Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi taban puanı kaç? Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi nerede? Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: (322) 3992494
FAX: 322 3992393
Web Sitesi: http://bahtiyarvahabzadesbl.meb.k12.tr
Adres: Çatalan Cad. Kargakekeç Mevkii No1 Sarıçam /ADANA
Bağlı olduğu İl: Adana
Hangi İlçesinde?: Sarıçam
Ek Bilgiler:
Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Hakkında

Kuruluş: Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'ne, 17 Şubat 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılma onayı verilmiştir. Azeri şair, yazar, filozof ve siyasetçi olan Bahtiyar Vahabzade´nin vefatı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Azerbaycan ile dostluğun bir simgesi olarak okulumuza bu isim verilmiştir.Okulumuzun Azerbaycan ile Kardeş Okul Projesi onaylanmıştır.

Okulumuz 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Seyhan ilçesinde Necdet Kahraman İlköğretim Okulu bünyesinde eğitime başlamıştır. Daha sonra Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin boşalttığı ve İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi'ne ait binada 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk döneminde eğitim vermiş, Şubat 2011 tarihi itibariyle şimdiki kendi binasına taşınmıştır.

İdari Personel: Okul müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Avni GÜLLÜ, bu göreve 15/12/2014 tarihi itibariyle başlamıştır. Bir müdür başyardımcısı, bir öğrenci işlerinden sorumlu ve bir de pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı olmak üzere 3 müdür yardımcısı halen görev yapmaktadır.

Eğitim Personeli: 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğretmen kadrosu ve branşları şöyledir; 7 İngilizce, 7 Türk Dili ve Edebiyatı, 5 Matematik, 3 Coğrafya, 1 Fizik, 1 Kimya, 1 Biyoloji, 3 Tarih, 2 Felsefe Grubu, 2 Beden Eğitimi, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 1 Rehberlik olmak üzere toplamda 34 öğretmen kadrolu olarak görev yapmaktadır. Öğretmen kadrosuna ek olarak, 1 teknisyen ve 1 kaloriferci olarak 2 destek personeli kadrolu olarak görev yapmaktadır.

Okulumuzda Okutulan Dersler: Okulumuzda Türkçe-Matematik (Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Geometri, Analitik Geometri) ve Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, v.b.) alanlarına yönelik dersler yoğun olarak verilmektedir. Eğitim süresi,1 yılı Hazırlık olmak üzere 5 yıl olan okulumuzun Hazırlık sınıfında öğrencilerimiz, 20 saat İngilizce, 4 saat Almanca, 3 saat Matematik, 4 saat Türkçe ve 2 saat Beden Eğitimi okumaktadırlar

Okul Binası ve Özellikleri: Yerleşke; okul binası, öğrenci yurdu ve kapalı spor salonu olarak üç ana binadan oluşmaktadır. 300 öğrenci kapasiteli kız ve erkek pansiyonumuz mevcuttur. Pansiyonumuzda odalar dörder kişiliktir.Gündüzlü olarak okula devam eden öğrencilerimiz için şehrin her yerinden servisler vardır. Okulun 24 dersliği, 3 (Fizik, Kimya, Biyoloji) laboratuvarı, 1 Bilişim Teknolojisi sınıfı, kütüphanesi, okuma salonu ve birer de ayrı ayrı olmak üzere Yabancı Dil, Tarih, Edebiyat, Matematik, Felsefe ve Müzik derslikleri, diğer eklentileri ile açık spor alanı ve geniş bir bahçesi vardır.

Öğrenci Mevcudu ve Sınıflar: Her yıl, 4 şubede okumak üzere 120 yeni öğrenci kaydı yapılmaktadır. İlk mezunlar 2013-2014 öğretim yılında verilmiştir.

Başarılar: Okulumuz birçok alanda yerel ve ulusal başarılara imza atmıştır.

OKULUN ÇEVRE İNCELEMESİ Okulumuz, Çatalan yolu üzerinde ikinci kilometrede, Kargakekeç Deliçay mevkii civarındadır. Seyhan Baraj Gölü manzarasına sahip olan okulumuz, şehir merkezine 20 dakika, havaalanına 25 dakika mesafede olup, Çukurova Üniversitesine ise 5 dakika uzaklıktadır. Okulumuzun göl manzarasına eşlik eden ağaçlar, tepeler, dağlar ve tarım alanları bulunmaktadır. Baraj gölü kıyısında bulunan Kent ormanı ile arboretum (botanik bahçesi-ağaç parkı) ise diğer zenginliklerimizdir. Menekşe köyü ise 3 km. uzaklıktadır.

Bunlara ek olarak okulumuz civarında; yeni yapılmakta olan 33.000 kişilik şehir stadyumu, Sarıçam Belediyesine ait Model Uçak Pisti, Hekimköy villaları, TOKİ konutları, Sarıçam TOKİ Anadolu Lisesi, Özel Erkan Koleji ve bir de katı atık tesisi bulunmaktadır.

Yeni bir yerleşim yeri olması sebebiyle yapılaşma ve tesisleşme yoğunluğu çok azdır.

Vizyon Geleceğin siyasetçisi, devlet adamı, hukukçularını, Türkiye´ nin ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli katkıda bulunacak olan sosyal bilimcilerini yetiştirmek.

Misyon Bizler ; bundan sonraki hayatlarında Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bilimin ışığında yürüyen, ülkenin sosyal politikalarında etkili bireyler yetiştirmek.

Başarılar Okulumuz birçok alanda (Tübitak, Usobo, resim, şiir, kompozisyon yarışmaları, sportif müsabakalar vb.) ulusal ve yerel başarılara imza atmıştır. Beyaz bayrak sahibidir ve 2013 yılında TKY ekip kategorisinde Adana il birinci olmuştur.

  • Öğretmen :34
  • Öğrenci :520
  • Derslik :24
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :3
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Normal
  • Yemekhane :1
  • Saatler 08.30-15.40
  • Isınma Klima
  • Bağlantı ADSL (4 Mbit)
  • Ulaşım Adana Büyükşehir Belediyesi 192 nolu belediye otobüsü (günde 2 sefer) ve 197 Numaralı belediye otobüsü (günde 5 sefer) Balcalıdan Hareket Saatleri: 07.00 197 numaralı belediye otobüsü 08.15 197 numaralı belediye otobüsü 11.00 192 numaralı belediye otobüsü 12.15 numaralı belediye otobüsü 16:30 numaralı belediye otobüsü 17:00 192 numaralı belediye otobüsü 17.30 192 numaralı belediye otobüsü
  • Yerleşim Yeri Okulumuz etrafında henüz yerleşim alanları bulunmamaktadır. Yaklaşık 1 km uzaklıktaki Hekimköy Villaları en yakın yerleşim alanıdır.
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklıkİl merkezine uzaklık:15 km İlçe Merkezine Uzaklık:10 km

Kaynak: http://bahtiyarvahabzadesbl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 26 adet oydan ortalama 1.8 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 3 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Çok istiyorum

350 puan 20 yuzdelik dilim devamsızlık hiç olmayan yıl sonu notum 85 üzeri gidebilirmiyim sadece bu okulu tercih ettim

30 Temmuz 2020 00:11:26
LGSCİ

346 Puan OBP 85 Devamsızılık 1 gün ile alınırmıyım.?,inkilapta 1 gün çalıştım yazılıdan tek 100 alan bendim,yani sessizlik ve bilgi için tercih ettim umarım çıkar.

27 Temmuz 2020 11:47:48
ayfer burkak

gerçekten cok guzel bir okul ama ben tam olarak 2020 puanınızı bilmıyorum

06 Şubat 2020 22:10:07

Okul adına göre arama yapın