Bafra Fen Lisesi

Bafra Fen Lisesi

Tercih Kodu 83259
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 449.321
Yüzdelik Dilim 4.19
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Bafra Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Bafra Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 449.321.
Bafra Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Bafra Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 449.3210
2023 463.3597 4.19
2022 433.75 4.74
2021 421.2127 3.18
2020 437.1 2.86
2019 459.4809 3.17
2018 385.1725 3.84
2017 481.5097 5.11

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Bafra Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 12 adet oydan ortalama 4.7 oy aldı!

Bafra Fen Lisesi

Bafra Fen Lisesi taban puanı kaç? Bafra Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Bafra Fen Lisesi nerede? Bafra Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Bafra Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Bafra Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 362 5443055
FAX: 0 362 5443040
Web Sitesi: http://bfl.meb.k12.tr
Adres: FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ KÖY HİZMETLERİ SOKAK NO 12 BAFRA FEN LİSESİ
Bağlı olduğu İl: Samsun
Hangi İlçesinde?: Bafra
Ek Bilgiler:
Bafra Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Bafra Fen Lisesi Hakkında

Bafra Fen Lisesi 6 Haziran 2010 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU oluru ile açılmıştır. Okulumuz ilk olarak 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde öğrenci almaya başlamıştır.

Okulumuzun genel kontenjanı 480 olup, şu anda okulumuzda 379 öğrenci bulunmaktadır. Okulumuz öğrencileri genel olarak Samsun merkez ve ilçelerinden olmasına rağmen ülkemizin değişik illerinden gelen öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Okulumuzun ayrı bir bina halinde pansiyonu bulunmamakta olup yeni bir pansiyon yapımı ise inşaat halindedir. Okulumuz pansiyonunda 50 öğrencimiz bulunmaktadır.

Okulumuz bahçesi 4552 m², okul binamız 1139 m² toplamda ise yüzölçümümüz 5691 m² 'dir. Okulumuz Bafra-Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içerisindedir. Sürekli olarak dolmuş hatları ile okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir.

Okulumuz MEB Tip proje kapsamındadır. Okulumuzda 16 derslik, 3 laboratuvar, 1 kütüphane, 1 yemekhane, 1 öğretmenler odası, 4 idareci odası, 1 rehberlik odası, 1 memur odası bulunmaktadır.

Okulumuz kalorifer sitemi ile ısınmaktadır. Bafra'nın en saygın ve başarılı okullarından birisi olan Bafra Fen Lisesi birçok TÜBİTAK projeleri ile yurt çapında birçok başarıya imza atmıştır.
  • Öğretmen Sayısı : 33
  • Öğrenci Sayısı : 416
  • Öğretim Şekli : Normal Eğitim
  • Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.15 / 15.35
  • Derslik Sayısı : 16
  • Fen Laboratuarı Sayısı : 3
  • Konferans Salonu : 1

VİZYON Amacı olan, katılımcı, demokratik ve laik, bilimsel düşünen, eleştiriye ve değişime açık, öğrenmeye istekli, çalışmalarını bir plan doğrultusunda yürütebilen, kendisiyle barışık, ailesi ve çevresiyle uyumlu, olumlu davranışlarıyla çevresine örnek olabilen, girişimci hoşgörülü ve sağlıklı bireyler yetiştirmektir

MİSYON Öğrencilerin; Bireysel farklıklarını, göz önüne alarak kendine güvenen, çevresine saygılı, dürüst, milli değerlere bağlı, özgür düşünebilen, eğitim sürecinde katılımcı, belirli bir amacı olan ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.

BAŞARILAR 2015 YGS'de: YGS sonuçlarına göre okulumuz son sınıf öğrencilerinin yarısı(81 öğrenciden 40´ı) ilk 25 binde. Ayrıca Oğuzhan ŞEN Bafra 1.´liği, Türkiye 250. ´liği ve Celal TANGAL Türkiye 569.´luğu elde ederek büyük başarı göstermişlerdir. 2014 LYS'de: LYS´ de büyük bir başarı sergiledi. 21 Tıp Fakültesi, 4 Diş Hekimliği, 2 Eczacılık, 11 Mühendislik, 1 Hukuk, 1 Fizyoterapistlik ve 5 Eğitim Fakülteleri ile il ve ilçe çapında alkışlanan bir başarı yakaladık.

1.2013 yılında Murat ÇOLAK hocamızın rehberliğinde Selen CANPOLAT ve İren ÖNDER'in hazırlamış oldukları MİDİ-TUZ adlı TÜBİTAK Projesi Türkiye İkinciliği kazanmıştır. Böylece okulumuz Türkiye çapında tanınmış ve bölgenin tercih edilen fen liseleri arasında yerini almıştır. Okulumuz 2010-2011 Eğitim - Öğretim yılında büyük bir başarı göstererek Fizik dalında TÜBİTAK İl Birinciliği kazanmıştır Bafra Fen Lisesi kurulduğu günden bu yana Bafra, Samsun hatta Türkiye genelinde büyük başarılara imza atmış, bölgenin en iyi okulları arasında yer almıştır. Türkiye çapında projesiyle ikincilik çıkarmış okulumuz her yıl yeni başarılara imza atarak kalitesini tescillemiştir.
  • 1. Okulumuz 2010-2011 Eğitim - Öğretim yılında büyük bir başarı göstererek Fizik dalında TÜBİTAK İl Birinciliği kazanmıştır.
  • 2. Okulumuz 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Basketbol alanında Bafra Birincisi olmuştur.
  • 3. Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Basketbol branşında Bafra Birinciliği kazanarak bu alanda kendini ispat etmiştir.
  • 4. Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Kız Voleybol Takımı ile Bafra Üçüncülüğü kazanmıştır.
  • 5. Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Satranç dalında da başarılar kazanmış, Samsun İkincisi olmuştur.
  • 6. Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Bilgi ve Kültür alanında da kendini ispat etmiştir. İlçe ve il genelinde yapılan bilgi yarışmasında İlçe - İl Birinciliği kazanmıştır.
  • 7. Yine 2013 yılında Murat ÇOLAK hocamızın rehberliğinde Selen CANPOLAT ve İren ÖNDER'in hazırlamış oldukları MİDİ-TUZadlı TÜBİTAK Projesi Türkiye İkinciliği kazanmıştır. Böylece okulumuz Türkiye çapında tanınmış ve bölgenin tercih edilen fen liseleri arasında yerini almıştır.
  • 8. Okulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında yine Basketbol dalında Bafra Birincisi olmuştur.
  • 9. Okulumuz 2013-2014 yılında Satranç alanında da Samsun Üçüncülüğü elde etmiştir.

Kaynak: http://bfl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Bafra Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 12 adet oydan ortalama 4.7 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Düşünceli

Taban puan son durum nedir bizim puan434

30 Ağustos 2020 00:23:33

Okul adına göre arama yapın