Bafra Anadolu Lisesi

Bafra Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 83115
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 404.1195
Yüzdelik Dilim 15.29
OBP Puanı 93.2878
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Bafra Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Bafra Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 404.1195.
Bafra Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Bafra Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 404.1195
2023 400.0935 15.29
2022 372.87 15.3

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Bafra Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 16 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!

Bafra Anadolu Lisesi

Bafra Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Bafra Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Bafra Anadolu Lisesi nerede? Bafra Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Bafra Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Bafra Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 (362) 543 94 30
FAX: 0 362 542 85 65
Web Sitesi: http://bafraanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: İSHAKLI MAH. MUSA CEVHER DUDAYEV BUL. NO: 17 BAFRA / SAMSUN
Bağlı olduğu İl: Samsun
Hangi İlçesinde?: Bafra
Ek Bilgiler:
Bafra Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Bafra Anadolu Lisesi Hakkında

1989-1990 eğitim-öğretim yılında Ticaret Lisesinin 4.katında 72 öğrenci ile eğitim-öğretime başladı.İki yıl burada kaldıktan sonra mevcudun artması ve tahsis edilen yerin yetmemesi nedeniyle Kızılırmak İlköğretim Okulu binasına geçildi ve eğitim-öğretime burada devam edildi.

1995-1996 eğitim-öğretim yılı başında Anadolu Lisesi kendi binasına taşınmış ve halen eğitim-öğretimini burada sürdürmektedir. Şu anda okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 44 öğretmen, 649 öğrenci,1 hizmetli bulunmaktadır.Ayrıca okulumuzda 29 derslik, 1 Kütüphane,4 Yönetici Odası, 2 Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisi, 1 arşiv, 1 depo, Fizik,Kimya,Biyoloji laboratuarları,tarih ve coğrafya odaları,1 yabancı dil sınıfı, 2 Bilgisayar ve Sunum odası,1 resim odası, 1 sınav solonu, 1 test ve doküman odası, 150 kişilik konferans salonu, 1 adet bay ve bayan mescit, Kapalı spor salonu, 100 kişilik öğrenci yemekhanesi, kantin, açık alanda 1 basketbol sahası, 1 futbol sahası 1 voleybol sahası, 3 adet kamelya bulunmaktadır.

VİZYON : Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.

MİSYON : Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR : 2008-2009 Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı - Yunus Emre UYAR - BRONZ MADALYA 2009-2010 6. E-dream Ulusal Bilgisayar Proje Olimpiyatı - Taner UTKU - Gümüş Madalya 2012-2013 9. Uluslararası Bilişim Olimpiyatları - Hasan Emre Özer - Selçuk Holep - Dünya İkinciliği Bafra Anadolu Lisesinden 2013 LYS sınavı sonucunda 126 öğrenci üstün başarı göstererek , üniversiteli oldular.

Okul müdürü Yıldıray BAŞ yaptığı açıklamada 2012 - 2013 eğitim öğrentim yılında 150 öğrencimizin mezun olduğunu , bunlardan 76 öğrencinin yerleşme başarısı gösterdiğini , bunun oransal değerinin %52 olduğunu belirtti. Ayrıca 2012 yılında mezun olup bu yıl sınava giren öğrencilerden 48inin daha üniversiteli olmasından dolayı 2012 mezunlarının %75nin yerleştiğini belirtti.

Kısaca 2013 LYS sınavı sonucunda yaptıkları tercihlere göre 126 öğrencimiz üniversiteli olmanın sevincini yaşamıştır , dedi.

Okul müdürü Yıldıray BAŞ , 2013 LYS sonucunda çeşitli üniversitelere yerleşen 126 Anadolu Lisesi öğrencilerinin bölüm ve alanlara göre dağılımlarının dökümünü verdi.

  • 10 Tıp
  • 1 Diş Hekimliği
  • 1 Eczacılık
  • 21 Sağlık Bilimleri
  • 15 Hukuk
  • 37 Mimarlık - Mühendislik
  • 17 Öğretmenlik
  • 7 PDR
  • 8 İşletme - Maliye - Bankacılık
  • 2 Bilgi ve Belge Yönetimi
  • 2 İletişim - Radyo - TV
  • 2 Sosyal Hizmetler
  • 1 Veterinerlik
  • 1 Uluslararası ilişkiler
  • 1 Adalet Yönetimi

Kaynak: http://bafraanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Bafra Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 16 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Mete

Merhaba oobp 85 90 araliginda olan bir ogrenciyi okulunuza alirmisiniz?

07 Temmuz 2020 00:27:36

Okul adına göre arama yapın