Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tercih Kodu 80022
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 62.1862
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 105
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 62.1862.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 62.1862
2023 51.0299
2023 0
2022 80.3601
2021 86.0008

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 02122769610
FAX: 02122769620
Web Sitesi: http://ayazagaaihl.meb.k12.tr
Adres: MASLAK MAH. SÜMER SOKAK NO:5 PK:34398 SARIYER/İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Sarıyer
Ek Bilgiler:

Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Maslak-Ayazağa Yol girişinde 2 Pafta 1 Ada 110 Parselde 4300m2 alanda bulunan eski Akıncılar İlkokulu olarak hizmet vermeye başlayan okul binamız 1999-2000 Eğitim Öğretim yılında Şişli Mesleki Eğitim Merkezi eski adıyla Çıraklık Eğitim Merkezi olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Ayazağa beldesinin Sarıyer ilçesine bağlanmasından sonra Şişli Mesleki Eğitim müdürlüğünün Şişli İlçesine taşınmasıyla birlikte bina 2014-2015 Öğretim yılında Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim ve öğretime ara vermeden devam etmiştir.

Okulumuz maslak binasında 9 derslik, 2 idareci odası, 1 rehber öğretmen odası, 1 Memur odası, 1 Öğretmenler Odası, Maslak Sanayi Sitesinde ise 3 katlı bir ek bina mevcuttur. Ana binamızın bulunduğu alan içerisinde 1 adet halı sahamız mevcuttur. Halı saha müstecir tarafından gündüz öğrencilere gece dışarıdan gelen sporseverlere kullandırılmaktadır.

Okulun sabit girişi şu anda Ayazağa Ticaret Merkezi yolundan yapılmaktadır. Aralık 2009 yılında okul girişi için İstanbul büyükşehir belediyesi yol bakım müdürlüğüne müracaat edilmiştir. 2011 Eylül ayı içerisinde kazı işlemleri başlamış ve okulumuza ilave bir yan yol yapılmıştır.

Sınıflarımız kız ve erkek öğrenciler olarak ayrı ayrı eğitim görmektedirler. Öğrencilerimizin kullanabileceği bir halı sahamız mevcuttur. Sosyal aktiviteleri bol olan bir okul konumundayız. Amacımız Üniversitelerimizin bütün bölümlerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip İmam Hatip şuurunu özümsemiş öğrenciler yetiştirmek.

Vizyon Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.

Misyon Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı 'Yaradan'dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Başarılar K.KERİM GÜZEL OKUMA İSTANBUL BÖLGE İKİNCİSİ

  • Öğretim Şekli: Karma
  • Pansiyon: Yok
  • Proje Okulu: Hayır
  • Açılış Tarihi: 2014-2015
  • Öğrenci Sayısı: 217
  • Servis İmkanı: Sarıyer, Kağıthane, Beşiktaş
  • Derslik Sayısı: 9
  • Dil Laboratuvarı: Yok
  • Kütüphane: Var
  • Uygulama Camii: Var
  • Yemekhane: Yok
  • Spor Salonu: Var
  • Bina Yapım Yılı: 1978
  • Bina Sayısı: 2
  • Bina Bahçe m2: 3000
  • Konferans Salonu: Var (150)
  • Fen Laboratuvarı: Yok
  • Saatler Ders Başlama: 08:10 Ders Bitiş: 15:20
  • Isınma Doğalgaz
  • Bağlantı ADSL (16 Mbit ve üzeri)
  • Yabancı Dil İNGİLİZCE
  • Ulaşım İTÜ Metrosuna 3 Dakika mesafedeyiz.Metro, otobüs ve minübüs hattının geçtiği Büyükdere Caddesine 3 DK mesafedeyiz.
  • Servis Bilgisi Var
  • Yerleşim Yeri Mashattan ve Giz plazalarının arasında.Maslakta bulunan Ayazağa Ticaret Merkezi binasının arkasındayız.
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık Sarıyerin Maslak semtinde İTÜ nün karşısında, gökdelenlerin arasındayız.
  • Sportif Etkinlikler Futbol Voleybol Masa tenisi
  • Bilimsel Etkinlikler TÜBİTAK Bilim Fuarı İTÜ ile ortak projeler
  • Proje Çalışmaları 15 ayrı dalda proje çalışmalarımız mevcuttur.

Kaynak: http://ayazagaaihl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın