Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 86172
Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 87.2126
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 87.2126.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2024 87.2126
2023 93.6660
2023 0
2022 88.9761
2021 88.2098

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 11 adet oydan ortalama 3.5 oy aldı!

Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi nerede? Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03248141102
FAX: 03248142078
Web Sitesi: http://anamurcumhuriyetal.meb.k12.tr
Adres: ESENTEPE MAH. 116. SOKAK NO:22 PK:33630 ANAMUR/MERSİN
Bağlı olduğu İl: Mersin
Hangi İlçesinde?: Anamur
Ek Bilgiler:

Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi Hakkında

1949 yılında ilçemizde Eğitim Derneği adında bir dernek kuruldu. Bu dernek, Anamur Kaymakamı MURAT ÖNDER'in yardımları ile Anamur Ortaokulu yapılması kararı aldı. Anamur kaymakamı ve eşi ilçeyi ve köyleri dolaşarak halkı okul yapımına teşvik etti ve bu konuda yardım topladı. İlçe kaymakamının ve Eğitim Derneği'nin çabaları, Anamur halkının maddi ve manevi destekleriyle aynı yıl 3 derslik ve 1 laboratuardan ibaret bina yapıldı. 1949-50 eğitim öğretim yılında Kemal AĞAOĞLU'NUN müdürlüğüne atandığı Anamur Ortaokulu 4 öğretmen ile sadece 1. sınıf olarak açıldı. Takip eden yıllarda 2. ve 3. sınıflar açıldı, öğretmen kadrosu arttı.

Anamur Ortaokulu ilk mezunlarını 1952-53 öğretim yılında verdi. Öğrenci sayısı artınca bina yetersiz kaldı. Eğitim Derneği'nin girişimleriyle mevcut binaya 2 yeni derslik eklendi.

1963 yılında bakanlıktan gelen teknik elemanlar okul binasında çatlaklar olduğunu, eğitim-öğretime uygun olmadığını rapor ettiler. Anamur Ortaokulu, eski Kıbrıs İlkokulu (Şimdiki Ticaret Meslek Lisesi)'na taşınarak çiftli öğretime başlandı. 1965-66 öğretim yılında kendi arsasında yapılan barakalara taşınarak eğitim-öğretime başladı (şimdiki Sağlık Meslek Lisesi'ne tahsisli barakalar).

1967 Yılında Eğitim Derneği, lise yapılmasına karar verdi; adını Lise Yaptırma Derneği olarak değiştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1967 yılında başlattığı lise binasının yapımı 1968 yılında tamamlandı ve bina (şimdiki B blok) eğitim-öğretime açıldı. Bu binanın da ihtiyaca cevap vermemesi üzerine 1985 yılında Bakanlıkça 21 derslikli yeni bir binanın yapımına başlandı. Yeni binamız (A Blok) 1988-89 öğretim yılında hizmete açıldı.

Okulumuz 2013 Haziran döneminde Anadolu Lisesi statüsüne geçmesiyle birlikte ismi Anamur Cumhuriyet Anadolu lisesi olmuştur. Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi hala 2 bloktan oluşan binasında eğitim-öğretime devam etmektedir.

A blokta 21 derslik, 2 laboratuar (fizik, kimya), 1 spor odası,1 müzik odası,1 resim odası, 1 arşiv, 1 rehberlik odası, 1 öğretmenler odası, 1 memur odası, 2 müdür yardımcısı odası ve 1 müdür odası bulunmaktadır.

B Blok (1992-2003 yılları arasında Anadolu Lisesi'ne tahsis edilen) ise 12 derslik, 1 öğretmenler odası, 1 laboratuar (biyoloji), 1 kütüphane ile 2003-2004 eğitim-öğretim yılında Anamur Lisesi bünyesinde hizmet vermeye başladı.

1949-50 öğretim yılında açılan okulumuzda Kemal AĞAOĞLU, Hayri ÖZDEN, Ahmet ADANÇ, Kemal TEKİN, Kenan DEMİR, Sebahattin ÖZ, Süleyman AYDIN, Abdullah ÇELİK, Kemal TUĞRUL, Naci İNAN, İsmail DUMAN, Süleyman YAVUZ, Gündoğdu AYHAN, Süleyman ÖZTÜRK, Nuriddin ÇELİK, Süleyman DOĞAN okul müdürü olarak görev yaptılar. Halen Naci ŞEN müdürlük görevine devam etmektedir.

Vizyon Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksel moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Bu bireylerin görev ve sorumluluklarının bilincinde olmalarını sağlayarak hayata hazırlanmalarını gerçekleştirmektir.

Misyon Vizyonumuzu ortaya koyarak bunu ideal bir eğitimci anlayışından hareketle gerçekleştirmek amacı ile öğrencilerimizin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, öz güvenli olmalarını, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra, iş birliği ve ekip çalışmalarına yatkın, bireyler olmalarını, sağlamaktır.

  • Öğretmen :48
  • Öğrenci :947
  • Derslik :31
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :1
  • Öğretim Şekli :Normal
  • Saatler 08:05-15:20

Kaynak: http://anamurcumhuriyetal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 11 adet oydan ortalama 3.5 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın