Akçaabat Anadolu Lisesi

Akçaabat Anadolu Lisesi

Tercih Kodu 83810
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 400.9592
Yüzdelik Dilim 12.19
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Akçaabat Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Akçaabat Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 400.9592.
Akçaabat Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Akçaabat Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 400.9592
2023 417.7277 12.19
2022 386.62 12.36
2021 354.7886 13.21

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Akçaabat Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 10 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!

Akçaabat Anadolu Lisesi

Akçaabat Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Akçaabat Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Akçaabat Anadolu Lisesi nerede? Akçaabat Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Akçaabat Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Akçaabat Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0462 2275544
FAX: 0462 2275542
Web Sitesi: http://akcanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: Yaylacık M. Meslek S. No25 AKÇAABAT/TRABZON
Bağlı olduğu İl: Trabzon
Hangi İlçesinde?: Akçaabat
Ek Bilgiler:
Akçaabat Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Akçaabat Anadolu Lisesi Hakkında

2001/2002 Eğitim öğretim yılında 1 şube hazırlık sınıfında 29, 3 şube 9. sınıfta 101, 3 şube 10. sınıfta 83, 4 şube 11. sınıfta 110 olmak üzere toplam 323 öğrenciye 24 kadrolu, 1 geçici görevli, 6 ücretli öğretmen olmak üzere toplam 31 öğretmen, 1 memur ve iki hizmetli ile eğitim öğretim hizmeti verilmektedir.

YENİ OKUL BİNASI İÇİN YER ARAYIŞLARI: Akçaabat Anadolu Lisesi hızla büyüyor, tarihi eski Merkez İlkokulu binası da artık dar gelmeye başlıyordu. Ayrıca bina tarihi bir binaydı ve tamiri çok zordu. Restorasyon masrafları hayli ağırdı. Akçaabat Anadolu Lisesinin acilen yeni binaya ihtiyacı vardı. Hemen Yeni okul binasının yapımı için yer aranmaya başlandı. Okul yapımı için en uygun yer Yaylacık mevkiinde bulundu. Bölge o yıllarda yeni gelişmekte ve arazi yapısı olarak da en uygun yerdi. Aralık 1997 tarihi itibariyle Yaylacıkta bulunan 5177 m2lir bir arazinin istimlâk işlemleri başlatılır. İstimlâk işlemlerinden sonra hızla ihalesi yapılan okul inşaatı başlar.

YENİ OKULUN AÇILIŞI: Yıl 2002, Akçaabat Anadolu Lisesi mensuplarını tatlı bir heyecan sarar. Birtakım aksiliklere rağmen okul inşaatı bitmiş, okul kullanıma hazırdır. Artık yüzler gülmektedir. 5 yıl süren hasret sona ermiş, toprak beklediği suya kavuşmuştur. 2002/2003 eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi olan 16 EYLÜL 2002 tarihinde Akçaabat Anadolu Lisesi kendi binasına taşınmıştır. Akçaabat Anadolu Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yöneticileri´nin okul yaptırma düşüncesi artık eyleme dönüşmüş ve Anadolu Lisesi 16 Eylül 2002 tarihinde görkemli bir törenle hizmete açılmıştır.

Fiziksel Özellikleri:

OKULUN FİZİKİ DURUMU: Yeni Okulumuzun bahçesiyle birlikte kullanım alanı 5177 m2dir. Okul bahçesi oyun alanları ile ağaçlandırılmış alanlara sahiptir. Bütün bunlarla birlikte bahçenin alanı 3000 m2dir.Okul binasının kullanılabilir alanı 3247 m2dir. Bina bütün şeklinde ancak iki bölüm halindedir. Birinci bölüm zemin + 4 kattır. İkinci bölüm ise zemin + 2 kattır.

B-MEVCUT ALANLAR : Öğrenci Dinlenme Bahçesi: 3000 m2 Binanın Kullanılabilir Alanları: 3247 m2

Vizyon Öğrenci merkezli, kaliteli eğitimi sürekli kılan ve gelişen, akademik başarılarıyla ulusal ve evrensel boyutta topluma katkı sağlayan,insana ve çevreye saygıyı ilke edinen , bir yabancı dili çok iyi konuşabilen öğrenciler yetiştiren, mensubu olmaktan gurur duyulan bir okul toplumu olmayı hedefliyoruz.

Misyon Biz Akçaabat Anadolu Lisesi olarak Atatürkçü düşünce çizgisinde demokratik bir iletişim ortamında, düşünen , araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenen,öğrendiklerini davranışa dönüştürebilen, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliğine yatkın, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, her alanda başarıyı hedefleyen, sürekli gelişime açık, tarihinden ve kültüründen ilham alan, bugününü günün şartlarına göre düzenleyen ve geleceğe umutla bakan nesillerin mimarı olmak için varız.

Başarılar Akademik Başarılarımız: Akçaabat Anadolu Lisesi kurulduğu tarihten bu güne kadar mezun ettiği öğrencilerin %99unu üniversitelerin fakülte düzeyindeki bir alanına yerleştirmeyi başarmıştır. 2008 yılı ÖSSde aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi tüm puanlarda il ikincisi olarak önemli bir başarıya imza atmıştır. 2006 yılında okulumuz öğrencilerinden Hakan ŞEN ÖSSde Türkiye 250ncisi ve Trabzon birincisi olmuştur.

Akçaabat Anadolu Lisesinden mezun öğrenciler

  • Tıp Fakültesine 55
  • Hukuk Fakültesine 23
  • Hava Harp Okulu 2
  • Diş Hekimliğine 9
  • Müh. Mim. Fak. 215
  • Eğitim Fakültesi 250
  • Eczacılık Fak. 8
  • Fen-Edb. Fak. 114
  • İktisadi İdari Bil. Fak. 210
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 5
  • Beslenme ve Diyetetik 5
  • İlahiyat Fakültesi 3
  • İletişim Fakültesi 12
  • Hemşirelik Sağlık Bil. 37
  • Su Ürünleri Fak. 2
  • Pol. Mes. Yük. Ok. 2
  • M.Y.O 21
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu 2013-2014 Yılı
  • Türkçe %70,13
  • Sosyal Bilimler %36,33
  • Matematik % 50,50
  • Fen Bilimleri % 37,40
2014-2015 Yılı
  • Türkçe %59,10
  • Sosyal Bilimler %28,15
  • Matematik % 39,57
  • Fen Bilimleri % 30,37
LYS de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
  • 2013-2014 % 56,30
  • 2014-2015 % 58,97

Kaynak: http://akcanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Akçaabat Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 10 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Üzgünüm

Akçaabat ta dasindiktan sonra aklımdaki okul du çocuğumun karne ortalaması 95 ama bu okula yerlesemedi acaba kaç puanla alıp yabildi nereye başvurabilirim

10 Ağustos 2020 12:40:46

Okul adına göre arama yapın