15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tercih Kodu 85528
Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 376.3607
Yüzdelik Dilim 16.64
Kontenjan Türü Kız
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 376.3607.
15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2024 376.3607
2023 392.7925 16.64
2022 344.11 21.97
2021 324.0524 20.21
2020 350.64 19.45
2019 369.4719 20.30
2018 289.3856 24.12
2017 406.1685 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 3.5 oy aldı!

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03382140835
FAX: 03382140835
Web Sitesi: http://15tsmykaihl.meb.k12.tr
Adres: Cumhuriyet Mhl. Ereğli Cd. No 94 Merkez/KARAMAN
Bağlı olduğu İl: Karaman
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:
15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

TARİHÇE 

             Okulumuz; Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ek bina olarak eğitim vermekteyken 2013 yılında ayrılarak Karaman Kız İmam Hatip Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi statüsü kazanmıştır. 

             Cumhuriyet mah. 664.sokakta eğitim öğretim faaliyetine başlayan okulumuza 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında, yıllarca imam hatip okullarında görev yapmış emekli öğretmen Necati YENİEL'in ismi verilmiştir.

              (Ahmet Necati YENİEL) 

              (1937 yılında Karaman'ın Sinci Köyü'nde doğdu. Babası 1331 doğumlu Mevlüt  Yeniel, Mevlüt  Yeniel'in babası da Talip ağadır. Anadan dedesi Karaman'ın Karalgazi Köyü'nden Molla Mustafa'dır ki, Çelikzâde Mehmet Vehbi'nin talebelerindendi. 1959 yılında Konya İmam Hatip Okulu'ndan mezun oldu. Askerliğinin ardından 1966 yılında Konya Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır İmam Hatip Okulu meslek dersleri öğretmenliğine tayin edildi. 1975'de Millî Eğitim Bakanlığı'nca burslu olarak 10 ay süre ile Bağdat İlahiyat Fakültesi'ne gönderildi. Bağdat dönüşü çok sevdiği aslî görevi öğretmenliğe Karaman İmam Hatip Lisesi'nde devam etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde hizmet içi eğitim kurslarına katıldı ve Karaman İmam Hatip Lisesi'nden emekli oldu.

              ESERLERİ: Sünen-i Ebû Dâvud (17 cilt) eserinin terceme ve şerhi, Mü´minlere Nidâlar (Ahmed Fethullah Câmi') tercemesi)

              Okulumuz, 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan başarısız darbe girişimi sonrasında 667 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullardan biri olan Özel Gevher Hatun Kolejinin Cumhuriyet Mahallesi Ereğli caddesindeki binasına taşındı. Okulumuza 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde atılan bomba sonucu şehit düşen Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Karaman ili Kâzımkarabekir ilçesi nüfusuna kayıtlı Muhammed Yalçın'ın ismi verilmiş olup okulumuz 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yeni adresinde eğitim - öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından okulumuz bünyesinde ortaokul bölümü de açılmıştır. Aynı yıl Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Programı Uygulayan Okullar kategorisine alınmıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulları arasına alınmıştır.

Okulumuzda sırasıyla Kemal Gufrani ÇELEBİ (Kurucu Müdür), Mesut OKUR (2013-2014)  ve Alime KAYA okul müdürü olarak görev yapmıştır.

Vizyon

Kur-an´ı kendine rehber edinen, çağına ayak uydurabilen, aydın, inançlı, toplumsal değerlerine bağlı, problemlere çözüm üretebilen, çevresine saygılı, duyarlı bireyler yetiştirmek

Misyon

Dini kaynağından öğrenen, ahlaklı, duyarlı, çalışkan, milli değerlerine önem veren, araştıran, sorunlara duyarlı, teknolojiyi kullanabilen, gelişime açık, saygılı ve toplum tarafından saygı duyulan onurlu bireyler yetiştirmek için buradayız.

Başarılar

 Öğretmen :43

 Öğrenci :585

 Derslik :31

 Toplantı Salonu :2

 Çok Amaçlı Salon :1

 Fen Laboratuvarı :1

 Fizik Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :1

 Kütüphane :1

 Yemekhane :2

 Revir:1

Saatler

08.20-15.30

Isınma

Doğalgaz

Bağlantı

ADSL

Yabancı Dil

İngilizce

Pansiyon Bilgileri

var

Ulaşım

Dolmuş

Servis Bilgisi

var

Yerleşim Yeri

Şehir Merkezi

İl/İlçe Merkezine Uzaklık

0 km

Kontenjan Bilgileri

LİSE: 90 ORTAOKUL: 48

Taban-Tavan Puan Bilgileri

2018-2019 TAVAN PUAN 450 TABAN PUAN 289

Sportif Etkinlikler

OKÇULUK, BİLEK GÜREŞİ, YÜZME, ORYANTİRİNG,HAVALI TABANCA, VOLEYBOL, BADMİNTON

Bilimsel Etkinlikler

TUBİTAK 4006, BU BENİM ESERİM, TUBİTAK LİSELER ARASI YARIŞMA

Proje Çalışmaları

Projelerimiz 1-İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor 2-İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor 3-Günde Beş Dakika Kuranla Başbaşa 4-Anadolu Mektebi 5-Kızlar Robotik ve Kodlama ile Tanışıyor 6-e-Twinning 7-Hamarat Eller Kodluyor 8-Sonsuz Ufka Dikilen Gözler ASTRO-STEM 9-STEM Kadın Hareketi


Kaynak: http://15tsmykaihl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 3.5 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın