Yahya Kemal Beyatlı Kendi Gök Kubbemiz şiir kitabının özeti. Kendi Gök Kubbemiz’in türü nedir? Kendi Gök Kubbemiz kitap özeti. Geniş, uzun ve kısa kitap özeti.
Yahya Kemal Beyatlı’nın eseri olan Kendi Gök Kubbemiz genel anlamda 3 bölüme ayrılan toplamda 81 şiirden oluşmaktadır. Bu bölümlerin her biri farklı isimler almıştır. Bu isimler: “Kendi Gök Kubbemiz”, “Yol Düşüncesi” ve “Vuslat” tır.
Yahya Kemal şiirin Kendi Gök Kubbemiz ismini verdiği bölümünde, Anadolu’yu yurt edinen Türkün tarih içindeki yerini duygulu bir biçimde şiir yoluyla verir.
Yol Düşüncesi bölümünde ölümle ilgili duyguları, sonsuzluk kavramını derinlemesine inceleyerek şiir yoluyla aktarmıştır.
Vuslat bölümünde ise adından da tahmin edilebileceği gibi sevgi, aşk, kavuşma gibi konular ele alınmış ve şiir yoluyla duygulu bir biçimde okuyucuya aktarılmıştır.
Edebiyat tarihçileri Mahir Ünlü-Ömer Özcan, 20. Yüzyıl Türk Edebiyatı adlı kitaplarında Kendi Gök Kubbemiz’i şöyle anlatırlar: “Yahya Kemal Beyatlı’nın bu şiirleri, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın deyişiyle, “hızını geçmiş zaferlerden alan gururu ölüleri ve dirileri beraberce kucaklayan merhamet ve kederi … hep musikinin nizamını benimsemiş bir sanatın” (Varlık, 15 Temmuz 1961) ürünleridir. Açık Deniz, Itri, Akıncı, Mohaç Türküsü, Hayal Şehir, Kar Musikileri, Ok, Yol Düşüncesi, Sessiz Gemi, Rintlerin Ölümü, Mehlika Sultan, Vuslat, Ses, Erenköyü’nde Bahar, Geçmiş Yaz, Nazar, Endülüs’te Raks …
Yahya Kemal Beyatlı’nın şiirlerinde, “geçmişe karşı duyulan sevgi ve özlem” (Bir Tepeden … ), “sonsuzluğa ulaşma duygusu” (Açık Deniz … ), “İstanbul’u sevmek” (Bir Başka Tepeden), “ölüm kaygısı”, (Yol Düşüncesi), “aşk ve lirizm”, (Geçen Yaz), “egzotik görünümler ve müzik:” (Kar musikileri … ) başlıca temalar olarak görülür.